TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.18
  • Altın 2243.673
  • BIST 100 8792.15

​ABD’in teklifleri ile tehditleri

Bazı araştırmalar yapmak adına son bir yıldır sınırlarımıza komşu olan ülkeler ile bizim için önem arz eden devletleri ziyaret ediyoruz.
​ABD’in teklifleri ile tehditleri
Her ay bir ülkeye yaptığımız seyahatlerde büyük Amerikan projesi kapsamında ülkemizin dört bir yanında çirkin oyunların sahnelendiğini üzülerek gözlemliyoruz. Etrafımızda bir çember oluşturulmaya çalışılıyor ve esas acı olan bu çalışmalara o ülkede bulunan görevlilerimizin duyarsız kalmasını öğrenmemizdir. Çember her geçen gün daha da daraltılmaya çalışılmaktadır. Çevremizde bulunan dost ülkelerde bile dost yerine düşmanlar mevzilenmiştir.

Azerbaycan’da Bakü üniversitesinin bahçesinde ‘çok yaşa apo’ sloganları atan öğrencilere kimse sesini çıkarmıyorsa, Bulgaristan’da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda komünist katillere karşı dik duran Türk kardeşlerimiz bugünlerde de zulüm altındalar ise bu olanlar sınırlarımızda bizlere karşı ciddi bir operasyon olduğunun ispatı değil midir?

Suriye’de olaylar bu ve buna benzer şekilde başlamadı mı? Evet aynen bu şekilde başladı. Ardından terör örgütleri oluşturuldu. Bu örgütleri kuranlar daha sonra müdahale ederek utanmadan sahte kahraman rolüne de bürünmediler mi?

Oynanan oyunlara ise Türkiye son dakika da dahil oldu. Teröristlerden kendi kuvvetlerini oluşturan ABD, Türk askerinin oyunun içerisine girmesinden rahatsız olsa da engel olamadı. Bu oyunu en başından fark edip, oyunu en başından bozsaydık hem ülkemiz hem bölgemiz zarar yerine fayda sağlayacaktı.

Tüm planlar yapıldı, oyunlar sergilendi ve bölge tam kaosa girdiği anda bizim aklımız başımıza geçte olsa geldi ve oyunları bozmak için sahneye çıktık.

Bahis edilen bu oyunlar nedeniyle ülkemiz ve bölgemiz huzursuz edilmiş, ordumuza harekatlar yaptırarak ekonomimiz zayıflatılmaya çalışılmıştır.

Ama bedeli ve nedeni ne olursa olsun Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı harekatları ile Suriye’nin kuzeyinde, Irak’tan Akdeniz’e doğru oluşturulmaya çalışılan Rojova koridorunu engellemek için düğmeye bastık ve bunda da şimdilik başarılı olduk.

Ama esas sorun Türkiye’yi Ege ve Kıbrıs’tan uzak tutmaya çalışıyorlar ve burada planlanan oyunu başlamadan bozmak zorundayız. Önümüzdeki günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giderek planlanan oyunlar ile alakalı araştırmalar yapacağız.

Yavruvatan’da edindiğimiz bilgileri de siz okurlarımızla paylaşacağız. Bizden kimse KKTC’den ayrı kalmamızı Yavruvatan’ın da Türkiye’den farklı düşünmesini bekleyemez, planlayamaz ve hatta hayal bile edemez.

S-400’den vazgeç sana Patriot verelim tekliflerinin havada uçuştuğu, F-35 tehditlerinin peşpeşe geldiği bu günlerde bizim gündemimizde teklifler ile tehditler yok, bizim sadece aklımızda Türkiye ve Türk yurtlarında planlanan çirkin oyunlar ile Akdeniz de bulunan petro-gaz olmalıdır.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın