ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, “Şubat ayında Uludağ’ın zirvesine gitmek kolay değildir. Kar ve hava şartları izin vermeyebiliyor. Bizler Bursa’nın su ihtiyacını karşılayan derelerin derin vadilerini Şubat ayında gezme imkanı bulduk. Zorlu bir faaliyetti. Uludağ’ın oteller bölgesinden başlayarak zirveye, daha sonra ise Güvercinlik deresi vadisinden ve Saitabat’tan aşağı indik. Derenin karla kaplı hali bizi mest etti. Bunlar alışık olduğumuz görüntüler değil. Genellikle ılık geçen kış mevsimlerinde derenin üzerine yağan kar eriyerek suya karışmaktadır. Ama bu sene 2,5 metreye kadar kar derenin üzerini kaplamış ve karşıdan karşıya köprü vazifesi görmüş” dedi.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Uludağ'ın dereleri Eskimo evlerine döndü
Türkiyenin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ, görünmeyen yönleriyle de herkesi kendine hayran bırakıyor.
BURSA/İHA - Yaz ve kış önemli mekanı haline gelen Uludağ’ın güzelliklerini Bursalı dağcılar keşfediyor. Yaklaşık 3 aydır aralıklarla yağan kar yağışı Uludağ’da kış turizminin dolu dolu yaşanmasına sebep olurken, dağcıların keşfettiği doğal güzellikler ise görenleri kendine hayran bırakıyor. Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyeleri yaz kış tırmandıkları Uludağ’ın zirvesinden aşağı inerken gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Türkiye’nin dört bir yanına suyun gittiği Uludağ’daki derelerin yaklaşık 2,5 metrelik karla kaplı olduğunu gören dağcılar, köprü vazifesini gören buzun üzerinde yürümenin keyfini çıkardı.
