Sivas’ın Hafik ilçesinde 2008 yılında inşası tamamlanan ve su toplamaya başlayan Pusat içme suyu ve sulama barajı Pusat köyü ve Maden köyünü sular altında bıraktı. Barajın altı ay gibi kısa bir sürede su tutması ile köyün mezarları da sular altında kaldı. Son yıllarda baraj gölünde su seviyesinin 5 metre kadar düşmesi ile Maden köyü mezarlığının bir bölümü ortaya çıktı. Mezarlardan sadece üçü su yüzeyine çıkarken kalan kısmı ise sular altında bulunuyor.
UZAKTAN BAKIP DUA EDİYORLAR
Köy sakinleri yakılarının mezarlarını ziyaret etmek için göl kenarına gidip, uzaktan mezarlara bakarak Fatiha okuyor. Derin baraj sularından dolayı mezarların yanına gitmeleri ise mümkün değil. Baraj gölüne kıyısı bulunan Alayurt Köyü Muhtarı Fuat Yıldız yaptığı açıklamada, “Baraj yapıldıktan sonra mezarlıklar sular altında kaldı. Köyde beraberinde sular altında kaldı. Şu anda üç mezar su yüzeyinde. Diğer mezarlar suyun altında bulunuyor. Mezarlıkta yakınları bulunanlar barajın kıyısına gelip dualarını buradan yapıyor. Mezarların yanına gidemiyorlar” dedi.
Köy sakinlerinden Mustafa Yıldız ise yaptığı açıklamada, mezarların suyun altında kaldığını belirtip, baraja giremedikleri için mezarlarını baraj kenarından izleyerek ziyaret ettiklerini söyledi.
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
16:54 MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye'de
16:52 Pizzaya ananas koymayı reddeden İtalyan şef işten çıkarıldı
16:11 Fransa'da ülke çapında grev ve protesto: Macron hükümetine yönelik baskı artıyor
15:41 Türkiye’nin 2040 enerji vizyonu açıklandı: 500 milyar dolarlık yatırım, 108 bin yeni istihdam
15:37 Güney Amerika Paraguay'da kaos: Ülkenin en büyük bankası çöktü sokaklar karıştı
15:34 Fenerbahçe'den ilk fotoğraf geldi: Emre Belözoğlu takımla antremana çıktı
14:58 Ukrayna’da dev dolandırıcılık ağı ortaya çıkarıldı: Şebekeyi koruyan üst düzey yetkililer gözaltına alındı
14:41 Ünlü e-ticaret sitesinde veri ihlali: 9 bin 882 kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlandı
14:37 Trafik tartışması kanlı bitti: Motosiklet sürücüsü servis sürücüsünü bıçakladı
14:23 Cristiano Ronaldo'dan emeklilik kararı: Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
13:57 Türkiye'nin demir çelik devi konkordato ilan etti
Yakınlarının mezarlarına yaklaşamıyorlar
Sivas'ta Alayurt ve Maden köyü sakinleri, yükselen gölet sularının ortasında bir adada kalan yakınlarının mezarlarına uzaktan bakarak dua ediyor.