TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19

Instagram karmaşası

Sosyal medyanın en önemli sitelerinden biri olan instagram'ı bizim memleketimizde pazar yerine çevirdiler.
Kuaförlermi, butiklermi ayakkabıcılarmı, hakiki/yalancı mücevheratçılarmı kimi istiyorsanız orada en şekil resimler ve özentisiz mallarla instagram'ı pazar yerine, çıfıt çarşısına çevirdiler. Geçenlerde o kadar iğrenç kıllı bir suratla bir marka tanıtırlarken, midemi bulandırdığı için ikaz yazısı yazıp silmelerini söyledim. Yani anlayacağınız mecra rezalet, yetmiyormuş gibi de saygısızca takipçisi fazla olan kişilerin sayfalarından da izinsiz ve habersiz pazarladıkları ürünlerin reklam ve satışlarını yapıyorlar. Yapılan bu izinsiz pazarlamayı çok kınıyor ve ayıplıyorum. Buna resmen ne denir....siz söyleyin lütfen. Benim instagram'ı o kadar çirkin ve bilinçsizce kullananlara bir tavsiyem var. Lütfen biraz yurt dışından sizlerle aynı işleri yapan firma ve kişilerin sayfalarını takip edin ve öğrenin zira çirkinliklerden usandık.

Benim bu yazdıklarıma işlerini iyi ve kaliteli yapanlar alınmasın ama bahsettiğim rezaleti çıkaranlar kendilerine çeki düzen versinler. Ayrıca birde takipçisi fazla olan siteler başka isportacıların tanıtımlarını para karşılığı yaparken hangi ürünleri paylaştıklarına dikkat etsinler.

Tabiki bunun beni rahatsız ettiği gibi binlerce insanında çok rahatsiz olduğunu görüyorum. Gülben Ergen'in defalarca ihtar ettiğini ve kimsenin bu uyarılara dikkat etmediği için bin kişiyi engellediğini gördüm, haklılar. Zira biz instagram'ı güzelliklerin, birbirimizin ve beğendiğimiz kişilerin yazdıkları resim ve faydalı bilgilerden haberimiz olsun diye, daha doğrusu düzgün, faydalı aklı başında kişilerle ilişkide ve haberdar olmak için kullanıyoruz.

Evet uzun zamandır aklımda bu konuya değinmek vardı bugüne kısmet oldu. Haftaya tekrar buluşmak üzere sağlıkla kalın. 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın