TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Artık işler daha mı kolay yoksa daha mı zor?

Artık işler daha mı kolay yoksa daha mı zor?
Merhaba sevgili OGÜNhaber okurları. Bildiğiniz gibi sosyal medya hayatımızda oldukça önemli bir yer kazandı. Sosyal medya Youtube, İnstagram vb. uygulamalar birçok kişiye bir iş kapısı açtığı gibi, kendini göstermesi için de bir fırsat sunuyor. 

ESKİDEN BU İŞLER DAHA ZORDU! 

Bu cümleyi çok sık duymuşsunuzdur. Yetenekli insanların kendilerini göstermesi için gerekli alt yapı oluşmamıştı. Şanslı ve gerçekten yetenekli insanlar bir yerlere gelebiliyorlardı. 'Doğru zamanda doğru yerde olmak' esastı. Bu sebepten sanatçı çok önemliydi ve oldukça saygındı. Sanatçıya verilen değer çok daha fazlaydı. Belki de eski sanatçılardan daha yetenekli insanlar sadece bu dönemde oldukları için aynı saygıyı göremiyorlar.

ŞİMDİKİ NESİL DAHA MI ŞANSLI?

Gençlerimiz sosyal medyayı kullanarak yeteneklerini tek bir tuşa basıp dünyaya gösterebiliyor. Artık işler bu kadar kolayken aslında bana göre daha zor. Evet kendinizi gösterebileceğiniz platformlar arttı, kolaylaştı fakat rekabet çoğaldı! 

Daha çok şansa ihtiyacınız var. İşiniz daha da zor. Siz bunu yaparsanız, bunu sizden daha iyi yapacak biri mutlaka karşınıza çıkıyor. 'Günübirlik ünlü'ler var artık. Bugün çok güzel şarkı söyleyen ve Türkiye'nin belki de dünya gündemini meşgul eden bir arkadaşımız yarın unutuluyor.

ÇOK ÇABUK TÜKETİYORUZ!

Günümüzde her şeyi çok çabuk tüketiyoruz. Kolay elde edip kolay vazgeçiyoruz. Her şey elimizin altında. 

Sanatı da aynı hızla tüketiyoruz. Peki bunun sonu nereye gidiyor? Gençlerimiz sadece kendilerini göstermek uğruna bazen saçma sapan şeyler bile yapabiliyor. Artan rekabet kızıştıkça kendini ön plana çıkartıp göstermek isteyen gençlerimiz akıl almaz şeyler yapıyor. Bu uğurda hayatını kaybeden, onur zedeleyici davranışlarda bulunan gençlerimiz o kadar arttı ki maalesef onları izledikçe üzülüyorum.  Sanat okullarının bile kapatılıp müze haline getirildiği bu dönemde, sanatla uğraşmak isteyen gençlerimiz haliyle bu tarz yollara başvuruyorlar. 

Bu işin sonu nereye gidiyor bilmiyorum. Eminim ki bu furya da bir gün bitecek ve farklı platformlarda farklı olaylar izleyeceğiz. 

Dönem değiştikçe ve teknoloji geliştikçe gidişatımız da değişiyor. Bundan birkaç sene önce Youtube yoktu. Birkaç sene sonra da olmayacak. Başka bir şey çıkacak ve çok daha başka alanlarda kendilerini gösterecek gençlerimiz olacak. Fakat dünya nüfusu arttıkça ve rekabet daha da kızıştıkça işlerin daha iyiye gidebileceğini düşünmüyorum. Bu günlerimize şükretmeli miyiz bilemiyorum. Ailelerin de bu konuda bilinçlenip çocuklarını doğru yönlendirmesi ve takip etmesi gerektiğine inanıyorum.

Umarım İnterneti, sosyal medyayı en doğru şekilde kullanabilir ve birçok insan burada kendine iş kapısı yaratabilir ve ekmeğini kazanabilir. Doğru şekilde ve doğru yolda... 

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Haftaya görüşmek üzere.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın