TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09

Panik atak..

Şu dönemde ruhi bir bunalıma girdim, pani atak dediler çok korktum. Doktorlara gittim okudum araştırdım ve sizlerlede paylaşmak istedim.
Panik atak..
Panik atak, kişide strese dayalı birikimlerin sonucunda ansızın ortaya çıkıp, kişinin benliğini çeşitli korkularla etkisine alan illet bir hastalıktır.

Önce ilaçlarla tedaviye başlansa da sonrasında mutlaka psikolojik bir tedaviye de devam edilmelidir .

Kalbi etkisine alıp, sıkışmalar çarpıntılar yaptığı için genelde kalp krizi zannedilip kardiolojiye gidilse de asıl en büyük tedaviyi psikologlar yapabilir.

İlaç tedavilerin mümkün olduğu katar az ve kısa sürdürülmesi tavsiye edilir. Bazı hastalar çok kısa sürede iyileşirken, bazıları ise çok uzun ve çeşitli ruhi tedavilerle uzun süreçlerden geçerler.

Ben tıbbi kısmı ile ilgili fazla bilgi veremiyeceğim ama bu hastalıkta doktorlara ve tedavilere en büyük yardımı insanın kendisinin yapacağına inanıyorum.

Beslenme ve fiziki hareketler, spor, yürüyüş, bisiklet vb. faaliyetlerin çok faydalı olduğuna inanıyorum, zira bunlar tedavilerin en büyük yardımcı faktörler olduğunu biliyor ve  şiddetle tavsiye ediyorum.

Her zamam, herşeyin başı sağlık ve sıhhat sevgili okurlarım. Kendimize çok iyi bakalım mümkün olduğunca hiç birşeyi dert etmeyelim, korunalım.

Bu haftada size sağlikla ilgili yazmak istedim, herkese sağlık ve sıhhat diliyorum. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere hepimiz hoşca kalalım.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın