TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
Kenan Akın

Kenan Akın

Ermeni Diasporası'nın Kalleşliği!

Değerli hocamızın konuşmasında, ''belge'' niteliği taşıyan bazı cümleleri sütunumuza aktarmak görevi de bize düşüyor.

Bugün komşumuz Ermenistan Anayasasında ne yazıyor?.

Komşumuz Ermenistan'ın Anayasa'sında, bu Anayasa'nın doğu Anayasa'sı olduğu, batı için de ileride yürürlüğe gireceği yazılı. Yani, Türkiye'nin önemli 6 vilayeti ki, bugünkü vilayetler değil, Osmanlı vilayetleri. Yani Sivas'tan Çukurova dahil, Doğu Anadolu Ermenistan'a geçecekmiş gibi bir yazılı metin var.
 
Bütün buna rağmen, biliyorsunuz biz komşumuz Ermenistan ile olan ilişkilerimizi olabildiğince iyi tutmaya çalışıyoruz.  

Şimdi, özellikle şu noktanın altını çizmek istiyorum.1876-1877 Rus-Osmanlı savaşından sonra, esasen 1820'lerde Yunanlılar için başlamış olan bağımsızlık hevesleri, Ermeni Rum halkında da vardır. Ve, 1877- 1878 savaşının sonunda Ruslar galip gelerek Osmanlı'ya, Ayestefanos'a, yani Yeşilköy'e geldiler. Ermeni patriği gayet keyifli bir şekilde arabasına bindi, Ayestefanos'a, yani Yeşilköy'e gitti.'' Bizi Osmanlı'dan koruyun ve bizi kurtarın'' dedi.

Bu olaydan sonra 1877'den itibaren devamlı olarak Ermeni'leri tahrik edenler isyan çıkarttılar. 100 isyan çıktı.
 
Ermeni'ler silahlanıp Anadolu'nun herhangi bir şehrine, Merzifon'a, Sivas'a, Yozgat'a, Van'a gidiyor, silahsız Müslüman ahâliyi öldürüyorlardı. Osmanlı devleti son derece mütereddit ve zayıf davranıyor. Hatta, müsamahakar oluyor. 165 kişiyi öldüren, Osmanlı Bankası baskınını yapanlara arka çıkmak için, İngiliz Büyükelçisi saraya gidiyor. Bankalar Caddesi'ndeki Osmanlı Bankasını basan Ermeni eşkiya, ellerini-kollarını sallayarak Vatan Caddesi'nden Tophane'ye yürüyor. Tophane'de beklemekte olan bir Fransız gemisine biniyorlar. Marsilya'ya doğru dümen kırıyorlar. Topkapı Sarayı'nın önünden geçerken de, Padişah-ı efendimize ayıp ve münasebetsiz el hareketleri yapıyorlar. Bu iş böyle devam ediyor. Osmanlı'nın en sert zaptiye nazırlarından Nazım Paşa, Ermeni Patrikhanesinde toplanıp, Eyüp'e, oradan da Kumkapı'ya yürüyerek, yüzlerce kişiyi, masum insanı, kadını, çoluk çocuğu öldürerek , Nuruosmaniye Camii'nin bahçesine gelen Ermeni çetesine dokunamıyor. Hiç bir asker, zaptiye bir tane kurşun sıkmıyor.
 
Sultan Abdülhamid Yıldız Camii'nden çıkarken, bir Ermeni terörist bomba atıyor. Padişah, Şeyhülislam ile merhabalaş için dururken, arabası infilak ediyor. Ve padişah, kendisini öldürmesine ramak kalmış olan katile karşı takibat yaptırmıyor''.
 
Prof. Akyol'un belirttiği gibi, bizim ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlarla en ufak bir ihtilafımız bulunmuyor.

Ne var ki, Ermeni diasporası hâlâ düşmanlıklarını her fırsatta ''canavarca'' gösteriyor.
Üstüne üstlük, Ermenistan ile yeniden ilişkiler kuralım diye, Azerbaycan gibi dost ve gerçekten kardeş bir devleti, Azeriler gibi asil Türkler'in gönlü bile kırılıyor...


 

 



CRA 07.Kasım.2009 Cumartesi - 14:38:00

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın