TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
Pınar Dura Özer

Pınar Dura Özer

Haftanın Yabancı Filmi; 'Arctic'

YouTube yıldızı Joe Penna’nın, ilk uzun metrajlı filminin başrolünü Mads Mikkelsen üstleniyor.
Haftanın Yabancı Filmi; 'Arctic'
Arctic, Kuzey Kutbunun ıssız bir yerinde, geçirdiği kazadan sağ kurtulan ve uzun zamandır yardım bekleyen bir pilotun hikayesini anlatıyor.

Karakter size, hayatta kalmayı, mücadeleyi, yalnızlığı, çaresizliği, kendi iç sesinin yansımasını, hayal kırıklığını, yaşama gücünü kısacası izleyicinin kendisini ana karakterin yerine koymasını, yani "Ben o durumda olsam ne yapardım?" sorusunu defalarca aklınıza getiriyor.
(Düşündüm de ikinci gün ölmüştüm.)

Kahramanımız, bir başına intiharın eşiğine gelmesine, kurtulacağına inancının azalmasına ve daha pek çok olumsuzluğa rağmen umudunu kaybetmeyip, doğa ile mücadele ederek meydan okuyor.

Mads Mikkelsen, tek kişilik performans gerektiren böylesi bir hikayede, olağanüstü performansıyla size tüm duyguları birer birer hissettiyor.

Arctic, biraz belgesel havasında, yüzde doksan müziksiz, diyaloğun ( doğal olarak ) çok olmadığı, arada bazı sahnelerin rutine bağlandığı bir film olsa da “şimdi ne olacak” yapısıyla izlettiriyor.

Yalnız uçak fobisi olanlar için bu film sakıncalı gibi..

Herkese iyi seyirler..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın