HAKKARİ/İHA- Yaşadığı yerden ve yaptığı işten oldukça mutlu olan Sönmez, bir yandan yıllardır demircilik mesleğini icra ediyor bir yandan da civarda bulanan köylerde ağaç kesmek ya da budamak için kullanılan kesici aletleri yapıyor. Derecik beldesine bağlı Kırca köyünde yaşayan Sönmez; taş ve topraktan yaptığı tek gözlü imalathanesinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte işe koyuluyor. Hava kararana kadar burada köylülerden gelen siparişleri yetiştirmeye çalışan Mehmet Sönmez, demirden yaptığı ürünleri de satarak ailesinin geçimini sağlıyor. 57 yaşında olduğunu söyleyen Mehmet Sönmez, 7 yaşından beridir rahmetli babasına yardım ettiğini belirterek, “O zamanlar babamla amcam beraber çalışıyorlardı, daha sonra işleri ayırdılar. O zamanlar köyde okuma yazma bilen yoktu. Sadece 7 ev vardı. Geçim çok zordu. Babam vefat ettikten sonra işleri ben devraldım. Yaklaşık 50 senedir tek başıma bu işi yapıyorum. Allah’a şükür bu işle ailemin geçimini sağlıyorum ve babamın mesleğini sürdürüyorum. Burada ağaçları kesmek için ve ağaç budamak için gerekli kesici aletleri yapıyorum. Kırca köyündeyim ve burada mutluyum. Yaptığım işi seviyorum” dedi.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Sınırda 50 yıldır demir dövüp ekmeğini çıkartıyor
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde yaşayan 57 yaşındaki demir ustası Mehmet Sönmez, 50 yıldır ilkel yöntemlerle demir dövüp ekmeğini kazanıyor.
