TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09

Şişecam Topluluğu'nun Bulgaristan'daki yatırımları gururlandırıyor

Türkiye'nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğunun Bulgaristan'ın Targovishte şehrindeki fabrikası gerçek anlamıyla bizlere büyük gurur yaşatıyor.
Şişecam Topluluğu'nun Bulgaristan'daki yatırımları gururlandırıyor

Bulgaristan ziyaretimizde fabrika hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakaladık.

Şişecam düzcam üretim tesisinin yenilenen fırını düzenlenen törenle ateşlendi. Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Milletvekili Venka Stoyanova, Targovishte Valisi Mitko Staikov ve Targovishte Belediye Başkanı Dr. Darin Dimitrov katıldı.

Şişecam Topluluğu'nun yöneticileri ve çalışanlarının yanı sıra Şişecam Düzcam'ın Avrupa'daki müşterileri, mimarlar ve sektör profesyonellerinden oluşan 300’ü aşkın davetlinin katılımıyla yapılan organizasyonda Türkiye’ye ve Şişecam’a övgülerin sıralanması gerçek anlamıyla Türkiye’den gelen bizleri sevindirmiştir.

Prof. Dr. Ahmet Kırman, Dünyada cam ev eşyasında en büyük üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda en büyük beşinci üretici konumunda olduğumuzu ve Sentetik soda üretiminde ise dünyada yedinci sırada yer aldığımızı belirtti. Sayın Kırman, Krom kimyasallarında ise dünya lideri olduğumuzun sevincini bizlerle paylaştı.

Topluluk olarak Bulgaristan’da ilk yatırımlarını 1997 yılında Şişecam Kimyasallar bünyesinde hayata geçirmişler.

Özelleştirme sürecinde Bulgar soda üreticisi Sodi’ye Belçikalı Solvay ile birlikte ortak olmuş.

Şişecam tarafından 2004 yılında düzcam, otomotiv camları ve cam ev eşyası fabrikalarının temelleri atıldı. Bu yatırımla Bulgaristan'da 'En Büyük Yatırımcı' unvanını almış.

Şişecam Topluluğu Bulgaristan’da ortak olduğu Solvay Sodi'nin yanı sıra Trakya Glass Bulgaria EAD, Şişecam Automotive Bulgaria EAD ve Paşabahçe Bulgaria EAD şirketleriyle de faaliyetlerine devam ediyor.

Şişecam Topluluğu'nun Avrupa'nın en büyük düzcam üreticisi olmasının yanı sıra en büyük iki cam ev eşyası üreticisinden birisi olmasında Bulgaristan'daki operasyon ve kapasitelerinin önemli payı bulunuyor.

22 bin çalışanıyla, üç kıtada 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetlerinde bulunan ve 150’den fazla ülkeye satışlarıyla ulaşan uluslararası şirketimiz Şişecam Topluluğu tam anlamıyla milli bir gururumuzdur.

Şişecam Topluluğu, ABD’de gerçekleştireceği yeni doğal soda yatırımı ile de üretim faaliyeti gösterdiği ülke sayısını 14’e çıkarmayı başaracakmış.

Tebrikler Şişecam Topluluğu sen milli gururumuzsun…

Şişecam’ın Bulgaristan’da gerçekleştirdiği yatırımların toplamı 600 milyon Euro seviyesine ulaşmıştır.

Bulgaristan’da Şişecam düzcam fabrikasında iki fırınla yıllık 470 bin ton düzcam, 7,5 milyon metrekare kaplamalı cam, 3,5 milyon metrekare ayna, 1 milyon metrekare lamine cam, beyaz eşya camları fabrikasında 2,8 milyon metrekare, otomotiv camları fabrikasında yıllık 2,2 milyon metrekare ve cam ev eşyası fabrikasında ise iki fırınla yıllık 100 bin ton üretim kapasitesine sahiptir.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın