TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19

..Erdoğan, ''Cumhurbaşkanını Türkiye Ile Birlikte Öğreneceğiz''

Başsağlığı ziyaretinde Cumhurbaşkanı kim olacak? Siyaset nereye gidiyor? gibi ülke meselelerini konuşmak yerine tabiî ki rahmetliyle ilgili konuşmaya başladık. Bu sevdiğim büyüğüm, vefat eden kişi ile birlikte yaşadıkları anılarını ve rahmetlinin yıllar öncesine dayanan vefalarını anlatıyordu. Konuşmamız anında bir ziyaretçi içeriye geldi. Gelen kişi ile orada tanıştırıldım. Gelen kişi bana ben ''... Erdoğan'' deyince bende kendisine ''Bende Ferhat Yıldırım'' dedim. Ne iş yaptığını bilmediğim Erdoğan soyadındaki kişi ile yaptığım konuşma neticesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yakın bir akrabası yani başbakanımızın ailesinden birisi olduğunu öğrendim.
... Erdoğan, ''Ben bu performansıyla
.........'mın Cumhurbaşkanı olmasını istemem'' diyerek başladığı konuşmasına aynen şu sözlerle devam etti:
''Çünkü, Sayın Başbakanımızın atik ve hırslı çalışmaları neticesiyle memleketimize daha çok hizmetleri olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı gibi aslında çok yüce olan fakat çok fazla aktif olmayan bir makamda rahat hareket edebileceğini düşünmüyorum. Bir başkan gibi yani onun kendi planları dâhilinde geliştirdiğini düşündüğüm Cumhurbaşkanlığı modelini uygulayacak, eğer bunu uygulayamazsa, Cumhurbaşkanlığını makamında sıkılacak ve de zorlanacaktır. Ama buna rağmen oraya çıkarsa ki! Parti çevresinden gördüğüm tablo partililerin Cumhurbaşkanı olmasını istedikleri yönündedir. Bunu da layıkı ile yapacağına inanıyorum.
Ayrıca ...'m Cumhurbaşkanı olup olmayacağına yönelik yakıştırmalardan oldukça rahatsızdır. Türkiye'nin uluslararası siyasi arenada temsil edilmesini sağlayacak bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç duyduğunu bilerek, tüm kesimleri kucaklayan, kurum ve kuruluşlar ile diyalogda olan Türkiye'nin merkezinin Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum''
.... Erdoğan ..........sı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığıyla ilgili olarak farklı ve tamamen birbirlerine aykırı söylemlerin yaşandığı bu günlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olup olmayacağı yönünde bilgiler vermezken şayet olursa nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağının ipuçlarını verdi. Hatta ailesinden kimsenin kendisi dâhil Başbakanın Cumhurbaşkanı olup olmayacağını bilmediklerini belirterek, kendilerinin de bu kararı Türkiye ile beraber öğreneceklerini söyledi.
... Erdoğan Cumhurbaşkanlığının Ak Parti'nin hakkı olduğunu söyledi ve baskılara boyun eğmeyen ve ülke menfaatlerini her zaman önde tutan başbakanın baskılara ve eleştirilere de boyun eğmeyip köşke çıkabileceğini belirtti.
Tabi ... Erdoğan bu tespitlerini anlattıkça benim konuşulanlar karşısında iştahım kabarmasına ve değişik sorular yöneltmem neticesinde ''Acaba Ferhat Bey siz ne iş yapıyorsunuz'' sorusu ile karşılaştım, Gazeteci olduğumu söylemem üzerine ise ... Erdoğan, önce şaşırdı sonra, ''Aman Allah'ım ben ne yaptım aman lütfen konuştuklarımızı yazmayın'' şeklinde ricası oldu. Bunun imkânsız olduğunu kendisine söyledim. Ülke gündemini bu kadar ilgilendiren böyle bir konu hakkında benim bildiklerimin okuyucunun da bilme hakkı vardı.
... Erdoğan ısrarcı olmadı ama küçük bir ricada daha bulundu; ''Bari ismimden bahis etmeyin. Çünkü aileden biri olarak siyasi konularda bizlerin bu konudaki görüşlerinin medyada anılması etik olmaz'' dedi.

 

fyildirim@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/08-14.Nisan.2007/Sayı:15

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın