TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19

Hayvan da bile vicdan var (!)

Ben size iki küçük hikâye anlatacağım, sizler yorum yapacaksınız. Gerçek fakat masal gibi!..
Bundan seneler önce Bursa'da bir kız kaçırılmıştı, içinizden belki hatırlayanınız olacaktır. Bu kız bir ay sonra ormanda bir inde bulunmuştu. Bu kızı, ona aşık olduğu için kaçıran bir ayı'ydı. Bunu duyduğumda aklıma gelen bu kız bir ay boyunca nasıl hayatta kalmıştı? İşte mesela buydu zaten, duyguları hisleri olan bu ayı her gün kendi imkanlarıyla kıza bal ve armut taşıyarak onu beslemiş ve yaşatmıştı. Çünkü onu seviyordu.

Evet ikinci hikayem gördüğünüz gibi ekolojik dengelerin alt-üst olduğu bu dönemde, yerlerine yurtlarına yiyeceklerine tecavüz ederek yaşamlarını imkansızlaştırarak onları aç ve susuz bıraktık. Bu anlatacağım hikaye de gerçek.

Koca ayının birisi Kastamonu civarında bir otelin çöplüğünde kendisine yiyecek ararken çöpü boşaltmış. Koca elleri ile işine yaracakları bir tarafa ayırırken kalan çöpleri çöp kutusuna geri doldurup, çöp konteynırınıda yerine koymuş. Bu görüntüler otelin güvenlik kameralarında hala mevcuttur. Biz onların düzenini bozarken onların bile düzenlere dikkat etmesi.. Buyrun siz yorumlayın...
Haftaya görüşmek üzere...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın