TİC Holding Header
  • USD 32.34
  • EUR 35.139
  • Altın 2237.464
  • BIST 100 8753.67

PKK’nın siyasi kanadına devlet yardımı kabul edilemez

Dünyanın hiçbir ülkesinde askerine kurşun sıkan, bebekleri öldüren, terör örgütüne açıktan açığa verdiği destekler ispatlı olan ve terör örgütünün siyasi kanadıyım diye mecliste haykıran siyasi partiye bir devletin para desteği verdiği görülmemiştir ve düşünülemez bir durumdur.
PKK’nın siyasi kanadına devlet yardımı kabul edilemez
Lakin biz ülkemizde dünyada eşi benzeri olamayan bir çirkinliği her seçim döneminde görüyoruz. Her yeni dönemde de bu yardımları kat kat artırarak veriyoruz.

DEVLET VE VATANDAŞ KEMER SIKARKEN SİYASİ PARTİLER İSRAF YARIŞINDA

Devlet ve vatandaş kemer sıkıp, enflasyonla topyekûn mücadele ederek, yaşanan krizi atlatmaya çalışırken, aynı hassasiyet siyasi partilere ayrılan bütçede gösterilmiyor. Siyasi partiler her yıl genel bütçe gelirlerinin 5 binde 2’si oranında hazine yardımı alıyor. Genel seçim dönemlerinde bu yardımlar 3’e, yerel seçimlerin yapılacağı zamanlar da 2’ye katlanıyor.

Ekonomik olarak sorunlar yaşadığımız bu günlerde bütçe düzenlemeleri yapılırken partilerin aldıkları yardım miktarlarında hiçbir düzenlemeye gidilmemesine bir anlam veremiyorum. Her alanda israfı önlememiz gerekirken, siyasi partilere yapılan yardımlarda bir kesintiye gidilmemesi gerçekten şaşırtıcı bir olay olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Devlet her alanda israfı önlemeye çalışıyor, 2019 yılındaki projelerin bir kısmı durduruluyor ama siyasi partilere yardımda tasarrufa gidilmiyor, birde üstüne; terör örgütünün siyasi kanadı HDP’ye 92 milyon 238 bin lira yardım yapılması kabul edilir bir durum değildir.

HDP’NİN BU YARDIMI ALMASINA VESİLE OLAN PARTİ’NİN ADI CHP’DİR

HDP’nin bu parayı almasına vesile olan parti’nin adı CHP’dir. 24 Haziran seçimlerinde CHP’den gelen emanet oylarla HDP son anda Meclis’e girmiştir. CHP bu millet seni de affetmeyecek HDP’yi de… HDP’ye oy verenlerin tamamını toplasan ülke ekonomisine katkıları 92 milyon değil iken, verdikleri zararlar 92 milyondan fazla iken bizim devletimiz neden 92 milyon 238 bin lira daha yardım yapar?

Bu paraların dağ kadrolarının emrinde kullanılmayacağını, mühimmat alınmayacağını garanti edebilir misiniz?

El insaf…

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın