TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
Okan Geçgel

Okan Geçgel

Bir 128 milyar dolar muammasıdır gidiyor!..

CHP'nin günlerdir 128 Milyar Dolar nerede olduğu yönündeki algı oluşturma çabası, CHP'li bir başka vekil İlhan Kesici'nin açıklaması ile sekteye uğramıştır.
Bir 128 milyar dolar muammasıdır gidiyor!..
CHP'nin ekonomist vekili İlhan Kesici, "128 milyar dolar nerede?" tartışmasıyla ilgili konuşarak "Tüm detaylar Merkez Bankası'nın bilançosunda var. Okumayı bilenler girer görür" ifadesini kullanması, CHP'nin oluşturmak istediği algıyı açık etmiştir.

Kesici, "Bir şey söylersem bizim soruyu kırmış olurum. Bilgimiz dersek olmaz, tahminimiz dersek olur. Merkez Bankası bilançosundan bakarsınız. Rakamlar ne yapıyor, başka rakamlar nereye geldi, nereye gitti. Nereye gider, nereden gelir. O bilgilerin üstüne bir tahminimiz var. Ama şimdi söylersem kendi sorduğumuz soruyu kırmış olurum.” Demiş ve oluşturulmak istenen kirli tezgahı açık etmiştir.

Dünyayı kasıp kavuran Pandemi sürecinin Ülkelere getirdiği maddi külfetin ve özellikle Ülkemizde piyasalardaki döviz darlığının önünü açmak için Merkez Bankasınca piyasaya döviz sürülmesininde etkili olduğu, Merkez Bankasındaki döviz rezervinin düşmesi bahane edilip, oluşturulmak istenen siyasi kaosun iyice algılanması gerekir.

Ben ekonomist değilim, lakin rakamlardan iyi anlarım. Az buçuk hesap kitap bilen, bir karşılaştırma yapabilir. 2002'de Merkez Bankasının 27,5 milyar dolar rezervi varken, bu gün hala CHP'nin 128 milyar dolar nerede söylemine rağmen 90 milyar dolar civarında bir rezerve sahip. Yani her halükarda Merkez Bankasının artıda olduğu rakamlarla ortaya konulmaktadır.

CHP'nin 128 milyar dolar muamması ile gündemi günlerdir meşkul etmesi, akıl dışı ve siyaseten bir çıkmazın içinde olduğunu göstermektedir.

Aslında İlhan Kesici'nin sözleri ve yüz mimikleri CHP'nin içerisinde olduğu şizofreni ruh halini ortaya koymuştur.

Son bir söz "Bir deli bir kuyuya bir taş atmış, fakat kırk aklı çıkartamamış."

Selam ve dua ile.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Saygın
    dövizde dışa bağımlı olduğu halde, döviz tedariki için -zaten- yeryüzünde en yüksek faizi ödediği halde ve döviz biriktirebilmek için bütün mevzuatını dış güçlerin isteğine göre tanzim ettiği halde dünyada, 128 milyar dolar rezervini çarçur edip kendini savunmasız duruma düşüren başka bir ülke var mıdır? gayet tabii ki yoktur zira bu miktarda rezervi sorgusuz sualsiz, sessiz sedasız harcayacak kadar kapalı bir ve denetimsiz bir ülke yoktur. türkiye'den gayrı…