TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09

Akıllı şehir yolculuğu (VI) a2 Teknoloji ile güvenli şehirler

2012 yılında kurulan ve 2015 yılından bu yana Güvenli Şehirler alanına odaklanan a2 Teknoloji, özellikle Video Analiz çözümlerine odaklanmış olan yenilikçi, başarılı ve dinamik bir teknoloji firması.
Akıllı şehir yolculuğu (VI) a2 Teknoloji ile güvenli şehirler
Akıllı Şehirler Yolculuğu yazı dizisinin 6.yazısında;
Geleceğin konsepti "Akıllı Şehirler" vizyonuyla, daha konforlu ve daha güvenli bir şehir hayatı ile insanların yaşam kalitesini artırmak için yeni nesil trafik ve güvenlik teknolojileri geliştiren a2 Teknolojiyi yazdık.



a2 Teknoloji ile Akıllı ve Güvenli Şehirler Yolculuğu



a2 Teknoloji çözümlerinin tamamını geleneksel Görüntü İşleme metotları ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi gibi modern teknolojileri bir arada kullanarak geliştiriyor. Yerel ve global birçok firmanın yaptığı gibi hazır alt yapılar ve hazır modeller kullanmak yerine tüm algoritmalarını, veri setlerini, yapay zekâ modellerini kendi bünyesinde geliştiriyor ve eğitiyor.

a2 Teknolojinin Akıllı ve Güvenli Şehirler kapsamında 22 adet ürünü bulunuyor, bu ürünler yoğun olarak trafik, ulaşım ve güvenlik sektörlerinde ve özellikle kritik kamu projelerinde kullanılıyor.

Geliştirilen uygulamalar, esnek ve modüler yazılım mimarisi sayesinde çeşitli kamera markaları, video yönetim yazılımları, otomasyon uygulamaları ve kamu servisleri gibi birçok üçüncü parti sistem ile entegre olarak çalışabilmektedir. 7/24, gerçek zamanlı ve yüksek performanslı olarak çalışan başarısı kanıtlanmış çözümleri, çeşitli uygulama alanlarında binlerce noktada çalışmaktadır.

Türkiye'den Dünyaya yayılan Teknoloji

%100 yerli sermaye ile kurulmuş olan a2 Teknoloji, Teknopark İstanbul ve Bilkent Cyberpark (Ankara) ofislerinde ArGe çalışmalarına sürekli olarak devam etmektedir. Kuruluşundan bu yana küresel bir marka olmayı hedefleyen a2 Teknoloji, global çözüm ortakları ve lokal servisleri ile 5 kıtada 80'in üzerinde ülkede hizmet verebilme kabiliyetine ulaşmış durumda ve ürünleri 19 ülkede aktif olarak kullanılıyor.






19 ülkede aktif olarak çalışan yaklaşık 5000 sistem!

2017 yılından bu yana Suudi Arabistan'da faaliyetlerini sürdüren a2 Teknolojinin Plaka Tanıma ve Elektronik Denetleme Sistemleri, Riyadh Havalimanı (KKIA), Ulusal Güvenlik, İstihbarat, Gizli Servis, Polis ve Askeri kurumlar gibi kritik kurumlar tarafından 8 şehirde, 100'ün üzerinde noktada kullanılıyor.

a2 Teknolojinin, Suudi Arabistan'dan sonra en yoğun çalıştığı ülke Somali. Ülgen Endüstriyel Sistemler ile birlikte ülkenin ilk Güvenli Şehir projesinde yer alan a2 Teknoloji, Mogadişu'da 800 şerit Plaka Tanıma Sistemi ile İstanbul'dan dahi daha yoğun bir güvenlik ağı kuruyor. Ayrıca, arka planda çalışan merkezi sistemleri de yine a2 Teknoloji geliştiriyor.

2020 yılında yeni bir açılım yaparak, özel sektöre daha uygun ürünler geliştirmeye başladıktan sonra özellikle Hanwha Techwin, Pelco ve Huawei gibi global partnerleri ile birlikte çok ciddi bir atılım sergiliyor ve ürünlerini 5 kıtada 19 ülkeye ulaştırıyor.

Özgün Güvenli Şehir Teknolojileri

a2 Teknoloji, ürünlerini 3 ana başlıkta sunuyor; Plaka Tanıma Sistemleri, Elektronik Denetleme Sistemleri ve Video İçerik Analizi Uygulamaları. Bunların yanı sıra, Covid-19 dönemindeki acil ihtiyaçları gören ve alınan önlemlerin yapay zekâ ile denetlenmesine destek olmak isteyen a2 Teknoloji, Video Analiz teknolojilerindeki tecrübesi ile çok hızlı bir şekilde Maske Tespiti ve Sosyal Mesafe Kontrolü uygulamalarını geliştirmiş ve global markalar ile entegre ederek, tüm dünyaya sunmuştur.

Gündem Koronavirüs olduğu için öncelikle a2 Teknolojinin Covid-19 çözümlerini inceleyelim;

Covid-19'a Karşı Video Analiz Çözümleri



Koronavirüs (Covid-19) hepimizin hayatını derinden etkileyen bir salgın haline geldi. Bulaşma hızı ve verdiği ciddi hasarlar nedeniyle tüm dünyada katı önlemler alındı. Bu kapsamda alınan en önemli önlemler; insanların yoğun olarak bir arada bulunduğu alanlarda maske kullanım zorunluluğu, kişiler arasında sosyal mesafe olarak 3 adım (2 metre) mesafe olması ve sosyal mesafe kuralını işletebilmek için AVM, mağaza ve marketlerde kullanım alanının onda biri kadar ziyaretçi alınmasıdır.

Yasal olarak alınan önlemlerin başarılı olabilmesi için bir denetim mekanizması olmak durumundadır. a2 Teknoloji mühendisleri, a2-VCA Video İçerik Analizi altyapısı üzerinde Covid-19 önlemlerinin denetlemesini yapabilecek yenilikçi teknolojiler geliştirdi.



a2-VCA Video İçerik Analizi çözümleri, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi gibi modern metotlar ile geleneksel Görüntü İşleme metotlarının bir arada kullanıldığı optimal mühendislik çözümleridir. Kameralardan gelen canlı görüntüleri gerçek zamanlı olarak işler, görüş açısındaki tüm özellikleri otomatik olarak belirleyerek arka planı öğrenir. Önceden tanımlı senaryolara bağlı olarak görüntüdeki ilgili bölgeleri tespit eder ve yapay zekâ algoritmaları sayesinde doğru bir şekilde sınıflandırarak görüntüleri anlamlandırır.

Maske Tespit Sistemi



a2-VCA Maske Tespit Sistemi kapalı alanlarda maske takmayan kişileri anlık tespit edip, müdahale edebilmek için kullanılan Yapay Zeka Tabanlı Video Analiz çözümüdür. %100 yerli olarak geliştirilmiş ve sahadan toplanan gerçek datasetler ile a2 tarafından eğitilen model dosyaları kullanılmaktadır.

Kurulum ve kullanım süreçleri son derece basit olarak planlanmıştır. Kontrol yapılacak alana maske tespit kameraları yerleştirilir ve devreye alınır. Kameralardan alınan görüntüler üzerinden yapılan analiz sonucu maskesi olmayan kişiler tespit edilir, kayıt altına alınır ve yönetici ya da görevli personele anlık alarm olarak bildirilir.



Aynı network üzerinde bulunan PC, telefon ya da tabletten sisteme erişilebilir. Ayrıca, opsiyonel olarak sunulan bulut platform sayesinde birçok şubenin yönetim ve raporlamaları tek bir noktadan yapılabilir.

Öne Çıkan Özellikleri:





Kurulum Alanları
Tüm uygulama alanlarına uyumlu! Gelişmiş bir yazılım çözümü olan a2-VCA, esnek yapısı ve sayesinde çeşitli uygulama alanlarına rahatlıkla adapte edilebilmektedir.

AVM'ler ve TESİSLER
AVM'ler, Hastaneler, Üniversiteler ve Kamu Tesislerinin girişlerinde tripod ya da tavan montajı şeklinde kurularak müşterilerin ya da ziyaretçilerin maske tespiti için kullanılır.

MAĞAZALAR
Mağaza girişlerinde tripod ya da tavan montajı şeklinde kurularak müşterilerin maske tespiti için kullanılır.

FABRİKALAR ve ŞİRKETLER
Fabrikalar, üretim yerleri ve şirketlerin girişlerinde tripod ya da tavan montajı şeklinde kurularak çalışanların ve ziyaretçilerin maske tespiti için kullanılır.

PAZAR YERLERİ
Açık hava şartlarında da yüksek başarı ile çalışan a2-VCA, Pazar Yerleri ya da Açık Hava Etkinlik Alanları girişlerinde tripod kurulumu ile ziyaretçilerin maske tespiti için kullanılır.

Maske Tespit Sistemi –Projeler
Global partneri HanwhaTechwin ile 70 ülkede satışa sunulan Maske Tespit Sistemi 6 hafta içerisinde, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Avrupa'da 15 ülkeye ulaşmış durumdadır.

Sosyal Mesafe Kontrolü



Korona virüs salgınının yayılmasındaki en önemli faktör sosyal mesafedir. Sosyal mesafe kuralına uymak virüsün yayılmasını önlemek için alınabilecek son derece basit bir tedbirdir.



Yetkili merciler tarafından alınan kararla; üretim yerleri, AVM, market gibi kapalı alanlarda kişilerin sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu bulunmaktadır.

a2-VCA, kameralardan alınan görüntüleri işleyerek kişileri tespit eder, kişiler arasındaki mesafeyi analiz ederek, kurala uyulmadığında alarm oluşturur ve kayıt altına alır.Yönetici ya da güvenlik personelini anlık olarak bilgilendirir.



Öne Çıkan Özelllikleri :




a2-PTS Plaka Tanıma Sistemleri



Plaka tanıma sistemleri devlet ve emniyet güçlerinin şehirlerde, önemli merkezlerde ve kritik güzergahlardaki noktalardan geçiş yapan araçların kayıtlarının tutulmasına ve ihtiyaç dahilinde ya da işlenen suçların ortaya çıkartılmasına yardımcı olmak amacıyla geriye yönelik araçların geçiş güzergahlarının belirlenmesi kapsamında şehir ve trafik güvenliği için kullanılmaktadır. Öte yandan otopark, site, tesis ve kampus girişlerinde geçiş kontrol sistemi olarak kullanılan en efektif sistemlerden biridir.

Plaka tanıma sistemleri, 7/24 video kayıt mantığı ile kesintisiz olarak ve her türlü iklim ve hava koşulunda başarı ile çalışması beklenen sistemlerdir. a2 Teknoloji'nin yazılımını üretmiş olduğu plaka tanıma sistemleri %100 yerli ve milli olup, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, farklı hava ve iklim koşullarında test edilerek onaylanmış sistemlerdir.

Devlet ve polisin sistemleri ile tam bir uyum ve haberleşme ile çalışarak gerekli plaka sorgulamalarını yapma özelliklerine haizdir. Plakasız, kayıp, kaçak ve çalınmış olan araçlar tespit edilebilir. Ayrıca devlet ve emniyet görevlilerinin talep ettiği her türlü detaylı raporlama kullanıcı dostu ara yüzler ve kolay entegrasyon ile verilebilmektedir.

a2-PTS, Türkiye'nin dışında özellikle Suudi Arabistan ve Somali'de de Emniyet Güçleri, İstihbarat Birimleri, Gizli Servis, Askeri Birimler gibi son derece kritik kurumlar tarafından yüzlerce noktada kullanılmaktadır.

Öne Çıkan Özellikleri;
• Yüksek Başarı Oranları
• 7/24 Çalışan 1500+ Sistem
• Yapay Zeka Fonksiyonları
• Güçlü Entegrasyon Yapısı
• Çoklu Ülke Desteği


Kurulum Alanları
Temel anlamda bir yazılım çözümü olan a2-PTS, donanım bağımsız ve platform bağımsız yapısı sayesinde çeşitli uygulama alanlarına rahatlıkla adapte edilebilmektedir.

OTOYOL
Trafik izleme ve güvenlik amaçlı olarak, karayolları, otoyollar, tünel girişleri ve köprülerde kullanılır.

OTOPARK
Ücretli/ücretsiz otoparklar, siteler ve tesislerde geçiş kontrol sistemi olarak kullanılır.

KENT GÜVENLİĞİ
KGYS, EDS ve AVM projelerinde PolNet'e entegre olarak emniyet güçleri tarafından kullanılır.

ÜCRET TOPLAMA
Gişeler ya da Serbest Geçiş noktalarında ücret toplama sistemleri ile entegre olarak kullanılır.

Plaka Tanıma Sistemleri –Projeler
• KGYS ve EDS Projeleri dahilinde 42 şehirde 300'ün üzerinde sistem
• Özel bir proje kapsamında 81 ilde 200 sistem
• Yurtdışında 3 ülke, 10 şehirde yaklaşık 1000 sistem
• Çeşitli kamu ve özel sektör projelerinde onlarca sistema
Olmak üzere 1500'den fazla noktada 7/24 a2-PTS Plaka Tanıma Sistemi aktif olarak kullanılıyor.

a2-Enforcement Elektronik Denetleme Sistemleri



a2-Enforcement Trafik Denetleme Sistemleri, güvenli trafik akışı için araçları otomatik olarak denetleyen gelişmiş video analiz sistemleridir. Kurulu olduğu bölgeden geçen araçları tespit eder, plakalarını tanımlar ve davranış analizlerini çıkarır. Trafik kurallarının denetimini sağlar ve ihlal yapan araçların fotoğraf, video, plaka, marka, model, tip, renk bilgileri ve ihlal detayları ile birlikte ceza dosyalarını oluşturur.

a2-Enforcement, tüm belgelere sahip, EDS Genel Gereklilikler ve KGYS Tip Şartnameye uyumludur. Tüm projelerde sorunsuz bir şekilde kabullerini almıştır. Şu anda Türkiye'deki 46 aktif EDS projesinin 17'sinde ve ayrıca Suudi Arabistan'da a2 Teknoloji ürünleri kullanılmaktadır.

a2-Enforcement, modüler ve ölçeklenebilir bir altyapıya sahiptir. Bu ortak altyapı üzerine inşa edilmiş birçok ihlal tespit sistemi mevcuttur. Sistemler "stand-alone" olarak çalışabilecekleri gibi a2-Backoffice merkezi yazılımına bağlı olmaları halinde tüm ihlal paketleri izleme merkezine iletilir.

a2-Enforcement Trafik Denetleme Sistemleri, çeşitli ihlalleri tespit eden geniş bir ürün ailesine sahiptir. Bu kapsamda yer alan ürünleri;
• Ortalama Hız Tespit Sistemi
• Park İhlal Tespit Sistemi
• Yasak Dönüş Tespit Sistemi
• Ters Yön Tespit Sistemi
• Şerit İhlal Tespit Sistemi
• Merkezi Yönetim ve İhlal Değerlendirme Sistemi



Hız Koridoru
Aynı güzergah üzerinde belirlenen iki nokta arasından geçen araçların ortalama hızlarını ölçerek hız ihlali yapan araçları tespit eden ve ihlal kaydını oluşturanTrafik Elektronik Denetleme Sistemidir.



Hız Koridoru –Projeler
• Bilecik Belediyesi
• Kırıkkale Keskin Belediyesi
• Denizli Büyükşehir Belediyesi (Devam Ediyor)



Park İhlal

Park yasağı olan caddelerde kurulan sistem,yasaklı bölgeye park eden araçları otomatik olarak tespit eden Trafik Elektronik Denetleme Sistemidir.

Duraklama süresini hesaplar ve sınırın üzerine çıkan araçlar için ceza tutanağı oluşturur.



Park İhlal –Projeler

• Amasya Belediyesi
• Düzce Belediyesi
• Denizli Büyükşehir Belediyesi (Devam Ediyor)



Dönüş Yasağı

Dönüş yasağı ihlallerini otomatik olarak tespit eden Trafik Elektronik
Denetleme Sistemidir.



Dönüş Yasağı –Projeler

• Amasya Belediyesi
• Riyadh/Suudi Arabistan



Ters Yön

Girilmez işareti bulunan ve tek yönlü olarak kullanılan yollara ters yönden giren araçları tespit eden ve ihlal kaydını oluşturanTrafik Elektronik Denetleme Sistemidir.



Emniyet Şeridi / Otobüs Yolu

Emniyet şeridini otomatik olarak tarayan sistem, emniyet şeridine giren araçları tespit edenTrafik Elektronik Denetleme Sistemidir.



a2-VCA Video İçerik Analizi



a2-VCA Video İçerik Analizi uygulamaları, kameralardan gelen canlı görüntüleri gerçek zamanlı olarak işler, görüş açısındaki tüm özellikleri otomatik olarak belirleyerek arka planı öğrenir. Görüntüdeki hareketli ya da hareketsiz tüm yabancı bölgeleri tespit eder ve yapay zekâ algoritmaları sayesinde doğru bir şekilde sınıflandırır ve görüntüleri anlamlandırır.

Senaryo tabanlı a2 Video İçerik Analizi Çözümleri, 7/24, gerçek zamanlı ve yüksek performanslı bir şekilde bıkmadan, yorulmadan, molaya çıkmadan çalışır, önceden tanımlı kriterlere bağlı olarak riskli durumların tespitini gerçekleştirir, kaza, olay ve ihlal alarmları üreterek, güvenlik birimlerini anında uyarır.

Başlıca uygulama alanları; tüneller, demiryolları, metro-tramvay hatları ve yüksek güvenlikli tesislerdir.

a2-VCA'in alt ürünleri şu şekildedir;

Olay Algılama Sistemi



Ulaşım için yoğun olarak kullanılan kara yolları, kaza istatistiklerine göre en riskli ulaşım ağlarıdır. Özellikle yol üzerinde oluşabilecek istenmeyen olaylar, kaza riskini son derece arttırmaktadır. Kazaların önlenebilmesi için ilgili güzergahtaki risk faktörlerinin farkında olmak ve bu riskleri ortadan kaldırmak kritik öneme sahiptir.

Tünel, otoyol ve köprüler gibi kaçış güzergahları kısıtlı olan alanlarda küçük bir kaza bile çok ağır sonuçlar doğurabilmektedir. Kaza anında, müdahalenin gecikmesi ise sonuçların daha da ağırlaşmasına sebep olmaktadır.

a2-VCA Olay Algılama Sistemi, yolu izleyen kameralardan alınan canlı görüntülerin, gerçek zamanlı olarak işlenip oluşan kazaları ya da kaza riskli olayları anında tespit ederek operatörleri sesli ve görsel alarmlar ile uyaran video analiz tabanlı güvenli ulaşım çözümüdür.

Öne Çıkan Özellikleri;



Kurulum Alanları
Gelişmiş bir yazılım çözümü olan a2-VCA, donanım bağımsız ve platform bağımsız yapısı sayesinde çeşitli uygulama alanlarına rahatlıkla adapte edilebilmektedir.

TÜNEL
Tünellerde kaza risklerini ve etkilerini azaltmak adına trafik izleme ve olay algılama amacıyla kullanılır.

OTOYOL
Trafik izleme ve ulaşım güvenliği amaçlı olarak, karayolları ve otoyollarda kaza ve olay tespiti için kullanılır.

KÖPRÜ
Köprülerde ulaşım güvenliği, kaza ve kaza riskli olay tespiti için kullanılır.

Olay Algılama –Projeler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı 33 ayrı tünelin olay algılama sistemi olarak tercih edilmiştir.

Raylı Ulaşım Video Analiz Sistemi



Raylı ulaşım hatları normal şartlarda düzenli ve güvenli bir ulaşım ağı olsa da taşıtların ağırlığı ve yapısal özellikleri nedeniyle hat üzerindeki oluşan kaza riskli faktörlere anlık tepki verememekte ve kazalar meydana gelmektedir.

Risklerin bertaraf edilmesi ve kazaların önlenebilmesi için ilgili hat üzerindeki ve çevresindeki risk faktörlerini anında tespit edebilmek ve ortadan kaldırmak kritik öneme sahiptir.

a2-VCA Raylı Ulaşım Video Analiz Sistemi, hattı ve çevresini izleyen kameralardan alınan canlı görüntülerin, gerçek zamanlı olarak işlenerek, oluşan kazaları ya da kaza riskli olayları anında tespit ederek operatörleri sesli ve görsel alarmlar ile uyaran senaryo tabanlı video analiz çözümüdür.

a2-VCA, 7/24, gerçek zamanlı ve yüksek performanslı olarak analiz işlemlerini gerçekleştirir. Bakış açısındaki arka planı otomatik olarak öğrenir, hareketli ya da durağan yabancı cisimleri tespit ve takip eder. Gelişmiş yapay zeka modülleri ile ilgili cismi sınıflandırır ve aynı zamanda hareketlerini de analiz eder ve anlamlandırır. Önceden tanımlı risk senaryolarına bağlı olarak ilgili cismin ve hareketin risk faktörünü belirler, eşik seviyesinin üzerinde olması halinde anlık olarak alarm üretir.

Öne Çıkan Özellikleri;



Kurulum Alanları

Tüm Uygulama Alanlarına Uyumlu
Gelişmiş bir yazılım çözümü olan a2-VCA, donanım bağımsız ve platform bağımsız yapısı sayesinde çeşitli uygulama alanlarına rahatlıkla adapte edilebilmektedir.

DEMİR YOLLARI

Yüksek hızlı tren hatları ve konvansiyonel demir yollarında hattın güvenlik amaçlı izlenmesi, kaza, kaza riskli olay ve ihlallerin tespiti için kullanılır.

METRO - TRAMVAY

Metro ve hafif raylı ulaşım hatlarında hattın güvenlik amaçlı izlenmesi, kaza, kaza riskli olay ve ihlallerin tespiti için kullanılır.

HEMZEMİN GEÇİT

Hemzemin geçitlerinde, hattın ve yolun güvenlik amaçlı izlenmesi, geçen araçların tespit edilmesi, kaza, kaza riskli olay ve ihlallerin tespiti için kullanılır.

Raylı Ulaşım Video Analiz Sistemi –Projeler
TCDD tarafından Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı boyunca 160 kilometrelik bir alanda bulunan yüzlerce kamera üzerinden hattın güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılmaktadır.

a2-VCA Çevre Güvenlik Video Analiz Sistemi
Tesis, sınır, boru hattı, metro durakları gibi güvenliğin ön planda olduğu açık ya da kapalı alan koşullarına ve farklı senaryolara uyarlanabilen, temelde İhlal Tespiti üzerine kurgulanmış a2-Surveillance uygulamasıdır.



Rafineriler, santraller, boru hatları, askeri kışlalar, havalimanları gibi güvenlik hassasiyeti yüksek olan kritik tesislerde, kamera izleme sistemleri yoğun olarak kullanılmaktadır. Yüzlerce kameranın bulunduğu izleme sistemlerinde güvenlik personellerinin onlarca ekranı 7/24 dikkatli bir şekilde takip edebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla, bir ihlal ya da olay olduğunda otomatik olarak tespit edebilecek ve güvenlik personelini uyaracak akıllı sistemlere olan ihtiyaç giderek artmaktadır.

a2-VCA Çevre Güvenlik Video Analiz Sistemi, tesis çevresini ve kritik bölgeleri izleyen kameralardan alınan canlı görüntülerin, gerçek zamanlı olarak işlenerek, oluşan ihlalleri ve olayları anında tespit ederek operatörleri sesli ve görsel alarmlar ile uyaran senaryo tabanlı video analiz çözümüdür.




a2-VCA, 7/24, gerçek zamanlı ve yüksek performanslı olarak analiz işlemlerini gerçekleştirir. Bakış açısındaki arka planı otomatik olarak öğrenir, hareketli ya da durağan yabancı cisimleri tespit ve takip eder. Gelişmiş yapay zeka modülleri ile ilgili cismi sınıflandırır ve aynı zamanda hareketlerini de analiz eder ve anlamlandırır. Önceden tanımlı risk senaryolarına bağlı olarak ilgili cismin ve hareketin risk faktörünü belirler, eşik seviyesinin üzerinde olması halinde anlık olarak alarm üretir.

a2-UVIS Araç Altı Denetleme Sistemleri



a2-UVIS Araç Altı Denetleme Sistemleri, araçların altını taramak, incelemek ve kaydetmek için ileri teknoloji ile tasarlanmıştır. Özellikle, kışlalar, endüstriyel tesisler, kamu kurumları ve ticari binalar, kritik kompleksler gibi yüksek güvenlik gereksinimlerine sahip kampüslerin girişleri için kullanılır.

a2-UVIS Araç Altı Denetleme Sistemi, yüksek çözünürlüklü kameralar ile araçların altlarının görüntüsünü oluşturur ve sunar, böylece kullanıcılara ihtiyaç duyulan güvenli alanı sağlar.



Sistem çıktısı, örnek araç altı görüntüsü.

Geliştirilen yeni nesil yazılım sayesinde global rakiplerden çok daha net ve sağlıklı bir görüntü elde edilmektedir.



a2-UVIS Araç Altı Denetleme Sistemi, rakiplerinden farklı olarak görüntüleri satır olarak değil kare şeklinde alır ve gelişmiş görüntü işleme algoritması ile anlık özellik çıkarımı yapar. Bu sayede araç altı görüntülerini en doğru şekilde oluşturur.
• Yüksek Kalitede Görüntü
• 12x Yakınlaştırma
• Endüstriyel Tasarım
• Donanımı ve Yazılımlarıyla Tamamen Yerli Üretim

Bunların yanı sıra sistem, araç altı tarama işleminden sonra şüpheli nesneleri belirler ve bunları izleme ekranında bir çerçeve içine alır. Sistem 0-40km/s arasındaki hızlarda hareket eden bir aracın görüntüsünü yakalayabilir ve çift yönlü tarama yapabilir.

a2-UVIS'in gelişmiş mimarisi sayesinde; plaka tanıma sistemi ve/veya yol bloğu, bariyerler gibi birçok güvenlik sistemi ile kolay bir şekilde entegre edilebilir. a2-PTS Plaka Tanıma Sistemi, geçen araç plakalarını okur ve a2-UVIS tarafından oluşturulan araç altı görüntüsü ile birlikte saklar. Bu sayede, kullanıcının aynı araca ait farklı resimleri karşılaştırması mümkündür.
Yazılımın kullanıcı arayüzü operatörler için çok kolay ve kullanışlıdır. Web tabanlı arayüzü, dünyanın herhangi bir yerinden kaydedilen bilgilere ulaşılabilmesini ve izlenmesini sağlar.

a2-BackOffice
EDS izleme merkezlerinde, sahadaki ihlal tespit cihazlarından gelen ihlal kayıtlarının düzenlenmesi,cezaya uygun hale getirilmesi, raporlanması ve KGYS Tip Şartnamesine uygun olarak kayıtaltına alınması işlemlerini tek bir arayüz üzerinden yönetmek üzere tasarlanmış olan merkezi yönetim yazılımıdır.



Anahtar özellikleri;
• Tüm ihlal kayıtlarının tek ekrandan yönetilmesi
• PolNet entegrasyonu.
• İhlal fotoğraflarından otomatik plakaokuma
• Ceza hazırlama işlemlerini 2kat hızlandırma
• Plaka gruplandırma ile aynı hat üzerinde birden fazla cezayı engelleme.
• Araç tiplerinin tespiti ile hatalı cezaları engelleme.




BackOffice –Projeler

• Amasya Belediyesi
• Amasya Merzifon Belediyesi
• Amasya Taşova Belediyesi
• Afyonkarahisar Pazarağaç Belediyesi
• Bilecik Belediyesi
• Bolu Gerede Belediyesi
• Burdur Bucak Belediyesi
• Burdur Çeltikçi Belediyesi
• Çanakkale Evreşe Belediyesi (Gelibolu)
• Denizli Büyükşehir Belediyesi (Devam Ediyor)
• Düzce Belediyesi
• Ordu Büyükşehir Belediyesi
• Tekirdağ Muratlı Belediyesi



SONUÇ:
COVID – 19 ile beraber değişen hayatlarımızda teknoloji çok daha farklı anlamlarla yer almaya başladı. Maskemiz var mı? Varsa doğru konumlandırılmış mı?, Sosyal Mesafemizi koruyabiliyor muyuz? , Vücut Isımız kaç derece ? bunların sorgulanması gerekiyor. Bunun içinde bir AVM girişinden geçerken, yüksek güvenlikli bir binaya girerken temassız sistemlerle taranıyoruz. Bunların hepsi Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi algoritmalarıyla geliştirilmiş ve daha da geliştirilecek olan 7/24 çalışan ileri teknolojinesneleri olan kameralar, sensörler, kayıt sistemleri. Yapay Zeka bu nesnelerle bütünleşerek bizi Nesnelerin Yapay Zekası (AIoT) dünyası ile tanıştırıyor. Ve bu dünya sınır bilişimden bulut'a giden yolda 5G iletişim teknolojisinden de faydalanarak gelişecek olan Akıllı Şehir konseptlerini daha akıllı yapacak olan trafik, güvenlik, tarım, sağlık çözümleriyle de tanıştıracak bizi.

Sevgi ve Sağlıkla kalın...
ncmozdmr

Kaynak:
a2 Teknoloji

Katkıları için Hüsnü Baysal'a teşekkür ederiz.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın