TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
Cengiz Aygün

Cengiz Aygün

Hakkında



10 Ağustos 1959'da İstanbul'da dünyaya gelen Cengiz Aygün, ünlü fabrikatör Necdet Ruhi Aygün'ün oğludur. Aslen Kastamonu kökenli bir aileye mensuptur. Liseyi Beyoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde okuduktan sonra İktisat ve İşletme üzerine ihtisas yapmıştır. 

Yazarlık ve gazeteciliğinin yanı sıra, Beşiktaş Spor Kulübü Divan Üyeliği, Moğolistan - Türk İş Konseyi Fahri Başkanlığı, Aygün Şirketler Grubu Kuruculuğu ve Gün Medya Onursal Başkanlığı görevlerini de devam ettirmektedir. 

Kendisini; "Bu ülkenin fahri bir neferi" olarak tanımlayan Sayın Cengiz Aygün, kaleme aldığı eserlerinde Türkiye ve Dünya Türkleri üzerine kıymetli fikirlerinden ve geçmişine verdiği ehemmiyet nedeni ile tarihimizin sürdürülmesine öncelik tanımaktadır.

Ogün Gazetesinin kuruluşundan bugüne her sayısında bir ünlü siyasetçi, işadamı, sanatçı ve cemiyet hayatının önemli isimlerini tanıtan Bir Portre Yazarı, kimi zaman bir değer olan emektar insanları kimi zamanda mezarlıkları sulayan bir yaşlı vatandaşımızı tanıtmıştır.

Ülkemizin değerleri ile ecdadımızı da sayfasında konuk eden Bir Portre Yazarı, konu yaptığı kişilerin bilinenlerin yanı sıra bilinmeyen yönlerini de kaleme almaktadır.

Bir Portre Yazarı, yaşamı boyunca tanıdığı kişileri kaleme alırken, gizli kalmış gerçeklere de zaman zaman sayfada etik olmak şartıyla yer vermektedir.


 
Toplam 995 yazı listeleniyor
  • Aslında terörle değil, NATO ile savaşıyoruz..

    NATO: (Kuzey Atlantik Savunma Paktı) Kuruluş amacı uluslararası askeri saldırılara karşı savunma olan bir örgüt. Güya; 'Örgüt üyelerine herhangi bir dış güçten gelebilecek saldırıya karşı ortak savunma yapmaktadır.'

  • Başını taşın altına koyan Bakan; Süleyman Soylu

    1987 yılında siyasete başlayan ve 2012 yılında AK Parti’ye katılarak yaptığı başarılı çalışmalarla gönüllerde taht kuran Süleyman Soylu, partinin tüm konularına vakıf olarak AK Parti’nin temel taşlarından birisi olmuştur.

  • Emniyet'te 'Kayıkçı Kavgası' mı?

    2016 yılı son yazımda 2017 dair ümit ve beklentilerimi dile getirip muhteşem bir 2017 yılını Allah'dan niyaz etmiştim ki; daha 2017 'nin ilk saatlerinde meşum Reina saldırısı ile içimiz buruldu, yüreğimiz yandı.

  • 2017'yi düşünüyorum, gözlerim kapalı..

    Yok nerde öylesi bir 2017 der gibisiniz. Yeni yıldan ümitsiz olabilirsiniz ve bu umutsuzlukta haklı sebepleriniz olabilir, ama ben yine de düşünmek, düşlemek ve sizlerle paylaşmak istiyorum...

  • Reel Sektörün acil sıkıntı ve sorunlarına dair..

    15 Temmuz sonrası ortaya çıkan tablo ülkemizi her alanda etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Ülkenin her alanına virüs gibi sirayet etmiş, kılcallara kadar ilerlemiş habis ur FETÖ, ekonomik alana da zarar vermeye devam ediyor.

  • ​Türk Emniyetinin yüzkarası, bir Haşhaşi cinayeti

    15 Temmuz Darbe Girişimini niteliği gereği ayrı tutarsak, bugünkü Rus Elçisinin katledilmesi olayı FETÖ’nün aleni şekilde yaptığı ilk suikast eylemidir.

  • 'Milli Seferberlik İlânı'nın şifreleri...

    Ülkemiz, 'Vekalet' verilmiş üç Terör Örgütü’nün saldırısıyla karşı karşıyadır. Bunların yanında başka türden tehlikeler de mevcut bulunmaktadır. Ama ben bu üç örgütle ve özellikle de bunlardan PKK ile alakalı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

  • Terör ve teröriste ASALA yöntemi

    Ermeni Terör Örgütü ASALA 1973-84 yılları arasında 34 diplomatımızı katletti. 1977’de Atatürk Havalimanı’na, 1982’de Esenboğa’ya, 1983’de Kapalı Çarşı’ya yaptığı saldırılarla çok sayıda güvenlik görevlimiz ve vatandaşlarımız hayatını kaybetti.

  • Yeni ihanet; 'Döviz Krizi Algısı'

    Yaklaşık iki ay önce 8 Ekim 2016 tarihli 'Bir Portre' yazımda 'Mali Darbe'ye işaret etmiş ve bazı öneriler getirmiştim.

  • Yeni Anayasa, Başkanlık veya yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi

    Türk Siyaseti zorlu bir karar arefesi yaşıyor. On yıllardır koalisyon ve yönetsel istikrarsızlıklara sebep olan Parlamenter Sistem değişmek üzere. Ve ilk defa ülkemiz, darbesiz, dayatmasız, krizsiz bir Anayasa yapmanın eşiğine gelmiş bulunmaktadır.