​Osmanlı dönemine ait Volçan Köprüsü

Kırklareli Demirköy ilçesinde bulunan Rezve Deresi üzerine kurulu Osmanlı dönemine ait üç kemerli Volçan köprüsünü ziyaret ettik.
​Osmanlı dönemine ait Volçan Köprüsü
Köprünün bir ayağı Bulgaristan tarafında bulunurken, diğer ayağı da Türk tarafında bulunuyor. Buram buram tarih kokan doğa içerisinde bir şaheser olarak onarılmayı bekleyen köprü Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in talimatıyla 2019 Yılı Tarihi Köprüler Restorasyon Programına alınmış. Bulgaristan ve Türkiye arasında ki sınır hattını oluşturan Rezve deresi üzerinde bulunan Volçan Köprüsü araçla ulaşım sağlanamıyor.

Bu sebeple ormanın içerisinden yürüyerek köprüyü ziyaret edebildik. Köprünün Türkiye tarafında bulunan kemeri sağlam iken Bulgaristan tarafında bulunan kemer ise çökmüş. İnşallah restorasyon yapılmasının ardından tekrar bu köprüyü ziyaret etmek nasip olur.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın