Okan Geçgel

Okan Geçgel

Nedir bu inat arkadaş?

Defalarca haykırdık, adeta yırtındık ekonomi iyiye gitmiyor diye. En önemli ekonomik göstergenin sokaktaki yansımanın gerçek değerleri ortaya koyduğunu anlatmaya çalıştık. Esnaf can çekişiyor dedik, millet perişan diye feryat figan ettik.
Nedir bu inat arkadaş?
Ekonomi güvene dayalı ve birçok dengenin bileşimi sonucunda reaksiyon gösterir. Ekonomi yönetimi ne kadar güçlü ve dirayetli olursa; gerek borsadaki değerler gerekse de ekonomi çevreleri ona göre olumlu tepkiler verir. Son genel seçimlerden sonra ülkemiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiş oldu. Cumhuriyet tarihi boyunca parlamenter sistem ile yönetilen Türkiye ilk defa tüm yetkilerin cumhurbaşkanında toplanması ile yeni bir yönetim sistemi ile tanışmış oldu.

İlkler her zaman sancılı ve sıkıntılı bir süreçle karşılaşır. Türkiye’de elbet bu süreçte sürpriz gelişmeler gördü ve görmeye de devam ediyor. En büyük sancı ise ekonomi ile hissedildi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesi açıklanır açıklanmaz özellikle ekonomi çevrelerinin ekonomi yönetimine olumlu yanıt vermemesi sonucu bu sancılı süreç ayyuka çıktı.

Belki ekonominin başındaki isim cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadıdır diye kimse isim telaffuz etmeye cesaret edemiyordur. Ancak ben toplumda gördüğüm tepkileri, vatandaşın isyanını hatta AK Parti içerisindeki mırıldanmaları iyi biliyorum ve bir gazeteci olarak bunları aleni bir şekilde dile getirmek benim görevimdir diye düşünüyorum.

Hiç kimse kusura bakmasın! Millettin duygularına tercüman olacağım ve aleni bir şekilde diyorum ki; ekonominin patronu bir an önce değişmezse durum daha vahim olacaktır. ülkemizin geleceği hiç iç açıcı değil. Ekonomi duvara toslamış durumdadır. Nedir bu inat arkadaş? Lütfen ekonomi çevrelerine kulak tıkamayın. Lütfen ekonomi yönetimini gözden geçirin. Lütfen!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ısrarla ekonominin iyiye gittiğini ve gayri safi milli hasılanın nasıl yükseldiğinden bahsediyor. İnanın sayın bakan sizin bahsettiğiniz o binlerce doları ben hiç cebimde görmedim. Dünyanın 13. Büyük ekonomisi olduğumuzu söylüyorsunuz lakin bu rakamlara benim aklım hiç ermedi. Esnafa bakıyorum esnaf kan ağlıyor, vatandaş perişan. Her gün iflaslar ve akabinde gelen intihar haberleri…

Bütün bunları değerlendirdiğimizde sizin çizdiğiniz pembe tablo benim gözünde kap kara oluyor. Bu işte bir anormallik yok mu sizce?

Dedim ya ben cebime bakarım diye. Gerisi; fasa, fiso. Tekrar haykırıyorum bu ekonomi yönetimi değişmezse ekonomi daha kötüye gidecektir. Benden söylemesi!

Bu güne kadar hiç bir uyarımda yanılmadım. Bunun da altını çizmek isterim.

Ve son bir söz: "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım"

Selam ve dua ile

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın