TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.111
  • Altın 2241.015
  • BIST 100 8753.67
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Medya İçerik Sağlayıcıları

Merhaba sevgili Ogün okurları. Bu hafta sizlere Medya İçerik Sağlayıcı'nın sektöre ve biz seyircilere olan etkisinden bahsedeceğim.
Medya İçerik Sağlayıcıları
Kısa bir zaman önce hepimiz şöyle cümleler duyuyorduk; 'İnternet dizisi çıkıyormuş ama paralı sitede..'

İnternet alemi gün geçtikçe büyüyor. Televizyon ve sinema sektörünü de çok derinden etkiledi. Artık bir anneanne evinde bile BluTV veya Netflix üyeliği ile izlenen bir dizi görürseniz şaşırmayın!  


Ben bunu aslında bir kütüphanenin düzenlenmesi misali, internet alemini düzenlemek olarak görüyorum. Birçok sitede izlediğiniz dizi veya filmleri artık izlemeye çalıştığınız zaman telif hakkı ile alakalı ibareler çıkıyor karşınıza. Bir yandan korsanın önüne geçerken bir yandan da yapımcının yüzünü güldüren Medya İçerik Sağlayıcıları artık iyiden iyiye ipleri eline almış durumda. Öyle ki yapımcılığa ve ortak yapımlara bile soyunan bu sağlayıcılar sektörün altın anahtarını elinde tutuyor gibi duruyor. 

İzlemek istediğimiz dizi, film hatta belgeselleri tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen Medya İçerik Sağlayıcıları tekelleşmediği için oldukça mutluyum. Her sağlayıcının kendine özgü projeleri saklı tutması beni heyecanlandırıyor.

'Lucifer yeni sezonu nerede başlıyor? Netflix’te..'

Yeni nesil internet televizyon kanalları. Seyirciyi kanal kanal gezmekten kurtaran, DVD satıcısını üzen, bizi 'Bu sitede açılmıyor link versene' geyiğinden kurtaran kahramanlar.

Üyeliği aylık ve makul fiyatlarda olan bu sağlayıcılar bence oldukça başarılı ve bol seçenekli. Türkiye ve Dünya sinema sektöründe hali hazırda bir yer edinememiş diğer ülkelerin de kendini göstermeleri için çok büyük bir fırsat. Çok değil kısa bir zaman sonra Asmalı Konak dizisine ingilizce alt yazı koyup Los Angeles'ta yayınlarsak şaşırmayın bu büyük bir sürpriz olmaz.

Her yapım kanal patronu! 

Araştırmalarıma göre bazı yapım şirketleri kendi sağlayıcılarını kurup çektikleri dizi ve filmleri burada yayınlamaya başlayacak. Netflix veya BluTV gibi şuan ülkemizde aktif sağlayıcılara sırtını dayamayıp, kendi internet kanallarını açacaklar. Yani her yapımcının ilerde kendi internet kanallarının patronu olduğunu görürseniz bu da çok büyük bir sürpriz olmaz. 

Seyircinin istediği şey belli ne de olsa.. Onlar o oyuncunun oynadığı o diziyi istiyor. Onlar konusunu çok beğendiği ve fragmanına hayran olduğu o filmi izlemek istiyor! Çözüm basit siteye gir üyeliğini al ve izlemeye başla! 

Sanırım birkaç sene içerisinde televizyonlarımızı sadece internete bağlanmak için veya bilgisayarımızı bağlayacağımız bir monitör olarak kullanacağız. Güle güle televizyon, güle güle havalı sayısız hangisini izlesem kanallar. Hoş geldin derin internet alemi! 

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hoşça kalın. 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın