TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09

El-Bab'da askerlerimizi kim şehit etti?

ABD Ankara Büyükelçisi, Obama Yönetiminin hadsizlikte sınırsızlığını açık bir dille ortaya koydu.
El-Bab'da askerlerimizi kim şehit etti?
“ABD PYD/YPG’ye silah vermedi. Nokta….” sözüyle diplomatik  usul ve esasları ayaklar altına alarak, uluslararası boyutta küstahlığın, düşmanlığın, alçaklığın net cümlesini kurdu.

Terör Örgütlerine üstü kapalı destekleyen, büyüten,  yol veren Batı ve özellikle ABD, ilk defa aleni silah desteğiyle kendi “terörize zihniyetine” aleniyet kazandırdı.

Bu bir ilktir.

Sekiz yılı heba eden silik, kişiliksiz ve Terör Örgütleri seviyesine inmiş, mevcut  ABD Yönetiminin acziyeti ve alçaklığı aşikare bir hale geldi.

Önümüzdeki 20 gün içinde bakalım daha neler yapacak “Topal Ördek” ötesine geçip, Terör Ördeği” olan Obama Yönetimi

Çıldırmaya başladılar…

Türkiye Rusya ile beraber bölgesel inisiyatif alarak Suriye sorununa ABD’siz el atınca, zıvanadan çıktılar. Önce Rusya’ya farklı argümanlarla tavır ve tepki koymaya başladılar. Terör Örgütlerine aleni ve açık verdikleri destekle Türkiye’ye ayar vermeye çalışıyorlar.

El-Bab’da 16 Askerimizin şehit olduğu olayı İŞİD’cilerin yapması teknik olarak pek mümkün değildi. Askerlerimize profesyonel istihbarat bilgisi içeren ince bir operasyon yapıldığı görülüyor. 

Halep tahliyesi kararı alınmış, Rusya ve İran’la  çatışmaların durdurulması ve taraflar arasında ateşkes sağlanması için ciddi adımlar atmaya yönelik sürece girilmişti. Tüm bu çalışmalarda ABD ve Batı’lı ülkeler yoktu.

Hal böyleyken ertesi gün El-Bab’da İŞİD’i aşan  profesyonellikle askerlerimize saldırı oluyor ve 16 şehit veriyoruz.

Buradan soruyorum ABD ve Batı’lı ülkelere…

Askerimizin olduğu noktaların koordinat bilgileri İŞİD’e nerden gitti?

Yoksa saldıran İŞİD’cilerin içinde çok yakın tanıdıklarınız ve elemanlarınız mı vardı?

Çünkü askerlerimize yapılan o saldırı İŞİD’in tek başına ve kendi kabiliyetiyle yapabileceği bir saldırı değildi.

Bu yüzden buradan diyorum ki; ABD Ankara Büyükelçisi yukardaki açıklamayı yaparken, “gerçek suçlunun ve İŞİD’leşmiş, PYD’leşmiş” terörize zihniyetin sözcüsü olarak mı konuşuyordu?

Hala biz pek farkında değiliz ama ABD ve Batı, 15 Temmuz’da bu ülke insanının, kritik anlarda neyi, nasıl yapacağını çok iyi gördü. Artık yönlendirilen değil, kendi yönünü belirleyen bir Türk Milleti varlığını bilfiil gözledi, yeniden farketti.

Düşünün…

İŞİD’le mücadele en temel ve taviz vermeyeceğimiz mücadele deniyordu. ABD ve Batı “büyük büyük laflarla” bu örgüte karşı acımasız harekata girişeceklerini dile getiriyorlardı.

Geldiğimiz noktada durum nedir…

İŞİD’le mücadele eden bir Türkiye ve İncirlikte yatan İŞİD’e karşı oluşan Koalisyon Güçleri

Yatmakla da kalmayan başta PYD/YPG ve hatta İŞİD’e destek veren Koalisyon Güçleri.

Bölgede Türkiye, Rusya ve İran tarafından oluşturulan ateşkesi hazmedemeyip, çatışmaların sürmesi için gizliden gizliye bölgeye silah ve terörist sevkeden Koalisyon Güçleri…

Maskeler düştü, ABD ve Batı’nın gerçek “terörize yüzü” ortaya çıktı.

Zaten suçlulardı ama ilk defa aleni suçüstü edildiler.
Daha önce PKK’ya destek verirken, vermiyoruz dediler,
FETÖ dedik, 15 Temmuz dedik alakamız yok dediler,
PYD/YPG, PKK’nın aynısı dedik, değiller dediler,

Ama alçak Obama Yönetimi  giderayak Büyükelçisi kanalıyla her şeyi ikrar eden o malum densiz, saygısız, alçak cümleyi kurup sonunda “Nokta” diyerek aslında; “Evet biz  bölgesel terörü destekledik, destekliyoruz. Size düşmanlık eden, kan döken, ülkenizi karıştıran her türlü terör enstrümanına, her türlü desteği verdik. Nokta” itirafında bulunmuştur.

Uyanmak, uyanık olmak zorundayız…

Kuzey Suriye’de, Kuzey Irak’da ve içimizde sadece terörle savaşmıyoruz. Terör üzerinden üstümüze gelen  kahpe ve kalleş ülkelerle savaşıyoruz.

Obama yönetimli terörle  savaşıyoruz,

NATO denilen, "sözüm ona müttefikimiz" ittifak üzerinden Batıyla savaşıyoruz.

İçimizde bulunan elit, Batıcı, Avrupa Değerleri diye cilalanmış beynini, ruhunu Batı’lılara kiraya vermişlerle savaşıyoruz.

Öyle görünüyor ki; Obama Yönetimi alçaklık ve katilliğini son güne dek sürdürecek ve durmayacaktır. “Gem’i azıya almış”casına  saldırmaya devam ederek “cami duvarına işeyen”, ölümü yaklaşan kuduz köpekliğe devam edecektir.

Trump’ı 20 Ocakta halefi Obama tarafından kucağına  bırakılmış bir diplomatik enkaz bekliyor.

Obama Yönetiminin basiretsizliği, kişiliksiz politikaları ve sekiz yıllık yanlışlıkları için Rus Dışişleri sözcüsü Maria Zaharova’nın sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok güzel özetlemiş.

Bunu yıllardır söylüyoruz: 8 yıldır Beyaz Saray’da olanlar… Bunlar iktidar değil, dış politikanın beceriksiz, hayal kırıklığı yaşatan ve dar görüşlü grubu. Bugün Obama bunu resmi olarak kabul etti. En şaşırtıcı olanıysa, iki dönemlik başkanlık süresi boyunca uluslararası arenada hiçbir
başarıya ulaşamayan Obama’nın, bunun yerine iktidarına 'kara bir lekeyle' nokta koyması.

Bu gruptan bir tek Kerry’ye üzülüyorum. Zira Kerry müttefik olmasa da profesyonel olmaya ve insani saygınlığını korumaya çalışıyordu. Üzerindeki iş arkadaşları ise dört yıl onunla alay etti, ona çelme taktı, çalışmasına müsaade etmedi.

Tanrı Kerry’nin çekmek zorunda kaldıklarını kimseye çektirmesin. Siz ülkenizin dış politikasının çökmesini önlemek için elinizden geleni yaptınız. Fakat bir Rus atasözünde dendiği gibi, Obama’yı kamçılasanız ne olur ki…

Bugün ABD’liler ne teröristler ne de düşmanlar tarafından değil, kendi başkanları tarafından küçük düşürüldü. Bu kez Washington’a tokadı, kendi efendisi attı.

Perde kapandı, kötü oynanan oyun bitti. Tüm dünya, salonun taaa ön sıralarından balkonlara kadar, ABD’nin prestijine, yönetimine Barack Obama ve yarı cahil dış politika ekibi tarafından vurulan yıkıcı darbeyi görüyor. ABD’ye hiçbir düşmanı bundan daha kötüsünü yapamazdı."

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın