TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
Nalan Erbaş

Nalan Erbaş

Acun Ilıcalı'ya...!

Hani insan psikolojisinde vardır ya; bir insan çok kısa zaman içerisinde inanılmaz ataklar yapıp, ya şan şöhret sahibi olunca ya da birden bire inanılmaz paralar kazanınca hemen altında bişey ararız ve illegal bir sonuç elde etmek içinde çabalarız..

Hiç bişey bulamazsak çamur atarız, iftira ederiz.. Bir zaman sonra kendi söylediğimiz yalanı bir başkasının ağzından duyunca da hemen inanır ve "bak ben haklıymışım" deyip işin günahından da sıyrıldığımızı düşünürüz..

Acun Ilıcalı'nın son yıllardaki başarısı ve bu başarıdan elde ettiği minik serveti de açıkcası hepimize dert oldu.. Yok "adamın arkasında birileri var", yok "Acun birilerini destekliyor" vs vs gibi iftiralar havalarda uçuştu.. Hoş meyve veren ağaç taşlanır, ki dalında sağlam duranlar da zedelensin.. Biz de Acun'a aynısını yapmaya çalıştık..
Ben bu duyduğum bir çok dedikodudan etkilenmedim desem yalan olur..

Kişisel fikirleri, değerleri, tuttuğu takım, desteklediği parti ne olursa olsun bizi ilgilendirmemeli.. Değilmi ki bu yönde halkı kendisine çekmeye çalışmıyor. Adam çıkıpta bizlere "şu partiye oy verin, şu takımı tutun "mu diyor? Eh niye başarısını  kabullenmiyoruz o zaman?

Açıkçası deminde dediğim gibi dedikodularden etkileniyor "nakil akılla" hareket eden insan.. Düşünmeye bile zahmet etmiyor karşısındakinin başarısını hazmedemeyince..
Ülkemizin , İspanya diktatörünün ülkesine uyguladığı 3F yöntemiyle yönetildiğini düşündüğüm şu sıralarda Acun Ilıcalı'nın yaptığının da bu sistemin bir parçası olduğuna inandırmıştım kendimi. "İşin fiesta kısmını da Acun elinde tutuyor" söylemleri ise son zamanlarda her programının olay olduğu göz önüne alındığında tam da "cuk" oturuyordu yerine..

Bu akşam oturup Acun Ilıcalı'nın hazırladığı "YETENEK SİZSİNİZ" adlı programı seyrettim. Seyrederken ülkemizin ve ülkemiz gençliğinin nereye gittiği kaygılarımız geldi aklıma..

İşsizliğin had safhada olduğunu, iç ve dış tehlikelerin ülkemizin geleceğini nasıl tehdit ettiğini, bu gençleri yönlendirmek ve hayata hazırlamak için birşeyler yapmak gerektiğini hep düşünürdüm. Birden seyrederken farkettim ki Acun bunu başarmış. Biz adamın kişisel hesaplarını düşünürken (hoş tabiki yaptığı işin verdiği emeğin karşılıgını alacak) o ülkem gençliğini yönlendirmeye başlamış bile..

Bu programlar sayesinde ne kadar çok gencimiz meğer yeteneklerini keşfetmeye başlamış. Herkes kendine bir yol çizmek için mevcut yeteneğini geliştirme çabasına düşmüş meğer.. Aileler çocuklarının yeteneklerini keşfetmeye başlamışlar ve onları desteklemek ve yönlendirmek için kolları sıvamışlar. Gençler mahalle köşelerinde sigara vs içmek yerine dans etmeye, spor yapmaya başlamışlar.  Çete kurmak yerine ekip kurmaya ve bundan da para kazanmaya başlamışlar. Vucutlarına sağlıklarına dikkat eder hale gelmişler. Kendilerine güveni çoğaltmışlar. En önemlisi hayatlarında en çok ihtiyaçları olan şeyi kazanmışlar "hedef"leri olmuş artık bu gençlerin..

Uyuşturucunun, terörün ülkemiz gençlığini tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu durumdan çocuklarımızı kendi çabalarımızla korumaya çalışıyoruz. Ancak belli bir yaşa gelmiş çocuğu evin dışındaki biri çok daha kolay yönetiyor maalesef. Kendi çabalarımızın yetmediği durumlarda bir başkasından destek almaya çalışıyoruz..

Fakat bir çok ailenin çocuklarını yönlendirecek durumu yok. Bu programlar sayesinde çocuklar her yerde, her imkanı kullanarak bir şeyler üretme cabasına girdiler.

Ben kendi adıma Acun Ilıcalı'dan özür dilemek istiyorum..!!
SANA HAKSIZLIK EDİP DEDİKODULARA KULAK VERDİĞİM İÇİN.. SENİ TANIMADAN YARGILADIĞIM VE NE YAPTIĞINA BAKMADAN FİKİR YÜRÜTTÜĞÜM İÇİN..

Senin sayende pek çok genç belkide saplanacağı bataklıktan kurtuldu.. Bir çoğu yeteneğini "mesleği" haline getirdi. Bir çok aile çocuğuna önem vermeye ve yönlendirmeye başladı. Kendilerine güvenen ve amaçları olan bir gençlik kazandı Türkiye'm sayende..

Senin kazandığın paran sana ananın ak sütü gibi helal olsun..!! Senin şahsi görüşlerin, değerlerin, aile yaşantın, özelin seni bağlar.. Sen özelini medyaya yansıtmayacak kadar düzgün adamsın! Kim ne derse desin sen yolunda öndersin.. Bu gençliğe çok şey kattın, aileleri mutlu ettin, ekranları şenlendirdin..

Sagolasın Acun Ilıcalı.. Var olasın..

 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın