TİC Holding Header
  • USD 32.341
  • EUR 35.213
  • Altın 2246.924
  • BIST 100 8792.15
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Tam yol ileri!

Merhaba sevgili OGÜNhaber okurları. Fark etmişsinizdir, yazılarımda genelde toplumumuzun içinden ve gündemde karşılaştığımız sorunları kaleme alıyorum. Uzun süredir gündemden düşmeyen bir taksi sorunsalı var.
Tam yol ileri!
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki benim taksicilikle uğraşan yakınım da var. Bu yazıyı yazmadan önce bir çok taksici abim ve kardeşimle sohbet edip onları dinleme fırsatı buldum. Bir o kadar da gözlem yaptım.

Maalesef ki arkasından çok atıp tutulan bir meslektir taksicilik. Şehirler arası araba yolculuğunu çok sık yaptığım için onlara gerçekten çok fazla saygı duyduğumu öncelikle belirtmek isterim. Gerçekten çok zor bir meslek. 

Maalesef her sektörde olduğu gibi bu sektörde de kötüye kullanım ve dolandırıcılık oldukça yaygın. Bu yüzden kurunun yanında yaş da yanıyor. 

Geçen gün onları dolandırmak isteğiyle Arap müşteri beklediği için bizi taksisine almayan taksicilerle karşılaştık. Bir sürü boş taksi olmasına rağmen yaklaşık bir buçuk saat binebileceğimiz bir taksi bulamadık. 

Aynı günün gecesinde 'Ben karşının taksisiyim' deyip bizden köprü parası almayan dürüst bir abimizin taksisine bindik. İşte madalyonun iki yüzü. Maalesef taksici esnafının şu sıralar çok fazla yakındığı Uber sorununun yaygınlaşmasının sebeplerinden birisi de bu. 

Tabi ki müşterinin de gözünden bakmak lazım. Ben hiç Uber kullanmadım fakat çevremde çok fazla müşterisi var. Onlara neden taksi çağırmak yerine Uber kullandıklarını sorduğumda daha uygun fiyat,daha lüks ve konforlu,daha güvenilir gibi cevaplarla karşılaşıyorum. 

Önceden haberdar olduğunuz bir fiyatla karşılaşıyorsunuz.

Sürpriz dolandırıcılıkların önüne geçiyorsunuz, araç da lüks. Şöför bilgilerini de görüyorsunuz ve bu daha fazla güven sağlıyor. Peki o zaman bu taksici esnafı nasıl baş edecek bu Uberle? 

Bence yakınmak ve şikayet etmek en basit yolu. Bunun önüne geçmek için bir çözüm yolu bulmak, standartları yükseltmek ve müşterinin taksicilere olan güvenini tekrar geri kazanmak gerekiyor. 

GELİŞEN VE GÜN GEÇTİKÇE İLERLEYEN DÜNYA DÜZENİNDE KALICI BİR YER EDİNMEK İSTEYEN KENDİNİ DE GELİŞTİRMELİDİR! 

Çağa ayak uydurmalı ve boş şikayetlerde bulunmamalıdır diye düşünüyorum. Tabi bu konuda onları teşvik etmek bir yerde devletin görevidir. Aslında bu yazının amacı taksicilerin sorunlarından çok insanlığın sorunu! 

Her meslek dalında dünyanın ilerlediğini kabullenmeyip hala yerinde sayan bir çok insan var malesef. Her zaman için yöneleceğiniz veya icra ettiğiniz meslekte açık görüşlü, çağa ayak uyduran ve sürekli üzerine bir şeyler koyup kendini geliştiren insan olmalısınız. Bu sizi başarıya ulaştırır. 

Siz mesleğinizi en iyi şekilde icra ederseniz, kurunun yanında yanan yaş olmaz, farkınızı ortaya koyarsınız. Bu zorlu hayat mücadelesinde herkese başarılar dilerim.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın