TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Başlıyoruz!

Merhaba sevgili OGÜNhaber okurları. Yeni normal dönemine geçişimizle beraber sektörlerin tekrar açılması ve canlanması çalışmalarıyla birlikte TV-Sinema sektörü de çalışmalarına başladı.
Başlıyoruz!
Geçtiğimiz bayram öncesi çalışmalarına başlayan yapım şirketlerinin bir kısmı yaz döneminde televizyonda başlayacak dizilerinin çekimlerine başlamış durumdalar. Bazı şirketler de çok yakında çekimlere başlamak için gerekli çalışmaları yapıyorlar.

VARLIKLARINI SÜRDÜRMEK ZORUNDALAR!

Önümüzde oldukça belirsiz bir süreç var maalesef.
“İkinci dalga gelir mi?”
“Tekrar hayat duracak mı?”
“Yeniden evlerimize kapanacak mıyız?” soruları birçok işletmenin kafasını karıştırıyor.

Oldukça zorlu bir dönem geçirdiğimiz ve ekonomik açıdan halkımızın ciddi darbeler aldığı bir dönemde olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmek zorundayız.

YAPIM ŞİRKETLERİ NASIL ÖNLEMLER ALDI?

Öncelikle koronanın vurduğu sinema sektöründe iş yapmaktan kaçınmaya çalışıyoruz. Televizyon ve internete dizi üretmek, sinemaya üretmekten daha ön planda. Zaten günümüz döneminde sayıları git gide artan internet izleyicisi, sinema salonlarını eski dönemlere göre boş bırakıyordu. Virüsün dünyayı vurmasıyla birlikte sinema çok daha ağır bir darbe almış durumda.

İkinci bir dalga söz konusu olduğu için şirketler çektikleri TV ve internet dizi projelerini daha hızlı ve daha seri çekerek stok yaparak bu dönemi değerlendirmek istiyor. Olası bir durumda kendilerini güvence altına almak istemeleri gayet normal.

DEVAM EDEN DİZİLERİN BAZILARI FİNAL KARARI ALMAK ZORUNDA KALMIŞTI!

Koronayla beraber oyunculara, set ekibine ve malzemelere yüksek miktarlarda ödemeler yapan şirketlerin bazıları projelerini final kararıyla bitirmek zorunda kaldı. Her şeyin belirsiz olduğu bu dönemde zarar eden şirketler yavaş yavaş yeni normalleşme ile birlikte yeni projelere başlıyorlar. Sürecin uzaması dizi sürelerini etkiler mi?

Bizleri nasıl bir yayın akışı bekliyor bunu ilerleyen zamanda göreceğiz. Fakat bu yaz çoğu sektör çalışanlarının tatil yapmayacağı belli oldu. Kış döneminde yayınlanacak bazı dizilerin de yaz döneminden çekilip stok yapılacağı haberleri geldi. Umarım bu kötü süreci hep birlikte atlatır ve normal yaşantılarımıza geri dönebiliriz.

Herkese sağlık ve mutluluk dilerim.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın