TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
Okan Geçgel

Okan Geçgel

Güler misin? Ağlar mısın?

Kayseri OSB Mali Genel Kurulu'nu yaptı. Parmakların kalkıp indiği, birilerinden mal kaçırırcasına, alel acele yapılan kurulun hafızalarda bıraktıklarına biraz değinmek isterim.
Güler misin? Ağlar mısın?
Malumunuz uzun zamandan beri kamuoyunu epey meşgul eden Kayseri OSB müfettiş raporları, yargı kararları gölgesinde gittiği Mali Genel Kurulunda maalesef yine sınıfta kalmıştır.

Siyasilerin boy gösterdiği hatta divan başkanlığına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın seçildiği genel kurulda yaşananlar bir trajik komik olay olarak hafızalara nakşedildi.

Geçtiğimiz günlerde OSB Mali Genel Kurula gitme aşamasında kafamda deli sorular başlıklı bir yazı kaleme almış be şeffaflık ilkesine atıfta bulunmuştum. Gelinen noktada ise Genel Kurulda geçicide olsa görevden alınan Tahir Nursaçan'ın mali raporu okuması ve siyasilerle protokolde verilen fotoğraf karesinin şeffaflık ilkesine gölge düşürdüğünü özellikle ifade etmek isterim.

Parmak sallama restleşmesi ile parmağını sanayiciye değil, PKK yandaşı HDP'lilerin Kayseri OSB'ye müdahil olmalarına salladığını haykıran MHP Milletvekili Baki Ersoy'un anlaşılmayan çıkışının ve bağırış çağırışlarla kaynatılan Mali Genel Kurul'un oldu da bitti mantığı ile neticelenmesi daha önce yaptığımız uyarıları haklı çıkarmıştır.

Bazen verilen görüntüler konuşmanıza dahi gerek duydurmamaktadır. Kim, kiminle beraber ona bakın siz, diye bir sözde vardır. "Güler misin? Ağlar mısın?" sözünün tamda buna uyduğu bir süreci yaşamış olduk.

Yıllardan beri çok genel kurul takip ettim hiç böylesi bir kargaşa ile karşılaşmadım. Birilerinin korunduğu hissinin hasıl olduğu bu toplantıda titreyen ses tonları, aba altında sopa göstermeler ve yine malum Kayseri'deki uyum kültürü denen adına anlam veremediğim çıkış, gündemin ana temasını oluşturmuş oldu.

Bu kadar 'acaba'ların cevap bulmadığı ve bana göre soru işaretlerin daha da çoğaldığı bu genel kurul vicdanları bir kez daha sızlatmıştır. Hesaplaşma değil, bir şeylerin üzerinin örtüldüğü bu genel kuruldan sonra bir şeylerin artık eskisi gibi olmayacağı kanısını bende oluşturmuştur.

"OSB'ne Sahip Çık" platformu Başkanı Bekir Kiracıoğlu ve arkadaşlarının salonu terk etmesi ise OSB'de her şeyin daha da sarpa sardığının bir örneği olarak karşımıza çıkmıştır.

Son bir söz. "İmha yerine üzeri örtülen bozuk etin eninde, sonunda kokusunun çevreyi rahatsız edeceğini de unutmamak gerekir."

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın