TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
Kenan Akın

Kenan Akın

Pkk Mutlaka Çökertilmeli!

Ne var ki, iptal veya kapatma ile rejimin selameti bakımından arzu edilen sonuca varılamıyorsa, hukukun yanı sıra sosyal, siyasal ve ekonomik mekanizmaların hemen çalıştırılması, hatta askeri önlemlere başvurulması icap ediyor.
Şimdi, Türkiye'de böylesine bir ''kargaşa'' yaşanıyor.

Bir tarafta, bölücü terör örgütünün kanlı eylemlerini durdurabilme ve onu yok etme mecburiyeti, diğer tarafta bir siyasi partinin kapatılmasına ''paralel'', gündem paylaşılıyor. Aslında bu paralellik, terör örgütü ve siyasi parti arasında ''su sızmayacak'' kadar kendini gösteriyor.

Yani bir taraf ''silahlı'' diğer taraf ''sözlü'' bölücülük yapıyor. Nitekim siyasi parti mensuplarının, Meclis'te ettikleri yemine sadık kalmadıkları Yargı tarafından da onaylanmış bulunuyor.

Böylece DTP' yi kapatırken PKK'yı da bitirmek artık daha önemli görünüyor.

Eğer, sözde dostlarımız ABD ve AB kanadı, Türkiye'de hukukun zorlanmasından kaygıları varsa, kanlı terör örgütünün ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaları, gerçekten de büyük önem arz ediyor.

Madalyonun bir yüzünde, durum bütün çıplaklığıyla ortadayken, görünmeyen yüzünde PKK'nın ABD, AB ve Barzani tarafından ''örtülü'' olarak desteklerini devam ettirdikleri kuşkuları bir türlü dağılmıyor.

ABD isterse bir iki ay içinde PKK'nın varlığını bile ortadan kaldırabilecek gücünü veya tavrını neden göstermiyor?

Yoksa, PKK'yı başka bir ''kisve'' altında İran'a göndermenin hazırlıklarını mı yapıyor?
Nereden bakılırsa bakılsın, DTP' nin kapatılmasından sonra PKK'nın ister ''açılım'' ister ''silah'' ile mutlaka çökertilmesi ön koşul olarak gündemi zorluyor.


 

 




CRA 16.Aralık.2009 Çarşamba - 13:29:00

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın