TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
Kenan Akın

Kenan Akın

Gitmek Mi Zor Kalmak Mı Zor !

AKP lideri, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı arasında gidip geliyor. '' Kalsam mı zor, gitsem mi zor Sen gel onu bana sor'' gibi başlayan şarkının sözlerini hatırlatırcasına bir psikolojik durum Erdoğan'ı etkiliyor. Gerçekten de, Erdoğan özellikle geriye sayım ile birlikte '' kararsızlıkları'' oynuyor. Bir yandan, muhalefetin baskısı diğer yandan çoğu sempatizanların isteği Erdoğan'ın ''kesin'' karar almasını zorluyor. Oysa, Cumhurbaşkanlığı makamı için, bütün şartlar müsait olduğu gibi ''ortam'' da yavaş yavaş normalleşiyor.
Zaten, AKP camiasında Erdoğan'a kesinlikle ''Cumhurbaşkanı'' gözü ile bakılıyor. Üstelik, bütün bu hesaplar da bunun üzerine yapılıyor. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde başbakanlık için tek isim Abdullah Gül kalıyor. Ne var ki, Bülent Arınç'ın tek ismi de, her yerde ''ağır'' basıyor. Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın, bu şartlar ve ortam altında ''tercih'' yapması gerçekten zor görünüyor. Aslında, Erdoğan; tarihi bir karar vermenin sürecini yaşıyor. Üstelik, verilecek karar, AKP'nin ve geleceğini etkileyecek bir ''ağırlık'' taşıyor. Nereden bakılırsa bakılsın, ülkemiz ve özellikle AKPson yılların en ''kritik'' döneminin sancılarını şimdiden çekiyor. Bu yüzden, Başbakan Erdoğan, büyük bir ''sorumluluk'' içinde kesin kararını bir türlü vermiyor veya ''resmen'' açıklayamıyor.


kakin@ogungazetesi.com.tr
OGÜN/18-24.Mart.2007/Sayı:12

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın