TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09

Yaşadıkça değil, yaşayamadıkça yaşlanırsınız..

Güzel bir yazıyı, kendi felsefeme göre sizlere aktarmak istedim. Ben kendimi aynen böyle hissediyor ve böyle yaşıyorum.
Demek ki bu  benim yaşam felsefem olmuş, hissetiğim gibi yaşıyorum.

"Yaşlandıkça gençleşebilmek.. Gençlik bir hayat devresi değil, bir akıl halidir.  Yıllar cildi buruşturabilir, ancak heyecanların bitişiyle ruh buruşur. İnsan, kendine olan güveni kadar genç, kuşkusu kadar yaşlı, cesareti kadar genç, korkuları kadar yaşlı, umudu kadar genç, bezginliği kadar yaşlıdır. Hiç kimse fazla yaşamış olmakla yaşlanmaz. İnsanları yaşlandıran, ideallerinin bitmesidir. Kalbi sevdikçe, neşe duydukça, güzellikleri fark ettikçe, beyni yeni şeyler keşfettikçe, herkes gençtir. İnsanlar yaşlandıkça yaşlandıklarını sanırlar. İnsan, yaşlı olmaya karar verdiği gün yaşlanır!.."
W. E. Gladstone

Bazen bana soruyorlar, nasıl havuza 7.5 metreden atladın, nasıl bu kadar haraketlisin, bu enerjiyi nereden buluyorsun diye..  İşte hepsinin cevabı burada gizli yani bu yazıda.

Sağlığınız elverdiği sürece her şeyi yapın asla ‘bu yaştan sonra’ kelimesini kullanmayın. Hissetiğiniz sürece her şeyi yapın. Yaptıkça yapasınız gelir. Özgüveniniz artar, arttıkça da her şeyi yapabileceğinize inanır, bol enerjili, canlı, her işin altından kalkacak bir insan olduğunuzu görürsünüz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Yazarın da dediği gibi, çok yaşamışlık yaşlanmak demek değildir.

Tekrar buluşuncaya kadar dipdiri, bol enerjiyle kalın.  Haftaya buluşmak  üzere..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın