TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
Batuhan Zorlu

Batuhan Zorlu

Gençlerin gözünden 24 Haziran seçimleri

Gençlerin gözünden 24 Haziran seçimleri
Ülkemizin kaderini belirleyecek olan tarihi seçime sayılı günler kaldı. 

Bir genç kardeşiniz olarak bu tarihi seçimde en çok iş yine biz gençlere düşüyor. Bu seçim hayatında ilk kez oy kullanacak kardeşlerimiz var veya benim gibi daha önce 16 Nisan Referandumunda kullanıp ikinci kez kullanacaklar da var. 

Siyasetle çok ilgisi olmayan ülke gündeminden biraz uzak ve ilk kez oy kullanacak gençlerin aklında şu soru var: Acaba kime oy versem ? 

Üniversite sınavında kapıldıkları telaşa seçim içinde kapıldılar. Bir kesim Cumhuriyet tarihinin en uzun süre ülke yöneten liderini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklerken, bir kesim ise halen CHP’nin adayını beklemekte sanırım onlarda bu bekleyişten yoruldu ama halen bekliyorlar. 

Kafası karışık olan kesim ise biraz garip, kusura bakmasınlar ama biraz da komik benzetmeler yaparak; işte ‘milliyetçiymiş, sağlam siyasetçiymiş, delikanlı kadınmış’ diyerek Meral Akşener’i desteklemeyi düşünüyorlar. 

Bu kafası karışık kardeşlerime söylemek istediğim ve belirtmek istediğim bazı hususlar var. Cumhurbaşkanı olmak isteyen Meral Hanım son zamanlarda her konuşmasında gençlere ve kadınlara ayrı bir hitab etmeye çalışıyor. Yalnız bu siyaseti yapmaya çalışırken unuttuğu bir şey var; madem gençlere çok önem veriyorsun 16 Nisan Referandumunda seçilme yaşının 18’e indirilip genç beyinlerinde siyasette aktif rol almasına karşı çıkıp neden hayır cephesinde yer aldın? 

Hani gençlere güvenin tamdı, hani gençler ülkenin tek umuduydu o zaman sahip çıkmadığın gençlere şimdi sahip çıkıp oy istemek ne yalan söyleyeyim biraz komik bir durum. Aslında bu tutarsızlıktan dolayı şaşırmamamız lazım. Daha kurduğu parti kime hitap ediyor, kimin hizmetinde o bile belli değil bir gün sağ kesime hitap ediyor bir gün sol kesime, bir gün muhafazakar, bir gün demokrat bir gün bunların tam tersi oluyor. Ama bana sorarsanız Akşener bu kadar maskenin altına bürünsede zihniyeti hiç değişmedi hep aynıydı.

O zihniyet ne peki? İşte o zihniyet nasıl siyasete girip ortalıkta milliyetçiyim diye gezdiyse ya da düzeltelim siyasete girip Pensilvanya’daki şaklabanla ve dış mihraklarla nasıl bağlantıları ortaya çıktıysa bana göre Akşener’in halen zihniyetide aynı hizmet ettiği zatta. 

Çok kısa 15 milletvekili olayına da değinmek istiyorum. Valla bizim hafta sonu halı saha maçlarımız oluyor biz top oynayacak 15 tane adamı bu kadar kısa sürede toplayamıyoruz. Sanki Kılıçdaroğlu o vekilleri emanetçi olarak yolladı sonra geri aldı. 

Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği öneme bakarsak benim için Türk gençliği demek şanlı Türk tarihinin en büyük temsilcisi demektir. Cumhurbaşkanımızın Türk tarihine ve gençlere verdiği önem ise bambaşka, siyaset üstü. Zaten çok uzağa gitmeye gerek yok Cumhurbaşkanımızın 16 Nisan’da gençlere ve fikirlerine ne kadar çok güvendiği de ortada. 

Genç nesiller için yıllardır yaptığı faaliyetleri görmeyende yoktur. Onun için çok kafa karışıklığına gerek yok Akşener gibi ‘işi düşünce gençler pırlanta işi bitince ise ne halleri varsa görsün’ yaparak siyasetçi olunmaz. 

Ne diyelim eğer genç kesimin desteğini almak istiyorsa ilk önce gençlere karşı tutarlı olması lazım ! 

Not: Bir genç kardeşiniz olarak sanırım en iyi birbirimizi biz anlarız. Yazımdan dolayı kırdığım incittiğim kardeşlerim varsa affoluna. Beni tanıyan herkes zaten yıllardır düşüncelerimi ve desteklediğim adayı da bilir. Onun için benim gibi genç olan kardeşlerime tavsiyem her gün farklı görüşte olan bir adaydan ülkemize bir fayda gelmez.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın