Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Üzücü bir Çeşme

Özellikle yaz ayları sürekli canlılığını koruyan, güzel denizi ve keyifli mekanlarıyla çeşme bu sene de tüm hızıyla hizmet vermeye devam ediyor.
Üzücü bir Çeşme
Bir İzmirli olarak şunu söyleyebilirim ki, bu cennet mekanında tatil yapmak, yurt dışına çıkmaktan daha pahalı...

Yıllar öncesinde, özellikle İzmirlilerin tatil yaptığı çeşme fiyat/performans olarak gayet keyifli ve yeterliydi, yıllar içerisinde magazinin şişirmesi ve gözde tatil beldelerinden biri haline gelmesiyle birlikte bir çok şehirden insanın yaz ayları için uğrak yeri haline geldi.   

35 plakadan çok 34 plaka lüks araçlar görmeniz muhtemel. Bunu anlayan esnaf son yıllarda fiyatlarını iyice arttırdı öyle ki bu sene fiyatlar uçmuş durumda. Turistleri kazıklamak zihniyetinden çok şükür çıkılmış ve herkesi kazıklamak zihniyeti gelmiş.

Arkadaşlarınız veya aileniz ile çeşme planınız varsa otel, beach, yemek fiyatlarını araştırdığınızda iki kere düşünüyorsunuz. Tabi ki alım gücüyle alakalı bir konu fakat, alım gücünüz ve paranız var diye de körü körüne kazıklanmak istiyorsanız buyrun. 

Şahsen yazımın başında da belirttiğim gibi, bir yurt dışı planı yapmak veya başka bir tatil beldesine gitmek çok daha tatmin edici olabilir sizler için.

Ortalama bir pansiyonda tek kişilik kalma ücreti 350TL civarı. Bir beache gidip denize girip biraz eğlenmek isteyebilirsiniz. O da 150TL civarı. İçeride acıkacaksanız 70TL’ye pizza yemeniz ve 50TL’ye bir şeyler içmeniz muhtemel. Gece biraz dolaşmak tekrar yemek yemek ve biraz dondurma yemek isteyebilirsiniz. 

Belki de bir klübe gidip eğlenmek. Tek kişilik dolu dolu bir çeşme tatili size günlük en az 1000TL’ye gelecektir haberiniz olsun.  

İzmirin yerlisinin bile şaşırdığı bu faiş fiyatlar, insanlara 'Buraya bir daha gelmeyeceğiz' tepkilerini verdirtiyor. Zaten parası olan insan gidiyor oraya fakat enayi yerine konmak halkın hoşuna gitmiyor. 

Polisin de belli bir saatten sonra mekanlarda çalan müziği kapattırmaları, çeşmeye verilen imar izinleri vs. birleştiğinde benim aklıma tek bir şey geliyor. 

Çeşmeyi tatil beldeleri arasından yavaşça çıkartmak istiyorlar.

Verilen imar izinleri, AVM’lerin yayılma tutkusu, insanların yazlık yerlere sakin bir hayat sürmek için yerleşmeleri, yaz-kış nüfusun artması ve daha bir çok etken maalesef, kafa dinleyeceğimiz, tatil yapıp biraz huzur bulacağımız beldelerimizi yavaş yavaş yok ediyor. Bu gidişat o kadar hızlı ilerliyor ki ben 15 sene içerisinde tatil beldelerinin büyük bir kısmının artık 'şehir içi' olacağını düşünüyorum. 

Tarihi eserlerimizi, yeşil alanlarımızı koruduğumuz kadar bu beldelerimizi de korumalıyız. Turist çekmeli ve Türkiye’nin kalkınmasında pay sağlamalıyız. Ceplerimizi dolduracağız diye bu beldeleri şehirleştirmek için gerekli izinleri vermemeliyiz. 


Sahip çıkmalıyız!

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hoşça kalın...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın