TİC Holding Header
  • USD 32.344
  • EUR 35.119
  • Altın 2239.626
  • BIST 100 8753.67
Cengiz Aygün

Cengiz Aygün

Hakkında



10 Ağustos 1959'da İstanbul'da dünyaya gelen Cengiz Aygün, ünlü fabrikatör Necdet Ruhi Aygün'ün oğludur. Aslen Kastamonu kökenli bir aileye mensuptur. Liseyi Beyoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde okuduktan sonra İktisat ve İşletme üzerine ihtisas yapmıştır. 

Yazarlık ve gazeteciliğinin yanı sıra, Beşiktaş Spor Kulübü Divan Üyeliği, Moğolistan - Türk İş Konseyi Fahri Başkanlığı, Aygün Şirketler Grubu Kuruculuğu ve Gün Medya Onursal Başkanlığı görevlerini de devam ettirmektedir. 

Kendisini; "Bu ülkenin fahri bir neferi" olarak tanımlayan Sayın Cengiz Aygün, kaleme aldığı eserlerinde Türkiye ve Dünya Türkleri üzerine kıymetli fikirlerinden ve geçmişine verdiği ehemmiyet nedeni ile tarihimizin sürdürülmesine öncelik tanımaktadır.

Ogün Gazetesinin kuruluşundan bugüne her sayısında bir ünlü siyasetçi, işadamı, sanatçı ve cemiyet hayatının önemli isimlerini tanıtan Bir Portre Yazarı, kimi zaman bir değer olan emektar insanları kimi zamanda mezarlıkları sulayan bir yaşlı vatandaşımızı tanıtmıştır.

Ülkemizin değerleri ile ecdadımızı da sayfasında konuk eden Bir Portre Yazarı, konu yaptığı kişilerin bilinenlerin yanı sıra bilinmeyen yönlerini de kaleme almaktadır.

Bir Portre Yazarı, yaşamı boyunca tanıdığı kişileri kaleme alırken, gizli kalmış gerçeklere de zaman zaman sayfada etik olmak şartıyla yer vermektedir.