İHA - İstanbul’da geçtiğimiz hafta Cuma günü başlayan kar yağışı kenti adeta esir aldı.
Kapanan yollar otoyollarda trafiği felç etti. Dört gün boyunca etkili olan kar yağışı Salı gününden sonra azalmaya başladı. Geceden itibaren de yerini yağmura bıraktı. Aralıklarla devam eden yağış kar yığınlarını da eritti. Biriken sular araç sürücülerine zor anlar yaşattı.
Oluşan su birikintilerini geçemeyen araçlaryolda kalırken, ekipler suyu tahliye etmek için çalışma başlattı. Karın büyük ölçüde kalkmasıyla trafik de yoğunlaştı. Ana yolda oluşan trafikten kaçıp yan yola girmek isteyen bazı sürücüler kural ihlalleri yaptı. Akan trafikte geri geri gitmeye çalışan sürücüler, hem kendi hayatlarını hem de diğer araçları tehlikeye attı.
Sokak aralarında hala etkili olan olumsuz şartlar da kazalara adeta davetiye çıkarttı. Kaygan ve buzlu yollarda kaza yapan araçlar kaportacıların işlerini açtı. Vatandaşlar Karın erimesiyle tamirhane yollarını tuttu.
İZMİR
Yıllar sonra yağan kar İzmirlilere büyük seviç yaşattı. Ancak soğuk ve karlı hava seraları vurdu. Özel günler için yurt dışına ihraç edilen çiçeklerin yüzde 80’i zarar gördü. Çiftçi büyük zarara uğradı.
KONYA
Konya’da ise etkili olan yoğun kar nedeniyle bir servis aracı yolda kaldı. Beyşehir ilçesinde eğitim gören lise öğrencilerini taşıyan servis minibüsü Huğlu-Gencek mahalleleri arasına geldiğinde yoğun kar fırtınası nedeniyle yolda mahsur kaldı. Olayı öğrenen belediye ekipleri, bir iş makinesiyle bölgeye gitti. Yaklaşık 1,5 metre kar yüksekliğinin olduğu alanda ekiplerin açtığı yolda ilerleyen servis, 5 kilometrelik mesafeyi 4 saatte tamamlayabildi.
EDİRNE
Edirne’de etkili olan yoğun kar yağışı ise eğlenceye dönüştü. İpsala ilçesinde yaşayan gençler botla kaymanın keyfini yaşadı. Traktörün arkasına bağladıkları şişme botla turlar attılar. Doyasıya eğlendiler. Gençler bu anları kameralara kaydedip sosyal medyada paylaştı.
ERZURUM
Türklerin yüzyıllardır oynadıkları ata sporu atlı cirit, Erzurum’da köylülerin vazgeçemediği en önemli spor dallarının başında geliyor. Yaz-kış demeden her mevsim oynanan cirit oyununun en renkli görüntüleri ise kış mevsiminde yaşanıyor. Ufak tefek kazaların yaşandığı müsabakalarda izleyiciler de heyecanlı dakikalar geçiriyor. Artistik hareketlerin de yer aldığı müsabaka, izleyicilerin naraları ve hakemin uyarı düdüğüyle renkleniyor.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Yurttan kar manzaraları
İstanbul'da kar yerini yağmura bırakırken, beyaz esaret yurdun farklı noktalarında etkisini sürdürüyor.
