TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
Murat Yılmaz

Murat Yılmaz

İnterpol ve Almanların cinneti

Dün tüm Alman kanallarında konu, evet, yine Türkiye idi. Şansöyle Merkel: "Türkiye İnterpol'ü kullanamaz" diyecek kadar aklını yitirmiş. Bayan Merkel, İnterpol sizin tekelinizdede değil, sizin emrinizde de!
İnterpol ve Almanların cinneti
Peki nedir İNTERPOL?
İnterpol, üyesi ve anlaşması olan her ülkenin bünyesinde ve genellikle de Emniyet Genel Müdürlüğünde, lüzumu üzere de büyük Metropollerde bürosu olan, bir Uluslararası Polis örgütüdür!

Amacı, X ülkede işlenmiş bir ağır suçun failini veya kanun kaçkınlarını, nereye kaçarsa kaçsın yakalamaktır! 

X ülke bunun için İnterpol'e halk arasında tabir edilen bir "kırmızı bülten" yani uluslararası geçerli olan yakalama emri ile başvurur!

X ülkenin kaçkını, A ülkesinde polis tarafından, tam da bu emre dayanarak tevkif edilir. X ülkesi ise şahsı oradan almak için tim çıkartır ve şahsı, suçun işlenmiş veya kesinleşmiş hapsi olan ülkeye geri götürüp, adalete teslim eder!

İNTERPOL, bu Emirler'i ne sorgulama, ne de değerlendirme yetkisine sahip değildir. Salt uygular!

İspanya da, İspanyol polisi de, 2010dan beri aranan bir Türk asıllı Alman vatandaşını tam da bu prosedürü uygulayarak tevkif etmiş, Merkelin bizzat telefon ile emri üzerine ise bırakmıştır. Bu durum ise İNTERPOL teamüllerine aykırıdır!

Kimse, hiç bir devlet, İNTERPOL üyesi ise, başka bir devletin çıkarttığı bu Emre bu şekilde müdahale edemez! 

Bundan sonra Türkiye'nin yapacağı, Almanya'dan gelen tüm istekleri, gözardı etmek olabilir ancak!

Bayan Merkel ve avanesi herhalde Sayın Cumhurbaşkanımıza olan husumetleri yüzünden tamamen diplomatik teamülleri hiçe sayıyor ise, aynı şekilde cevap alacaklarını bilmeli ve hissetmeliler!

Kendi ülkelerinde mesela, Mafya üyelerinin sayısı bu yıl dört kat artmış durumda, fakat bu husus nedense kimseyi ilgilendirmiyor.
Varsa, yoksa Türkiye!

Bu gidişle korkarım ki, iki devlet arasındaki durumlar, düzeltmesi imkansız zararlar alacaklardır!

Bir dahaki yazımızda buluşana dek, Dua ile Vesselam.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın