TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
Nalan Erbaş

Nalan Erbaş

Kim için savaşacağız? El Kaide içinmi? yoksa...

Gündem Savaş'a girip girmeyeceğimiz konusuyla çalkalanıyor.. İnsanlar fikir ayrılıklarına düşüp daha ortada bir şey yokken kendi aralarında tartışmalara başladılar bile..
Biz, yani bizler gibi düşünenler savaş a HAYIR..!! diyoruz.. Amacımız oradaki halka zulüm edilmesine göz yummak değil. Bilhassa bu kan'ın durdurulmasını sağlamak.

Sağduyulu davranmaya çalışıyor ve artık Ortadoğuda kan akmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.. Hergün onlarca video yayınlanıyor Suriye de olan biten ile alakalı. Bu duruma üzülmüyor olmak vicdansızlık hatta inançsızlık olur. Ancak şu bilinmelidir ki kanı kan ile durduramazsınız..!!

Tarafların akıtacağı her damla kan, kin ile beslenecek ve gelecek nesillere yansıyacaktır..! Bizim şimdilik durdurmaya çalıştığımız kanı ilerde doğacak çocuklarımızda akıtacaktır.. Ülkeler arasındaki savaş "kan davası" gibidir.! Sizin yapacağınız her yanlış her 50 yılda bir tekerrür edecektır..

Bizlerin şu anda yapılanları barışa çevirmemeye çalışmamamız torunlarımızında bu kanı görmelerine sebep olacaktır.. Ayrıca, bizler komşu ülkelerle ilişkilerini rölantide tutan bir ülkeyiz. Emperyalizmin kölesi olup komşularımızla kan davasına girmemiz tarihte kara kalemle yazılacaktır..

Suriyede "cihad" adına yapılan katliamlar asla din ile bağdaştırılamaz.. Din, sadece sömürülen durumuna düşürülmüştür.. Esad asla mükemmel bir lider değildir ancak ÖSO da en az onun kadar acımasız merhametsizdir.. Bu durumda bizlerin onlarla savaşarak Mehmetçik lerimizi şehit etmelerine, bizlerinde onları öldürmemize değecek bir durum yoktur ortada..

İnsanlar ölecek..!! Belkide düşündüğümüzün çok fazla üzerinde insan ölecek.. Bizler bir topluluğu diğer bir topluluğu öldürerek mi kurtaracağız? En önemlisi de halkımıza zarar vermelerini göze alarak yapacağız bu işi öylemi?

Emperyalizmin gözünde bizlerin insan olarak hiç bir değeri olmadığını bile bile kim için savaşacağız? İnsanlığın değersizleştiğini zaten biliyoruz. Asıl korkum, bu nifak tohumlarını atanların aynı senaryoyu ülkemizde de uygulamaları..!! Hali hazırda Kürt meselesi çözülmemişken ve pkk ile sorunlar çözüme ulaşmamışken ikinci bir sorunu bu ülke kaldıramaz..

Ay sonunda zaten pkk ile alakalı pek çok sorun çıkacak gibi görünüyorken, bu ülke bu kadar sorunu kaldıramaz.. Hele de ordusunu yönetecek, strateji belirleyecek komutanları Silivri de elleri kolları bağlı yatıyorken.. Suriye konusundaki en ufacık saldırı da 3.cü dünya savaşının kıvılcımı olabilir ki bu bizim 2.ci dünya savaşındaki sonumuzla aynı akibete dönüşebilir.... Biz kendimizi "aman efendim biz Suriye yi 2 günde alırız, ordumuz şöyle böyle" dıye kandırmayalım.. Kendi teröristiyle bile başedemeyip masaya oturan ve tavizler veren bir ülkenin evlatlarıyız şu anda. Hiç öyle efelikler yapmanın lafta kabadayılığın anlamı yok..!!

Bu savaş bizim ekonomimizi zaten mevcut durumda etkilemişken hele olası bir saldırıda ne hale geliriz hiç düşündünüz mü? Lale devri gelir geçer..! Olan yine garibana olur.. Yine analar ağlar, ağıtlar yakılır.. Biz konum olarak merkez olduğumuzu, coğrafyamızın ne kadar kıymetli olduğunu, herkesin bize mecbur olduğunu hala farkedememişsek ve bunu iyi kullanamıyorsak birileri paşalar gibi gelir bizimde analarımızı ağlatır gider..!!
 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın