TİC Holding Header
  • USD 32.586
  • EUR 34.922
  • Altın 2430.325
  • BIST 100 9645.02

Akıllı şehir yolculuğu (XX) Huawei

Tamamen bağlantılı, akıllı bir dünya için…
Akıllı şehir yolculuğu (XX) Huawei
Akıllı Şehir Yolculuğu'nun XX. yazısında Akıllı Şehirler bağlamında Bilgi ve İletişim Teknoloji'lerini (BİT) tamamen bağlantılı, akıllı bir dünya için geleceğe taşıyan, geliştirdiği çözüm ve uygulamalarla güvenli, sürdürülebilir, fütüristik Akıllı Şehir çözümlerini hayata geçiren, Yapay Zeka (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) birleşmesini bu çözümlerde kullanan Huawei ile beraberiz.



Huawei'in akıllı şehirler konusundaki temel felsefesi:
Daha iyi bir akıllı şehir inşa etmek için öncü yeni BİT (ICT)

Akıllı Şehir Sürdürülebilir Şehirleşmeyi Kolaylaştıran
Gelişim

Kentsel baskıların her geçen yıl artmasıyla birlikte, akıllı şehir konsepti bir sürdürülebilir kentsel kalkınma yaklaşımı olarak geliştirilmiştir.Dünya çapında giderek artan sayıda hükümet, bulut bilişim, nesnelerin interneti (Iot), büyük veri ve mobilite gibi etkileyici bir dizi gelişmiş bit teknolojisi ile akıllı şehirler inşa ediyor.

Bu teknolojiler, gerçek zamanlı, verimli ve akıllı bilgi hizmetleri sağlamak için şehir genelinde kaynakları toplar, paylaşır ve birleştirir.

Akıllı şehirler, kamu hizmetlerinin nasıl sağlandığını ve yönetildiğini şehir paydaşları tarafında ulaşım, iş, çalışma, etkileşim, tüketici ürünleri, hizmetleri ve eğlencede yeniden dönüştürüyor.



Stratejik Konumlandırma

Akıllı bir şehir, beyin ve karmaşık bir sinir sistemi ile birlikte çalışan canlı bir varlık gibidir, böylece sürekli olarak çalışır, fiziksel dünyayı öğrenir ve geliştirir. Büyümesi ve evrimi, yeniliği teşvik etmek için işbirliği yapan tüm oyuncuların bulunduğu açık platformlara bağlıdır. Ultra geniş bant ağları, bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti'ni entegre eden Huawei, şehirlerin bağlam bilincine sahip, daha iyi bağlantılı ve daha akıllı olmalarına yardımcı olmaya kendini adamıştır.



Huawei: Akıllı şehir için sinir sistemi geliştiricisi



Sinir sisteminiz ortamdaki değişiklikleri algılar ve tepki verir. Benzer şekilde, akıllı bir şehir(Huawei'nin Akıllı şehir çözümlerini kullanarak) şehir paydaşları için çevreyi iyileştiren bilinçli kararlar algılar, işler ve sunar, en son Bilgi ve İletişim Teknolojisi (ICT), bulut bilişim, nesnelerin interneti (IoT) teknolojileri, büyük veri analitiği ve yapay zekanın (AI) en son kombinasyonu ile güçlendirilen gerçek zamanlı durum raporlama ve analizini kullanarak bu sinir sistemini oluşturmaya yardımcı olur.

Gerçekten de, 100'den fazla ülke ve bölgede 160'dan fazla akıllı şehir inşa eden Huawei, "bulut — ara bağlantı — cihaz" sinerjisi ile eksiksiz bir BİT çözümleri seti sunan ve fiziksel ve dijital dünyaların entegrasyonunda lider olan sektördeki birkaç oyuncudan biridir.

Diğerlerinden farklı olarak, Huawei'nin çözüm platformu açık kalıyor (hem uygulamalar hem de cihazlar için) bu nedenle hem ortaklar hem de çözüm sağlayıcılar için genişletilebilir bir entegrasyon ekosistemi sağlıyor.

2050 yılına gelindiğinde, dünya nüfusunun %68'i şehirlerde yaşayacak. Ve şehirler akıllı yönetime doğru ilerledikçe, Huawei tamamen bağlı, akıllı bir dünya için her kişiye, eve ve organizasyona dijital çözümleri ulaştırmaya yardımcı oluyor.

Huawei Akıllı Şehir Çözüm Çerçevesi:
Uygulamaları güçlendirmek için birleştirilmiş mimari



Bir Bulut: Bulut Veri Merkezi
Güvenli bulut veri merkezi, açık bir mimari kullanarak, Akıllı Şehir çözümlerinin üzerine inşa edildiği temelin önemli bir parçası olarak hizmet veren her türlü şehir bilgi kaynaklarını entegre eder, paylaşır ve bunlardan yararlanır.

İki Ağ: Şehir İletişim Ağı ve IoT
• Huawei, bir şehirde her yerde geniş bant erişimi sağlamak için kablolu ve kablosuz geniş bant ağlarını birleştirir.
• IoT, Akıllı Şehir çözümlerinin fiziksel sistemlerle çalışması için bir yol sağlar.
Huawei birkaç tipte IoT erişim ağ geçitleri ve kablosuz erişim teknolojileri türleri sağlar. Bu teknolojiler, yüksek yoğunluklu, büyük hacimli ve yeraltı senaryoları da dahil olmak üzere karmaşık erişim ortamlarına uyum sağlar. Huawei, IoT iletişim standartlarına (NB-IoT/eLTE-IoT) önemli bir katkıda bulunmaktadır ve IoT kullanımı (eLTE-IoT) için mobil LTE teknolojisinin özel uygulamasının geliştirilmesine öncülük etmektedir. Huawei ayrıca çeşitli amaçlar için IoT çözümleri etkinleştirmek için bulut tabanlı IoT platformları sağlar.

Üç Platform: Büyük Veri Destek Platformu, BİT Uygulama Etkinleştirme Platformu ve Akıllı İşlem Merkezi (IOC)
Büyük Veri Destek Platformu akıllı uygulamalar için veri paylaşımı ve değişimini sağlar.
• BİT Uygulama Etkinleştirme Platformu, iş ortaklarının akıllı uygulamaları kolayca geliştirmelerine olanak tanır. Huawei ICT(BİT) altyapısına dayanmaktadır.
Platform, Huawei'nin Uygulama Geliştirme, büyük veri işleme, güvenlik yönetimi ve video işleme ve analiz yeteneklerini Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS), kamu hizmeti sistemleri ve Birleşik tanımlama ve tek oturum açma (SSO) gibi çeşitli üçüncü taraflarla birleştiriyor
• Akıllı operasyon Merkezi (IOC) platformu, şehrin çalışma durumunu görselleştirmek, ajanslar arasında verimli acil durum işbirliğini sağlamak ve büyük verilere dayalı karar vermeyi kolaylaştırmak için geniş bir veri yelpazesini toplar.

Akıllı Operasyon Merkezi



Akıllı operasyon Merkezi; Yüksek performanslı veri ağları ile birleştiğinde, entegre ve birbirine bağlı bir şehir yönetim platformu sağlar.

Şehir operasyonunu görselleştirir
Operasyon merkezi kontrol paneli, şehir durumlarının bir panoramasını görüntüler ve önemli yerleri gerçek zamanlı olarak izler. Bu platform ile şehir yöneticileri şehrin çalışma durumundan haberdar olabilirler.

Acil durum reaksiyonunu hızlandırır
Birleşik bir acil durum komuta ve programlama sistemi, hızlı yanıt ve kurumlar arası İşbirliği sağlar

Akıllı karar almayı kolaylaştırır
Çok çeşitli veri kaynaklarından alınan bilgilere dayanarak, Akıllı operasyon Merkezi IOC, kapsamlı kullanım ve görüntüleme için verileri verimli bir şekilde filtreler, toplar ve standartlaştırır. Bu akıllı bilgi işleme, şehir yöneticilerinin hızlı bir şekilde etkili kararlar almasına yardımcı olur.



1. IoT tabanlı Akıllı Araçlar: Akıllı Sokak Aydınlatması

Çözümler



• Basit, Yüksek Verimli merkezi yönetim
• Esnek ve akıllı ışık kontrol
• Uzun ömürlü LED lamba çalışma ömrü
• Güneş enerjili
• Göze çarpan açık LED ekran
• Hassas izleme hava kalitesi
• Birleşik çoklu hizmet erişim ağ geçidi
• Yüksek hızlı kamu kablosuz geniş bant hizmeti
• HD video gözetim
• Tek tuşla etkin acil çağrı
• Çok yönlü kamu Yayın
• Gerçek zamanlı trafik istatistikleri



Faydaları
Akıllı ışık algılama ve otomatik aydınlatma ayarı, aydınlatma faturalarında %80, çalışma ve bakım maliyetlerinde %90 tasarruf sağlar.
•• Birden fazla hizmetin direkte entegrasyonu kamu kaynak kullanımını geliştirir.
•• LED ekran ve genel kablosuz geniş bant hizmetleri gibi özellikler iş modeli inovasyonunu teşvik eder.


2. IoT tabanlı Akıllı Araçlar: Akıllı Atık Yönetimi

Zorluklar



• Düzensiz çöp toplama çevreye zarar verir.
• Çöp kutularının bilinmeyen dolma seviyeleri toplama verimliliğini azaltır.
• Kontrolsüz yakıt kullanımıişletme giderlerini artırır


Çözümler



İşlem Merkezi

• Dolma seviyesi izleme
• Çöp toplama planlaması
• Hareket ve yakıt izleme
Coğrafi bilgi sistemi (GIS) Platformu
Nesnelerin İnterneti (IoT) Platformu
• Çöp Kutusu doldurma seviyesi algılama
• On-board akıllı hizmetler:
Güzergah, Video gözetim, Yakıt izleme,Birleşik ağ geçidi

Faydaları

• Çöp Kutusu doldurma seviyesi ve bilgi yükleme gerçek zamanlı algılama.
• Çöp kamyonu rotalarını optimize ederek toplama verimliliğini artırma zamanı.
• Nitel yönetimi sağlar, günlük işlemleri düzenler ve yakıt kaybını önler.

3. IoT tabanlı akıllı Yardımcı Programlar: Akıllı Park



Geleneksel Park zorlukları:

1. Şehirlerde trafik sıkışıklığının% 30'upark yeri bulmak için bulunduğu lokasyonda daire çizen sürücülerden kaynaklanmakta.
2. Kalabalık alanlar / alışveriş merkezleri'nde mevcut bir park yeri için yön gösteren tabelaları takip ederek boş yer bulmak zaman kaybı / yakıt tükettiren bir davranış.
3. Park alanlarının yönetiminin ve bakımının pahalı ve düşük verime sahip olması.
4. Ücretli otoparkın izlenmesi zordur.
5. Standartlara sahip birleşik ağ ve uzak işletme ve bakım sistemleri'nin olmaması. Tüm eski sistemlerde yüksek güç tüketimi ve düşük pil ömrü.

Huawei Akıllı Park avantajları:
1. Gerçek zamanlı olarak park bilgileri sağlar.
2. Uçtan uca akıllı park planı sağlar.
3. Park yerlerinin durumunu gösteren bir akıllı telefon uygulaması içerir boşluklar, navigasyon ve yol tarifi sağlar ve telefonla ödeme yapılmasına izin verir.
4. Kuralların (önlemlerin) uygulanmasını kolaylaştırır.
5. Bütün şehirde tek bir ağ ile sorun gidermeyi basitleştirir.
6. NB-IoT / eLTE-IoT daha düşük güç tüketimi sağlar, Dar bant ve güç tasarrufu tekniklerinin kullanılması nedeniyle sensörler herhangi bir geleneksel sistemden daha uzun ömürlüdür.

Bu hizmette, park bilgilerini almak için hücresel ağ üzerinden sunucu üzerinden park yerlerinin kaldırımı altındaki sensörler ile park yeri ile iletişim kurulur.
Ve bu hizmette Huawei, LTE hücresel ağını, sensörler için çipleri ve IoT platformunu sağlarken, iş ortakları da akıllı telefon uygulaması ve sensörleri sağlar.

Huawei'nin Hücresel IoT Çözümü
Huawei'nin NB-IoT / eLTE-IoT'si aşağıdaki gibi tüm avantajlarla yukarıdakilerin üstesinden geliyor:

1. Geniş alan her yerde bulunur.

2. Mevcut ağın hızlı yükseltilmesi mümkün.
3. 5 yıl garantili düşük güç tüketimi veya daha fazla pil ömrü, yüksek bağlantı, düşük maliyetli terminal.

4. Tak ve çalıştır, yüksek güvenilirlik ve yüksek taşıma sınıfıağ güvenliği.

5. Birleşik iş platformu yönetimi yapısındaki her yapı kazanır.(Otopark hizmeti sağlayıcısı, operatör ve cihaz sağlayıcıları.)

6. İlk ağ yatırımı oldukça önemli olabilir ve üst üste binen maliyetler çok azdır.

7. NB-IoT / eLTE-IoT Huawei'nin akıllı park çözümüLPWA pazar gereksinimlerini mükemmel şekilde karşılar ve son kullanıcı için akıllı park etme yöntemi sağlar. Akıllı telefon uygulaması ve operatörlerinsağladığı (geleneksel işletmelere göre) ultra düşük işletme maliyet (5 $), modüller ve süper bağlantı sayesinde ayrıca daha fazla endüstri fırsatı yaratır.




4. IoT tabanlı Akıllı Yardımcı Programlar: Akıllı Ölçüm

Zorluklar



Şirketlerin ölçümle ilgili; ücretlendirme, kullanıcı yönetimi ve kaynak kaybı'nın başlıca endişeleri olduğu göz önüne alınırsa ,etkili iletişim önlemlerinin olmaması nedeniyle, çalışanların ayda bir sayaç verilerini toplamak için evlere/işyerlerine gitmek zorunda kalmaları, hatalı ölçüm, hırsızlık için yapılan anormal girişimleri önlemede etkisiz kalma , uzun şarj süresi gerektiren cihazların kullanılması ve hatalı ölçüm sonucu ortaya çıkan hesap hataları gibi sorunlar sıklıkla yaşanmaktadır. Önemli olumsuz ekonomik sonuçlar ortaya koyan bu ölçüm hatalarının verimli bir şekilde çözülebilmesi ise Akıllı Ölçüm Çözümü Mimarisi ile mümkündür.

Akıllı Ölçüm Çözümü
Çözüm Mimarisi



Ana Özellikler
1. Esnek Dağıtım
• Çeşitli iletişim modları: NB-IoT / eLTE-IoT / Farklı sayaç okuma senaryolarında PLC
2. Yenilikçi teknoloji
• NB-IoT / eLTE-IoT düşük tüketime sahiptir, Uzun menzilli kapsama ve daha fazla bağlantı.
• Uygulamada dünya lideri geniş bant PLCkatman, 2Mbit / s'den daha büyük bir hız sağlar.
3. Açık Mimari
• Huawei açık çözüm mimarisi bütünleşen katma değerli hizmetler operasyonu iyileştirir, verimlilik sağlar.

Faydaları
1. İşletme Maliyetini Azaltır
• Uzaktan kumanda otomatik veri okuma manuel yanlış işlem yapılmasını engeller ve ek bir eleman çalıştırmayı gerektirmez ve maliyet ve işletme maliyeti'ni azaltır.
2. Anormal kayıp izleme
3. E2E( Exchange To Exchange) çözümüyle hırsızlık için yapılan , anormal girişimleri veya eylemleri tespit ve analiz edip, tanımlarsınız.
4. Müşteri Memnuniyetini Arttırırsınız
• Birden fazla yöntemle ücret ödemelerinin yapıldığını/son ödeme tarihlerini vs. bildirmek (SMS, E-posta,telefon, akıllı telefon uygulaması) ve formları ödeme (web sitesi, cep telefonu, banka hesabına ödeme , POS cihazı kullandırma), işlemlerini kullanıcı dostu uygulamalarla yaptırarak, büyük ölçüde müşteri memnuniyetini arttırırsınız.



"Akıllı Şehir, üst düzey tasarım, entegrasyon, operasyonlar, hizmet uygulamaları ve yeni ICT(BİT) altyapısı (tek bir satıcının sağlayabileceğinden çok daha fazlasını) gerektirir. Sorunsuz Akıllı Şehirler oluşturmak için tüm alanlardaki oyuncuların işbirliği de gerekmektedir".

Huawei ‘in başarı hikayeleri

Gelsenkirchen: Büyük Planlarla Küçük,
Akıllı Bir Şehir



"Gelsenkirchen'i geleceğe yönelik, ağ bağlantılı bir şehir için öncü olarak kurmayı dört gözle bekliyoruz." Thomas Dettenberg CEO, GELSEN-NET

Arka plan
Almanya'nın kuzeybatısındaki bir şehir olan Gelsenkirchen'in vatandaşlarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik büyük planları var.

İlk olarak, Almanya'nın 1991 Yenilenebilir Enerji Kaynakları Yasasında gerektiği gibi hava kalitesini iyileştirmek için çalıştı. Sanayi Devrimi'nin başlangıcından bu yana büyük çapta kömür üretimi ve kirli gökyüzü ile tanınan şehir, artık iklimi iyileştirmek ve Almanya'nın yenilenebilir enerji üretiminde dünyaya liderlik etmesine yardımcı olmak için 'yeşil enerjiye' odaklanıyor. Bugün Almanya'nın en büyük güneş enerjisi santrali Gelsenkirchen'de bulunuyor ve iki rüzgar enerjisi santrali yakın zamanda CO2'siz elektrik üretmeye başladı. Bu teknoloji aynı zamanda yeni işler de yaratıyor.

Ancak şehir, vatandaşları için daha fazlasını istiyordu: Güvenliği en üst düzeye çıkarmak, hırsızlığı ve diğer suçları en aza indirmek ve gelecekteki şehir hizmetlerini sağlamak için yerel işletmeleri, şehir yetkililerini ve kolluk kuvvetlerini birleştirecek şehir çapında bir güvenlik platformu. Ayrıca, dijital teknolojiyi yenilikçi şekillerde kullanmak için Almanya'daki diğer tüm şehirlere örnek olmak istediler.

Zorluklar
'Akıllı Şehir' Vizyonu
Bunu yapmak için Gelsenkirchen'in büyük düşünmesi gerekiyordu: Gelecekte şehirlerinin nasıl olmasını istiyorlardı ve bu vizyona nasıl ulaşacaklardı?
Ayrıca mevcut altyapılarıyla nasıl başa çıkacaklarını bulmaları gerekiyordu.

Gelsenkirchen'deki yetkililer, Bilgi ve İletişim Teknolojisinin (ICT) yaşama ve şehirlerin çalışma şeklinmi değiştirdiğini fark etti. Şehrin üst düzey tasarım, entegrasyon, operasyonlar, hizmet uygulamaları ve yeni bir BİT(ICT) altyapısı içeren kapsamlı bir sisteme ihtiyacı vardı. Gelsenkirchen, yöneticilerin çeşitli yönetişim, geçim kaynakları ve iş ihtiyaçlarına akıllıca yanıt verebilmesi için şehir operasyonlarından ve yönetim sistemlerinden alınan temel verileri birleştirmek istedi.

Gelsenkirchen, ülkenin ilk Güvenli Şehir çözümünü uygulamak için Huawei ve bölgesel teknoloji hizmetleri sağlayıcısı GELSEN-NET ile ortaklık yapmaya karar verdi.

Çözüm
Huawei ve GELSEN-NET
Huawei'in Akıllı Şehir çözümü, sağlam güvenlik ile birlikte bulut, ağ ve platform teknolojilerini bir araya getiriyor. Çözüm fiziksel, ağ, ana bilgisayar, sanallaştırma, uygulama ve veri güvenliği mekanizmalarıyla korunur ve tescilli yonga kümeleri ve kaynak koduyla desteklenir. 1983 yılında bölgesel bir Alman telefon hizmeti sağlayıcısı olarak kurulan GELSEN-NET, bugün 72.000'den fazla konut ve ticari müşteriye en son BİT(ICT)hizmetlerini sunmaktadır. Kısa süre önce şirket, BT tekliflerine kapsamlı bulut hizmetleri ekleyerek yerel işletmelere harici barındırma, ölçeklenebilir depolamaya erişim ve bulut tabanlı bir felaketten sistemi kurtarma imkanı sağladı.

Hızlı, açık veri alışverişi, daha iyi şehirler inşa etmenin anahtarıdır, bu nedenle Huawei ve GELSEN-NET, açık bir mimariye dayalı güvenli bir bulut veri merkezi sağlamak için birlikte çalıştı. Ayrıca açık, müşteri odaklı çözümler geliştirdiler ve sürdürülebilir bir BİT(ICT) ekosistemi oluşturdular. Bu yapıda Bulut Veri Merkezi, kamu hizmetlerinin verimliliğini ve karar alma doğruluğunu iyileştirmek için şehir bilgi kaynaklarını entegre eder ve paylaşır.

Akıllı Şehir Özellikleri
Huawei'nin kablolu ve kablosuz geniş bant ağları ve Nesnelerin İnterneti (IoT) sayesinde, her yerde bulunan geniş bant kapsama alanı, hizmetleri halkın parmaklarının ucuna getirir.

Huawei ve GELSEN-NET IoT ağı, hafif bir IoT işletim sistemi, LiteOS ve çok çeşitli erişim ağ geçitleri ile yeni endüstri uygulamaları için veri hizmetlerini barındırır. Huawei ayrıca Narrowband IoT (NB-IoT) standartları organizasyonlarına önemli bir katkıda bulunur ve bu ilerlemeleri Güvenli Şehir altyapısına taşımaktadır.

İki şirket, kasabaya, herhangi bir üçüncü taraf şirketten geliştiricilerin açık arayüzler oluşturmasına ve entegre Akıllı Şehir hizmet uygulamaları geliştirmesine olanak tanıyan, kapsüllenmiş, paketlenmiş BİT(ICT) yetenekleri için bir BİT(ICT) yeteneği açıklama platformu sağladı. Ayrıca geçmişe dönük ve gerçek zamanlı şehir verilerinin tüm paydaşlar ile paylaşılması için Büyük Veri destek platformu sağlanmıştır.

Bir uygulama etkinleştirme platformu, Huawei uygulamalarını (Büyük Veri analizi, güvenlik yönetimi ve video işleme) Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS), genel hizmetler, birleşik kimlik ve Tek Oturum Açma (SSO) gibi üçüncü taraf uygulamalarla birleştirir. Sonuç, daha hızlı veri kaynakları alışverişi, yeni yazılım ve Akıllı Şehir uygulamaları için geliştirilmiş Operasyonlar ve Bakım (O&M).

Faydaları
Yeni Gelsenkirchen
Gelsenkirchen Akıllı Şehir çözümünün bir parçası olarak 13.000 kilometrelik geniş bir fiber optik kablo ağı, tüm endüstriyel parkları, hastaneleri ve okulları birbirine bağlar. Yaklaşık 40.000 müşteri mevcut İnternet hizmetini kullanırken, 50.000 kullanıcı yeni halka açık Wi-Fi'den yararlanmaktadır. Kapsamlı Wi-Fi, bir yaya bölgesini ve iki şehir merkezini kapsar. Ücretsiz kapsama toplu taşıma araçlarında ve Almanya'daki en modern hayvanat bahçelerinden biri olan ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen şehir hayvanat bahçesinde de mevcuttur.

GELSEN-NET ayrıca Akıllı Şehir'de toplu taşımayı entegre eden mobil bağlantı noktaları sağlar. Bir örnek, PowerBus'ta yolculara ücretsiz uçak içi Wi-Fi sunan nakliye şirketi Bochum-Gelsenkirchen Streetcars Corporation'dır. (BOGESTRA).

Otobüsteki bir mobil eLTE erişim noktası, yolculara hızlı bir geniş bant bağlantısı aracılığıyla sınırsız İnternet erişimi sağlar. Otobüs için teknik çözüm Huawei ile birlikte geliştirildi. Gelsenkirchen şehir bölgesinde şimdiye kadar 240 erişim noktası mevcut.

GELSEN-NET CEO'su Thomas Dettenberg'in söyledikleri, "Gelsenkirchen'i geleceğe yönelik, birbirine bağlı bir şehir için öncü olarak kurmayı dört gözle bekliyoruz".
Geniş, ücretsiz Wi-Fi erişim noktası alanı, Gelsenkirchen'in ana caddesi olan Bahnhofstrasse'nin iki kilometresini kapsıyor. Bu yenilik, Gelsenkirchen şehrine Huawei'den 2016 Akıllı Şehir Ödülü'nü kazandırdı.

Gelsenkirchen'deki gelişmeler, Almanya'daki diğer şehirlerin sağlamak istediklerinin mükemmel örnekleridir. Gelsenkirchen çözümü şehirdeki vatandaşların ve işletmelerin günlük yaşamını iyileştirmeye yardımcı olur ve dünya çapında herhangi bir şehirde kullanılabilir. Huawei ve GELSEN-NET, halka açık alanlarda ücretsiz
Wi-Fi erişimi, otobüslerde İnternet erişimi ve güvenlik ve acil durum kurumları arasında daha iyi koordinasyon içeren Akıllı Şehir uygulamaları için yenilikçi çözümler sunuyor.

Yarının En Güvenli Şehirleri için Umut Veren Bir Gelecek
Birleşmiş Milletler'e göre, 21. yüzyılın sonuna kadar dünya nüfusunun yüzde 85'inden fazlası muhtemelen bir şehirde yaşayacak. Bu şehirlerdeki bu kadar çok insanla, devletler (hükümetler, yönetimler) temel hizmetleri sağlamak için mücadele edecek. Geleceğin Akıllı Şehirlerinin bugünün şehirlerinden çok farklı görünmesi pek olası olmasa da şehir paydaşlarıyla farklı bir şekilde etkileşime girecekler. Gelsenkirchen, yarının herhangi bir şehrinin nasıl görünebileceğinin en ileri noktasındadır.


Lanzhou New Area, Kuzeybatı Çin'de
Yeni Akıllı Şehir



Arka plan
Kuzeybatı Çin'deki ilk eyalet düzeyinde yeni geliştirme alanı olan Lanzhou New Area (LNA), 2017 yılında Akıllı Şehir inşaatına başlandı. Huawei'nin yukarıdan aşağıya Akıllı Şehir tasarımı ve beş yıllık kalkınma planının yardımıyla LNA, kentsel kaynakları, şehir yönetimini ve yaşam kalitesini iyileştirmeyi, akıllı teknolojide öncü olmayı ve sürdürülebilir bir ekosistemi sürdürmeyi hedefliyor.

Zorluklar
LNA'nın karşı karşıya kaldığı mevcut zorluklar arasında yetersiz kaynaklar, kırılgan bir ortam ve yeni geliştirme yöntemlerine duyulan ihtiyaç bulunmaktadır.

• Yetersiz kaynaklar: Kuzeybatı Çin'de yeni bir kentsel alan olarak LNA, zayıf bir endüstriyel temele, yetersiz kaynaklara ve sınırlı bir bütçeye sahiptir.
• Doğal çevre: LNA'daki kuru toprak tabakası, zayıf arazi formları, savunmasız bir ekosistemi gösterir. Akıllı Şehir teknolojisi, ekonomik büyümeyi geliştirmeye devam ederken, karar vericilerin karmaşık bilgileri anlamasına ve çevreyi daha iyi korumasına yardımcı olur.
• Yeni geliştirme yöntemleri: Sınırlı kaynaklarla, altyapı yatırımı ile ekonomik büyümeyi geliştirmenin geleneksel yöntemi LNA için uygun değildir. Bölgenin büyümesi için idaresinin, hizmetlerinin ve endüstrilerinin yönetimini iyileştirmesi gerekiyor.

Çözümler ve Faydalar
Akıllı BT Güncellemesi: Kuzeybatı Çin'deki En Büyük Veri Endüstri Parkı
LNA Smart City, bulut bilişim için 3,3 kilometrekarelik bir sanayi parkı ve bir İpek Yolu Bilgi Merkezi'nin inşasıyla başladı. Huawei, Huawei bulut bilişim ve ulusal ağ veri merkezi dahil olmak üzere 21 proje sözleşmesiyle tamamlanan uçtan uca bir Büyük Veri çözümü sağlamakta.

2018'de 250.000 bulut bilgi işlem terminaline hizmet vermek için yirmi beş bin rack kabin yerleştirildi. 100.000'den fazla rack kabin, 2020 yılına kadar bir milyardan fazla terminale yerleştirilerek İpek Yolu bilgi merkezi için verimli, güvenli ve güvenilir Büyük Veri hizmetleri sağlayacak.

Akıllı Sağlık: Kaynak Planlama
Veri servis sağlayıcıları ve Huawei, LNA için Akıllı Sağlık Hizmeti çözümü tasarlamak üzere Zhejiang Helowin Medical Technology Co., Ltd. ile el ele verdi.
Sistem, bölgedeki nüfusun yüzde 70'ini kapsayan üç ilçe sağlık merkezi ve 54 sağlık hizmeti merkezinde uygulamaya kondu.

LNA, 50'den fazla toplum sağlık hizmeti kuruluşunda paylaşılan Elektronik Sağlık Kayıtları (EHR) ve biyo verileri içeren kendi sağlık hizmet kartına sahiptir. Veri paylaşım hizmetleri, şehir paydaşlarının görüşmeler, sorgular, kayıtlar, şikayetler ve değerlendirmeler dahil olmak üzere sağlık hizmetleri bilgilerine çevrimiçi erişim sağlamasına imkan tanır.

Buna ek olarak, Huawei'nin HD video konferans sistemi ile LNA, toplum sağlığı tesislerinde en iyi şekilde sunulan küçük sorunları, hastane bakımı gerektiren ciddi hastalıkları ve sağlık hizmetlerini aile evlerine getiren rehabilitasyon ihtiyaçlarını belirlemeye yardımcı olan kendi uzaktan sağlık ve acil durum sistemine sahiptir. .

Akıllı Çevre Koruma: Birleşik Yönetim ve IoT Veri Paylaşımı
Shimengou rezervuarları, Shanzidun rezervuarları ve 2 numaralı ekolojik göl gibi su kaynaklarını güçlendirmek ve korumak için LNA, yer altı su seviyesini gözlemleme, yüzeydeki su kalitesini kontrol etme ve video gibi bir dizi akıllı izleme yöntemi başlattı. Bu yöntemde tüm veriler toplanır ve saklanır ve her su kaynağının kendi kaydı vardır.
Huawei'in Nesnelerin İnterneti (IoT) çözümü sayesinde nehirler; taşmayı, atık suyu denetleyen, elektrikle balık avlamayı, dinamitle balıkçılığı ve zehirden kaynaklanan hasarları önleyen bir mekanizma tarafından yönetiliyor. Bu birleşik IoT platformu, aşağıdakiler dahil birçok farklı departmandan binlerce sensöre erişebilir ve bağlanabilir:

• Ekoloji ve Çevre Bürosundan 62 yağmur ölçer sensörü
• Su İşleri Bürosundan 30.000 su sayacı sensörü
• Sivil Hizmet Bürosundan 1.100 boru hattı sensörü
• İtfaiye Departmanından 4.050 duman sensörü
Tüm bu IoT verileri, LNA ortamını korumak için birleşik bir şekilde paylaşılır ve yönetilir.

Akıllı Yönetim: Birleşik Yüksek Hızlı Ağ
Huawei'nin ağ planlaması ve tasarımı sayesinde LNA, ülkenin hem geniş bant hem de dar bant iletişimini entegre eden ilk yönetim (kamu) ağını kurmayı başardı. Bu sistem kablolu bir optik ağ, bir kablosuz komut ağı ve bir IoT sensör ağından oluşur ve bunların tümü, 45 eLTE baz istasyonuna sahip 31 departmanın bir extranet ağına bağlanmasına yardımcı olur. Bu kamu güvenliği, finans, enerji, ulaşım, sağlık hizmetleri ve eğitim dahil olmak üzere birçok sektör için yüksek hızlı, birleşik bir yönetim ağı oluşturur.

Akıllı Hizmetler: Yenilikler
Huawei'in Kamu Büyük Veri Çözümü, LNA "İnternet + Kamu Hizmetleri" nin temelidir. Şu anda, 594 idari hizmet tek bir uygulama, bir pencere ve bir ağ üzerinden yürütülmekte ve hizmet verimliliğini yüzde 60 artırmaktadır.

Diğer avantajlar şunları içerir:
• Toplum kamu hizmet merkezleri ve 24 saat hizmet veren self servis makineler, şehir paydaşlarının işlerini eskiden harcadıkları sürenin yarısı kadar sürede yürütmelerine imkan tanır.
• Bir elektronik fotoğraf veritabanı, aşağıdaki beş farklı işletme sertifikasından yararlanmaktadır: İşletme ruhsatı, kurum kodu, vergi kaydı, sosyal sigorta ve istatistik kaydı. Bu teknoloji, kurumsal yönetim verimliliğini yüzde 100 artırır.
• Yerel ve ulusal vergi tahsilatı ve yönetimi hizmetleri, kurumsal vergi mükelleflerine cep telefonları aracılığıyla elektronik fatura düzenleme olanağı sağlar ve geleneksel yöntemle zaman ve para açısından yüzde 30 tasarruf sağlar.

Bu Akıllı Hizmetler, LNA'da 500'den fazla işletmeyi çeken iyi bir iş ortamı yarattı.

LNA, akıllı teknolojide bir lider olarak kabul edilmektedir. 2018 Akıllı Şehirler için En İyi 10 Özel Önerilen Destinasyon, 2018 Çin Akıllı Şehir İnovasyon Ödülü ve 2017 Çin Akıllı Şehir İnovasyon Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül aldı.



Huawei, Akıllı Şehir Öncüsü Olarak Ekurhuleni'ye Yardımcı Oluyor



Tumelo Kganane'nin (Ekurhuleni Bilgi sistemleri Grubu Başkanı (CIO)) söyledikleriyle başlayalım bu bölüme:
"Huawei ile işbirliği sayesinde Ekurhuleni, şehir çapında kablolu ve kablosuz ağları, güçlü bulut veri merkezlerini ve devlet uygulamalarını devreye aldı. Bunlar Akıllı Şehrin temel taşlarıdır. Akıllı Ulaşım, Akıllı Binalar, Akıllı Sayaç Okuma ve Akıllı Eğitim gibi diğer IoT uygulamalarının yanı sıra şehir operasyon verimliliğini daha da iyileştirmek için birleşik iletişime dayalı bir komuta ve kontrol sistemi oluşturmayı planlıyoruz. İyi yönetişim, insanların refahı ve ekonomik canlanmaya odaklanarak Güney Afrika'da Akıllı Şehir öncüsü olmaya kararlıyız."

Arka plan
Ekurhuleni Şehri (City of Ekurhuleni (COE)), Güney Afrika'nın ekonomik olarak en gelişmiş eyaleti olan Gauteng'de önemli bir sanayi merkezidir. Ekurhuleni, 1.975 kilometrekarelik bir alanı ve Stats SA'ya (Güney Afrika'nın ulusal istatistik servisi) göre 2016 yılında 3.37 milyonluk nüfusuyla Cape Town, Johannesburg ve eThekwini'nin ardından ülkenin dördüncü büyük metropol bölgesidir. Ekurhuleni, gelişmiş tıbbi tesisler ve yüksek eğitim seviyelerine öncülük eden modern, oldukça kentleşmiş bir şehirdir.

Zorluklar
Bu teknolojik ilerlemeyi sağlamak ve sürdürmek için, COE'nin sağlık, eğitim, ulaşım ve güvenlik sektörlerini daha da dönüştürmesi ve elektrik, su, halk sağlığı ve acil tıbbi bakım gibi temel hizmetleri güncellemesi gerekiyordu.

Ekurhuleni Bilgi sistemleri Grubu Başkanı Tumelo Kganane'nin söyledikleri de şunlar, "Ekurhuleni Güney Afrika'da canlı ve yenilikçi bir şehir. Güney Afrika'daki en büyük hava taşımacılığı, demiryolu ve veri merkezlerinden biridir. Akıllı Şehir kurabilmemiz, halkın memnuniyetini artırabilmemiz ve işletmelerin büyümesine yardımcı olabilmemiz için teknoloji, yetenek ve ekonomi açısından benzersiz avantajlarımız var. Akıllı Şehir inşaatı kapsamlı bir projedir. Başarıya ulaşmak için en iyi iş ortağını seçmemiz gerekiyor. "

Huawei'in güçlü ve açık dijital platformu, bulut veri merkezi çözümlerini ve birleşik iletişim çözümlerini destekler. Çok az başka endüstri satıcısı, Huawei tarafından sunulan yetenekler ve ürünlerle eşleşebilir. Huawei çözümleri, müşterilerin Akıllı Şehir ekosistemlerinin zengin küresel pazarına katılmalarına yardımcı olan üçüncü taraf geliştiricilerle uyumludur. Bugüne kadar, Huawei Smart City dijital platformu 40'tan fazla ülkede 160'tan fazla şehirde konuşlandırıldı. Şehir Ekurhuleni, bu avantajlar ışığında, Akıllı Şehir olmasına yardım etmesi için Huawei'yi seçti.

Çözüm
Her Şey Bağlantıyla Başladı

Ekurhuleni'de oyundaki karmaşıklıkları inceledikten sonra Huawei, şehrin 'bağlantılı şehir', 'verimli şehir' ve 'akıllı şehir'i kapsayan Akıllı Şehir stratejilerini özelleştirmesine yardımcı oldu. Ekurhuleni, bir belediyeyi oluşturan 30 unsuru anlayarak güvenli, yeşil, temiz, sağlıklı ve akıllı bir şehir inşa etmeyi planladı. Aynı zamanda, aşağıdaki on bir BT stratejisini geliştirdi:

1. İş çözümlerinin sunulması
2. BT yönetiminin ve yönetişiminin optimize edilmesi
3. BT organizasyonunun ve çalışan yeteneklerinin iyileştirilmesi
4. BT maliyetlerinin azaltılması
5. BT işlemlerinin ve kaynaklarının entegre edilmesi
6. Bilgilendirme ve veri analizinin kapsamının genişletilmesi
7. Mobil çözümleri uygulanması
8. İş süreçlerinin basitleştirilmesi
9. Ana işletmelerin entegre edilmesi
10. İşletme bölümleri arasındaki ilişkinin geliştirilmesi
11. Altyapı geliştirme veya yönetiminin kolaylaştırılması

Strateji uygulama
Birincisi, Ekurhuleni Şehri üçüncü şahıslara geniş bant erişimi sağlamak ve yerel işletmelerin ekonomik gelişimini hızlandırmak için veri merkezi ağ erişimini sağlamak için bir fiber geniş bant altyapısı inşa etti. Müşteri, üretim maliyetlerini yüzde 75 azaltan 1.400 kilometrelik bir fiber ağ altyapısı kurdu.

İkincisi, Huawei ücretsiz, halka açık Wi-Fi sağlamak için kablosuz geniş bant bağlantısını etkinleştirdi. İlk ele alınanlar devlet daireleri, belediye klinikleri ve kütüphanelerdi ve kısa süre sonra ticari ve konut alanlarının eklenmesi bunu takip etti.

Üçüncüsü, Huawei, Ekurhuleni'nin 27 departmanını ve uzak şubelere erişim de dahil olmak üzere kamu hizmetlerini desteklemek için bir video konferans çözümü uyguladı.

Geçmişte, şehir personeli sık sık departmanlar arası toplantılar için yoğun trafikte seyahat ederken, toplantıya gidiş dönüş gerçek konferanstan daha uzun sürebiliyordu.

Bugün, tüm önemli binalarda kullanılan yeni video konferans sistemi ile, devlet daireleri ve kamu hizmetleri arasında verimli iletişim garanti edilmektedir.

Yüksek kaliteli, kullanımı kolay video konferans çözümü, zamandan tasarruf ederek ve maliyetleri düşürerek ofis verimliliğini artırdı. Ek olarak, video konferans çözümü şehrin müşteri hizmetleri işini daha iyi desteklemek için ofis sistemleri ve iş sistemleriyle entegre oldu.

Bulut Tabanlı Veri Merkezi
Tarihsel olarak, devlet daireleri vatandaşları ve yerel işletmeleri etkileyen sorunları çözmekte yavaştı. Departmanlar arasındaki koordinasyon düzensizdi ve departman verileri ayrı veri merkezlerinde izole edildiğinden genellikle zordu. Ekurhuleni, çeşitli kamu(yönetim) uygulamalarını entegre edebilecek ve böylece yönetimin verimliliğini artırabilecek güvenli, istikrarlı ve açık bir bulut veri merkezi oluşturmayı seçti.

30'dan fazla çekirdek uygulama ve veritabanı iş sistemi faaliyette iken, COE aşağıdakileri gerçekleştirdi:
• Belediye sistem arızalarının giderilmesi nedeniyle sıfır veri kaybı.
• Sanal makine ve veritabanı hizmetleri için otomatik hata tespiti ve geçiş.
• Düşük sermaye yatırımı ve hızlı sistem ve hizmet sunumu.
Yonga(çip), donanım ve yazılımdaki kapsamlı yenilikler sayesinde Huawei, müşterilerine sektördeki en eksiksiz bulut veri merkezi çözümlerini sunabiliyor. Ekurhuleni çözümü, sunucu, depolama ve anahtarlama ürünlerine dayanan iş geçişi, süreklilik ve felaket kurtarma kaynaklarına sahip uçtan uca aktif aktif bir veri merkezidir.

Çözüm aşağıdakileri başardı:
• Çekirdek systemler için şehir içi aktif-aktif yeteneği ve sıfır veri kaybı ve hizmeti kesintisiz sağlama uygulamaları için uzaktan uygulama düzeyinde Olağanüstü Durum Kurtarma (DR) etkinleştirildi.
• Operasyonel verimliliği artırmak ve güç tüketimini azaltmak için sanallaştırma oranı yüzde 90'a çıkarıldı.
• İşletme ve Bakım (O&M) maliyetlerini düşürmek ve yönetim verimliliğini yüzde 65 oranında artırmak için otomatik geçiş ve görselleştirilmiş Olağanüstü Durum Kurtarma (DR) sağlandı.
Güncellenmiş veri merkezleri, Ekurhuleni'nin çeşitli akıllı kamu (yönetim) uygulamalarının istikrarlı çalışmasını sağladı. Bu uygulamalardan biri, yerel yönetim hizmetlerinin çoğuna mobil erişim sağlayan "Ekurhuleni'm (My Ekurhuleni)" Uygulamasıdır.



Faydaları
Ekurhuleni Şehri, iyi yönetişim, insanların refahı ve ekonomik canlandırmaya odaklanarak artık şehir çapında kablolu ve kablosuz ağların, güçlü bulut veri merkezlerinin ve merkezi yönetim uygulamalarının tüm avantajlarından (verimli ve Akıllı Şehrin temel taşları olan) yararlanıyor.

Yanbu Sanayi Şehri: Petrol Krallığında Akıllı Bir Şehir Ortaya Çıkıyor



Son yıllarda düşen küresel petrol fiyatları, petrolün ülke gelirinin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturması nedeniyle Suudi Arabistan'ın yenilenebilir enerjiye yönelmesi ve ekonomiyi destekleyecek yeni yatırım projeleri açması için zorlu bir fırsat yarattı.

Bu nedenle Suudi Arabistan, Nisan 2016'da 'Vizyon 2030' adlı yeni dönüşüm programını duyurdu. Bu iddialı ancak ulaşılabilir plan, şehirlerin geliştirilmesi, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması, dijital altyapıların iyileştirilmesi ve dijital hizmetlerin çeşitliliğinin genişletilmesi hedeflerini netleştirdi.

Özellikle, bu yeni girişim, Suudi Arabistan'ın vizyonu doğrultusunda, endüstriyel kümelenmelerin genişletilmesinin ve daha yüksek katma değerli yatırımların çekilmesinin(ulusal rekabet gücünü geliştirmenin uygun yolları olarak) önemini kabul ediyor.

Akıllı Yanbu Sanayi Şehri, Petrol Krallığı için Dönüştürücü Bir Lokomotif
1975 yılında, Yanbu Sanayi Şehri kraliyet kararnamesine göre kuruldu ve bir Kraliyet Komisyonu tarafından yönetiliyor. 40 yılı aşkın hızlı büyümenin ardından, Yanbu sanayi şehri dünyanın üçüncü büyük petrol rafinerisi merkezi haline geldi.

Her gün 1,1 milyon varilden fazla petrol üretebilmektedir ve yıllık endüstriyel üretim kapasitesi 131 milyon tona ulaşmaktadır. Yanbu ayrıca Kızıldeniz yakınlarındaki en büyük petrol taşıma limanını kurdu ve önemli petrol sıvılaştırma ve işleme yerleri kurdu.

Yanbu sanayi şehri, yüksek hızlı sanayileşmeden faydalandı. Verimli şehir yerleşimi, geniş yollar, yeterli kamusal alanlar ve yeşil parkların tümü, bu hızla büyüyen şehrin canlılığını göstermektedir. Bununla birlikte, Yanbu da giderek artan bir baskı ile karşı karşıya geliyor (Örneğin, sınırlı ağ bant genişliği ile yönetimlerin, işletmelerin ve şehir paydaşlarının ihtiyaçlarının karşılanamaması ve ofis verimliliğinin ve çevrimiçi eğlence deneyimlerinin etkilenmesi vs.).

Ayrıca büyük arıtma fabrikalarının, limanlarının ve depolarının günlük operasyonlarının yanı sıra büyük ölçekli şehir inşaatlarının çok sayıda ağır araç gerektirmesi sonucu bu ağır araçların aşırı yüklenmesi ve hız yapması, yolların maliyetli bakımına neden olmuştur. Çok fazla özel araç olduğundan halka açık park alanlarının yönetimi zordur. Yol aydınlatma maliyetleri yüksektir. İnşaat molozları ve atıkları bazen zamanında yok edilmiyor. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde güvenlik riskleri mevcuttur. Çok sayıda yeraltı sanayi tesisi, izleme eksikliği nedeniyle güvenliğe ihtiyaç duymaktadır.

'Vizyon 2030' doğrultusunda, Yanbu Kraliyet Komisyonu (RCY), Akıllı Yanbu Sanayi Şehri'ni inşa ederek Yanbu sanayi kenti zorluklarının ele alınmasında başı çekmeye karar verdi.

RCY İcra Kurulu Başkanı (CEO) Dr. Alaa Nassif ‘in "Bugünün küresel rekabeti şiddetli. Akıllı Şehir girişimimiz ile şehrin rekabet gücünü korumayı umuyoruz.
Son 40 yılda endüstriyel büyümeye odaklandık. Şimdi, yavaş yavaş eğlence, turizm ve bilim ve teknoloji dahil olmak üzere daha çeşitli sektörlere geçeceğiz. Bunu yaparken, endüstriyel kümeler oluşturmak, endüstriler arasındaki işbirliğini geliştirmek, iş çeşitliliğini genişletmek, yatırım ortamlarını iyileştirmek ve rekabet gücünü artırmak istiyoruz. " diyerek sözlerinin devamında söyledikleri:



"Akıllı Yanbu Sanayi Şehri kurma vizyonu, 'Vizyon 2030' hedefiyle uyumludur. Akıllı bir şehir aracılığıyla yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Bir dizi özel hedef belirledik. Örneğin, planlanan tüm ulusal dönüşüm projeleri doğru yolda olacak; yıllık akıllı şehir geliri 66 milyon doları aşacak; ortalama olay müdahale süresi 7 dakikadan az olacaktır; yıllık trafik kazaları 1.200'den az olacak; fiber optik kapsama oranı yüzde 59'dan fazla olacaktır; halka açık yerlerde ücretsiz Wi-Fi kapsama oranı yüzde 70'in üzerinde olacak; kamusal aydınlatma maliyetleri yüzde 30 azaltılacak; atık temizleme verimliliği yüzde 30 artacak; ve yol bakım maliyetleri yüzde 20 azalacak, "

Akıllı Yanbu Endüstriyel Şehir planının üç aşaması vardır:
•Aşama 1 (Akıllı Şehir 1.0): Bağlantılı bir şehir inşa etmek için şehir geniş bant ve bulut bilişim gibi şehir altyapısının inşasına odaklanır
•Aşama 2 (Akıllı Şehir 2.0): Sensör özellikli bir şehir inşa etmek için güvenlik, akıllı kamu hizmetleri ve çevre koruma dahil olmak üzere şehir uygulamaları etrafında döner
•Aşama 3 (Akıllı Şehir 3.0): Sonuçta şehir platformu üzerinde merkezleri, şehir yönetim platformu ve akıllı topluluk portalını kapsayan, tamamen akıllı bir şehir inşa etmek

Akıllı Şehir Girişimi İki İnşaat Turundan Sonra Karşılığını Verdi
Güçlü bilgi altyapıları olmadan akıllı şehirler düşünmek imkansız.

Projenin 1. Aşaması için şehir genişbantı temeldi ve RCY Kamu-Özel Ortaklıklarını (PPP) uyguladı. RCY, özellikle yollar, binalar, elektrik şebekeleri ve su hizmetleri, şehir optik ağları gibi kamuya açık altyapıları, telekom operatörü Mobily, telekom altyapıları sağlarken Huawei, akıllı şehir veri merkezleri, GSM / 3G / LTE ve ilgili hizmet ve operasyon destek sistemleri dahil olmak üzere ICT çözümleri sağladı.

Bu Kamu-Özel Ortaklıkları (PPP) modu, tamamlayıcı avantajlara tam anlamıyla destek verdi ve karşılıklı faydalar sağladı. Sonuç olarak, tüm şehirdeki kablolu ve kablosuz geniş bant ağları hızla inşa edildi, yüksek hızlı ağ erişim hizmetleri sağlandı ve kamu(yönetim), sanayi ve yerleşim alanları için gelişmiş ağ deneyimleri sağlandı.

Ek olarak, Akıllı Şehrin bir sonraki aşamasının inşasına hazırlanmak için ulaşım sinyal tesislerini bağlamak için açık erişim ağları konuşlandırıldı.

2016 yılında projenin 2. Aşaması için akıllı uygulamalar başlatıldı. Belediye idaresini geliştirmeyi amaçlayan RCY, Ağır Araç Yönetimi, Akıllı Atık Yönetimi, Akıllı Sokak Aydınlatması, Akıllı Park, Akıllı Enerji Verimliliği İzleme, Kalabalık Yoğunluk Analizi, Akıllı Rögar Kapağı ve Kapsamlı Performans Değerlendirmesi dahil olmak üzere sekiz akıllı uygulamaya odaklandı (Bu uygulamalar, belediye idaresinin verimliliğini, kamu güvenliğini artırır ve daha iyi bir yaşam ortamı yaratır).

Huawei, kapsamlı bir ağ ve BT çözümleri portföyü (kablosuz erişim noktaları, yönlendiriciler, anahtarlar, sunucular, depolama ve 2G / 3G / 4G baz istasyonları dahil), gözetim kameraları, eSight + Ağ Yönetim Sistemi (NMS) platformu gibi ağ çapındaki cihazları ve Huawei iş ortakları tarafından sağlanan yazılım ürünlerini tek tip bir şekilde yöneten cihazlar sağladı.



•Ağır Araç Yönetimi: Hemen hemen tüm sanayi şehirlerinde şu büyük baş ağrıları vardır: Araçların aşırı yüklenmesi ve hız yapması, yolun hasar görmesini kolaylaştırır ve çok fazla bakım maliyeti gerektirir. Bunu önlemek için Yanbu, endüstriyel alanların önemli giriş ve çıkışlarına basınç ve uzunluk sensörleri gömdü. Bu sensörler, kayıt bilgileri, hız ve ağırlık gibi yoldan geçen tüm araçlar hakkındaki bilgileri doğru bir şekilde kaydetmek için yol kenarına kurulan HD Plaka Tanıma (LPR) kameralarıyla birlikte çalışır. Ağlar, yönlendiriciler ve anahtarlar aracılığıyla, bu tür bilgiler, aşırı yükleme ve hızlanma nedeniyle araçlara verilen cezaları değerlendirebilen otomatik yönetim sistemine yüklenecektir. Karayolu ulaşımının yüksek verimliliği, dönüşüm geçirmekte olan bir ülke için çok önemlidir. Yeni dinamik tartım sistemi, aracın yanaşmasına veya manuel kılavuzluğa ihtiyaç duymaz; bu nedenle trafik etkilenmez. Dinamik tartım sistemi ayrıca yerinde çalışma için sabit tartım sahalarına veya çalışanlara ihtiyaç duymaz, inşaat ve işletme maliyetlerini yüzde 80 oranında azaltır.

•Akıllı Atık Yönetimi: Suudi Arabistan'da sıcak hava çöplerin bozulmasını hızlandırıyor. Bununla birlikte, neredeyse tüm çöp kutuları ortaya çıkarılır, hoş olmayan bir koku verir ve başıboş kedileri, köpekleri ve fareleri çeker, bu da hastalık enfeksiyonu riskini artırır ve insanların yaşam konforunu ve sağlığını olumsuz etkiler. Akıllı Atık Yönetimi Çözümü, güneş enerjisi ile çalışan kapasite sensörleri sağlar. Bu tür kapasite sensörleri kurulduğunda, bir çöp kutusunun doluluk seviyesi gerçek zamanlı olarak rapor edilir, böylece yönetici çöp toplama verimliliğini artırmak için çöp araçlarının sürüş rotalarını optimize edebilir. Ayrıca çöp araçlarının yağ tüketimleri de takip edilmektedir. Yönetici, yağ hırsızlığını önlemek için yağ hacmindeki tüm istisnai değişikliklerden haberdar edilir.

•Akıllı Sokak Aydınlatması: Eski sokak aydınlatması sisteminin sokak aydınlatması üzerinde sınırlı yönetimi ve kontrolü vardı. Sistem, sokak lambalarını basitçe açıp kapatabilir ve yalnızca ilgili yönetim departmanına sokak lambası arızalarını bildirebilirdi. Artık uzaktan kumanda edilemeyen enerji tüketen ve yüksek voltajlı sodyum lambalar, düşük enerji tüketimi özelliğine sahip yeni LED aydınlatma modülleri ile değiştirildi, bu modüller koşullara göre otomatik olarak açılıp kapatılabiliyor, ortama göre parlaklık ayarı yapılabiliyor. Bu tür modüllerin kullanılması aydınlatma enerji tüketimini yüzde 70 oranında azaltır. Akıllı Sokak Aydınlatması sistemiyle, aydınlatma politikası, güç fazı hattına dayalı geleneksel güç açma ve kapatma yerine her sokak lambası temelinde esnek bir şekilde yapılandırılabilir ve değiştirilebilir. Yönetim platformu, her sokak lambasının çalışma durumu ve hizmet ömrü hakkında bilgi sağlayarak geleneksel yol cihazı incelemesinin iş yükünü azaltır. Ek olarak, dijital tabela, çevre izleme sensörleri, acil durum alarm cihazları, hoparlörler ve güvenlik kameraları gibi terminalleri entegre ederek, sokak lambaları çeşitli bilgiler (acil durum bildirimi, iş ve hava durumu gibi) ve uygun hizmetler (acil durum, aramalar ve video izleme gibi) sağlayabilir. Sonuçta vb. modüller yönetim ve şehir paydaşları arasında köprü kurmak için daha iyi bir etkileşimli platform oluşturuyor.

•Akıllı Park Etme: Yanbu'daki otoparklar uzun zamandır vatandaşlar için ücretsizdir (bu da nesnel olarak popüler yerlerde park kaynaklarının haksız tahsisine yol açar).
Akıllı otopark yönetim sistemi, otoparkların çoğunu ücretsiz tutarken, popüler yerlerde otoparkları kullanan şehir paydaşlarını ücretlendiriyor. Teknolojilerin ve ekonominin böylesine başarılı bir kombinasyonu, kaynakların şehir paydaşlarının ihtiyaçlarına göre sağlanmasının yolunu açar. Bir park yerinin kullanımı, park yerine takılan jeomanyetik ve kızılötesi sensör tarafından gerçek zamanlı olarak rapor edilir. Kullanılabilir park yeri sayısı ve her park yerinin doluluk süresi otomatik ve hızlı bir şekilde belirlenir. Vatandaşlar, örneğin cep telefonlarını ve park ücreti makinelerini kullanmak gibi çeşitli yollarla park ücretlerini ödeyebilirler.

•Akıllı Enerji Verimliliği İzleme: Suudi Arabistan'daki yüksek gelir, vatandaşların, kaçınılmaz olarak kaynak tüketimini artıran ve savunmasız ekosisteme bir yük oluşturan ucuz elektrik hizmetlerinden yararlanmalarına izin veriyor. RCY, ofis alanlarında güç tüketimini azaltmaya karar verdi ve vatandaşları güç tasarrufu konusundaki farkındalıklarını artırmaya teşvik etmek için iyi bir örnek oluşturdu. Ofis binalarındaki enerji tüketim sensörleri, gerçek zamanlı olarak her alan için güç tüketimi verilerini toplayabilir. Ardından, hükümet personelinin enerji tasarrufu konusundaki farkındalığını artırmak ve makul güç tüketimini teşvik etmek için güç tüketimi veri karşılaştırmasına dayalı çeşitli yönetim yaklaşımları benimsenebilir. Sensörler ayrıca güç kaynağını uzaktan kontrol edebilir. Çalışma saatleri dışında sensörler, daha fazla enerji tasarrufu için klimaları ve aydınlatma cihazlarını kapatmak için uzaktan kumanda edilebilir.

•Kalabalık Yoğunluğu Analizi: Akıllı telefonların popülaritesi ile Wi-Fi artık her yerde. Sonuç olarak, Wi-Fi sinyallerinin izlenmesi, insanların dağılımını ve akışını doğru bir şekilde öğrenebilir, şehir yetkililerinin herhangi bir acil durumda durumu yakından takip etmesine ve gerekli önlemleri zamanında almasına olanak tanır.

•Akıllı Rögar Kapağı: Hızlı büyüme yaşayan bir sanayi şehri olan Yanbu, yeraltına monte edilmiş çok sayıda boru, vana ve konektörlere sahiptir. Bu tesislere erişim için rögar kapakları, yeraltı tesislerinin saldırı hedefi haline gelmesini önlemek için güvenlik önlemlerinin odak noktası haline geldi. Akıllı Rögar Kapağı Çözümü, rögar kapakları üzerinde uzaktan kontrol sağlar. Kapaklar, yetkisiz erişimi önlemek için yalnızca bakım gerektiğinde açılabilir. Farklı tipteki menholler için kapaklara tehlikeli gaz algılama ve su geçirme algılama sensörleri gibi farklı tipte sensörler takılabilir, taşma kazalarını gerçek zamanlı olarak izleyebilir ve menhollerin içindeki personelin güvenliğini sağlar.

Kapsamlı Performans Değerlendirmesi: Bu kapsamlı değerlendirme sistemi ile ilgili tüm şehir departmanlarının temel görevleri birleşik bir şekilde planlanıp atanabilir ve her departmanın çalışma göstergelerinin ilerlemesi izlenir. Bu, sorunları önceden tespit etmeye ve temel nedenleri bulmaya yardımcı olur. Birleştirilmiş performans göstergeleri, departmanlar arasındaki işbirliğini teşvik etmeye ve dolayısıyla hükümetin iş verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

Yüksek Çekiciliğe Sahip Yaşanabilir ve İş Dostu Şehir
Akıllı Şehir inşaatının iki aşamasından sonra, Yanbu Sanayi Şehri birçok avantajdan yararlanmaya başlıyor. Yol bakım maliyeti yüzde 20 azaltıldı; çöp temizleme etkinliği yüzde 50 artırıldı; kamusal aydınlatma sisteminin toplam maliyeti yüzde 30 azaltıldı; halka açık park alanlarının kullanımı yüzde 30 arttı. Akıllı Şehir inşaatının üçüncü aşamasında, belediye hizmetlerini, yatırım eğilimi analizini, akıllı kamu tesislerini, acil durum müdahalesini ve akıllı polis hizmetlerini desteklemek için bir Büyük Veri analitiği platformu, IoT veri platformu ve iletişim entegrasyon platformu ve entegre bir komuta merkezi inşa edilecek.

Cesur keşif ve uygulamalar sayesinde Dr. Alaa Nassif'in mutlu bir şekilde söyledikleri: "Akıllı Şehir projesi Kraliyet Komisyonumuzun vizyoner olduğunu kanıtladı.

Doğru yoldayız ve kamu(yönetim), işletmeler ve bireyler dahil olmak üzere herkes Akıllı Şehir projesinden yararlanacak. Akıllı Şehir inşaatı, Yanbu'nun kamu hizmeti seviyesini büyük ölçüde iyileştirmekle kalmadı, aynı zamanda yüksek katma değerli yatırımları çekme kapasitesini de artırdı. Akıllı Yanbu Sanayi Şehri'nin 2014 yılında inşa edilmesinden bu yana, dış yatırımların büyüme oranı, önceki yüzde 2,5'in çok üzerinde, yüzde 16'ya ulaştı, şehir paydaşlarının memnuniyet oranı yüzde 90'a ulaştı; ve Akıllı Şehir inşaatından elde edilen gelir sürekli artıyor ve önümüzdeki yıl 100 milyon ABD Dolarına ulaşması bekleniyor. "

"Akıllı Şehir projesinin daha derinlemesine gelişmesiyle birlikte," diyerek sözlerine ekledikleride şunlar Dr. Alaa Nassif'in "giderek daha fazla genç çalışmayı ve Yanbu'da yeni bir hayata başlamayı seçiyor. Hem istihdam oranı hem de nüfus sağlıklı ve düzenli bir şekilde artıyor. Akıllı Yanbu Sanayi Şehri için RCY ve Huawei'nin işbirliği ve başarıları, diğer şehirler için de iyi bir model oluşturuyor. Huawei, güçlü bir ekosisteme liderlik ediyor. Yeni BİT(ICT) yeniliklerinin esnek uygulaması sayesinde, artık daha fazla şehir operasyonunu algılayabilir, faaliyetleri analiz ve entegre edebilir, yönetim sisteminin gerektirdiği temel bilgileri zenginleştirebilir ve şehir yönetişimi, kamu hizmetleri ve iş gibi çeşitli ihtiyaçlara daha akıllı, daha hızlı yanıtlar verebiliriz. Böyle veriye dayalı bir şehir geliştirme yolunun, insanların yaşamlarını iyileştirmeye, şehir operasyonlarını ve yönetimini optimize etmeye yönelik yeni enerji enjekte edebileceğine ve dünyadaki diğer şehirlerle ticareti geliştireceğine inanıyorum. Kesinlikle insanlar için daha iyi bir şehir hayatı yaratacak".


İspanya eLTE Çözümü ile Akıllı Şehri Geliştiriyor



Her yıl dünyada kaybolan çok sayıda çocuk var. İlk 24 saat, onları bulmak için çok önemli zamandır. Rivas-Vaciamadrid'deki kaybolan bir çocuk vakası, bir elLTE Geniş Bant Bağlantı Çözümü kullanılmasaydı bu kadar çabuk çözülemezdi.

Polis memurları bu olayı nasıl çözdü?



İspanya'nın Jose Saramago okul kapısı olan Rivas-Vaciamadrid'in önünde bir baba, çocuğunu bulmak için okulun yakınında devriye gezen bir polis memurundan endişeyle yardım istiyordu. Polis memuru derhal destek için komuta merkezini aradı ve eldeki eLTE terminalini kullanarak babanın cep telefonunda saklanan çocuğun resimlerini fotoğrafladı. Daha sonra çekilen fotoğrafı komuta merkezine iletti.



Bu olayı aldıktan sonra, Rivas-Vaciamadrid Polis Karakolu'nun komuta merkezi durumu çözmek için derhal harekete geçti. En yakın devriye araçlarını komuta sistemleri aracılığıyla hızlı bir şekilde tespit ettiler, sahaya gönderdiler ve çocuğun fotoğrafını ve kayıp çocuk alarmını o bölgedeki tüm polis memurlarının el tipi eLTE terminallerine gönderdiler. Aynı zamanda, komuta merkezi çevredeki kameralar tarafından çekilen gerçek zamanlı videolarda çocuğun herhangi bir izini aradı.

Yarım saatten daha kısa bir süre sonra, bir polis memuru yakındaki bir basketbol sahasında bir çocuk buldu ve babasıyla bir video görüşmesi başlatmak için hemen eldeki eLTE terminalini kullandı. Bu çocuğun kayıp olduğu teyit edildikten sonra, baba ve oğul yeniden bir araya geldi.

Zorluklar
Şehrin 'Sinir Sistemi' Acilen Akıllı Güncellemeler Aldı
Rivas-Vaciamadrid, İspanya'nın Madrid bölgesinde bir şehirdir. Şehir, yaklaşık 84.000 nüfuslu 67.4 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Bu şehir, ortalama 34 kişi yaşı ile Madrid bölgesindeki en genç nüfuslardan birine sahiptir. Aynı zamanda en çevreci ve sürdürülebilir şehirlerden biridir. Rivas-Vaciamadrid 2014 yılında Avrupa Birliği'nin Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması (SUMP) Ödülü'nü kazandı.

Rivas-Vaciamadrid, İspanyol Akıllı Şehirler Ağı'nın (RECI) kurucu üyesidir ve İspanya'da öncü bir 'Akıllı Şehir' olarak geniş çapta tanınmaktadır.

Şu anda, Rivas-Vaciamadrid 86 belediye binasını birbirine bağlayan 800 kilometrelik fiber optik kablo ağına sahip ve tüm bölge için halka açık Wi-Fi hizmetleri sağlıyor.
Rivas-Vaciamadrid Belediye Başkanı Pedro del Cura Sanchez'in söyledikleri: "2004 yılında şehir teknolojiye yatırım yapmaya karar verdi. Bu yatırımı belirleyen iki önemli faktör vardı. İlk faktör, daha verimli şehir yönetimi ve daha fazla tasarruf için yeterli teknoloji kaynaklarına sahip daha iyi yönetilen bir şehir yaratmaktı.

İkinci faktör, bu teknoloji kaynakları ile vatandaşlara daha iyi hizmet vermekti."
Rivas-Vaciamadrid'in hedefleri Huawei'nin akıllı şehir yönetimi hedefleriyle örtüşüyor: Vatandaşlara daha fazla fayda ve akıllı şehirler inşa eden müşteriler için ekonomik canlanma.

Akıllı Şehir, sinir sisteminden güç alan canlı bir organizma gibidir. Bir Akıllı Şehir "sinir sistemi" bir "beyin" (kontrol merkezi) ve "çevresel sinirler" (ağ ve sensörler) içerir. Bu sistem şehrin durumu hakkında gerçek zamanlı bilgi toplar, verileri iletir, "beynin" analiz etmesini ve bilgiye dayalı kararlar vermesini sağlar, geri bildirim komutları verir ve nihayetinde akıllı eylemler gerçekleştirir.

Rivas-Vaciamadrid yönetiminin eski "sinir sistemi" 2005'te kurdukları bir TETRA ağıydı. Bu eski ağda aşağıdaki sorunlar vardı:

• TETRA dar bant yalnızca ses hizmetleri sağladı ve gerçek zamanlı Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS) ve mobil gözetim gibi multimedya veri uygulamalarını desteklemedi. Sonuç olarak, bu ağ, hükümet ve polis kurumlarının video ve yüksek trafikli veri kullanımı ihtiyaçlarını karşılayamadı.
• Olay alma ve işleme sistemleri entegre edilmedi. Bu izolasyon, acil durum müdahalesini yavaşlattı ve departmanlar arası işbirliğinde zorluklar yarattı.
• Eski ağ 10 yıldan daha eskiydi ve Kullanım Ömrünün Sonuna (EoL) yaklaşıyordu. Ortaya çıkan bakım maliyetleri yüksekti.
• Küçülen dar bant endüstri zinciri nedeniyle, doğru evrim yönünü tavsiye etmek zordu.
Rivas-Vaciamadrid hükümeti, mevcut ağlarını acilen güncellemeye ihtiyaç duydu ve tüm şehri kapsayacak, daha verimli bir şekilde komuta edecek ve 330 polis memuruna hizmet gönderecek yeni akıllı şehir "sinir sistemi" işlevleri oluşturmaya karar verdi.

Çözüm
Geliştirilmiş Yerinde Görünürlük ve Daha Verimli Komut
Huawei, bulut- ara bağlantı -cihaz sinerjisi ile karakterize edilen bütünsel bir BİT(ICT) çözümleri seti sağlayan sektördeki birkaç satıcıdan biridir. Huawei eLTE Broadband Trunking Solution (eLTE Geniş Bant Bağlantı Çözümü) ile görselleştirilmiş gönderimi sağlamak için tek bir ağ üzerinde video ana taşıyıcı, geniş bant kanal oluşturma ve kritik iletişim gibi profesyonel hizmetler sağlar. Bu çözüm öncelikle kamu güvenliği sektörüne yöneliktir ve entegre erişim ağı platformlarına sahip akıllı şehirleri diğer sektörlere kadar genişleterek ek akıllı şehir uygulamaları için sağlam bir temel oluşturur.

Çok sayıda faktörü dikkatlice değerlendirdikten sonra, Rivas-Vaciamadrid yönetimi eski ağlarını güncellemek için Huawei'nin eLTE Geniş Bant Bağlantı Çözümünü seçti.

Huawei eLTE Broadband Trunking Solution (eLTE Geniş Bant Bağlantı Çözümü) aşağıdaki etkileyici özellikleri sağlar:

• Çözüm, downlink iletimi için 100 Mbit / s ve uplink iletimi için 50 Mbit / s sağlamak için en gelişmiş LTE kablosuz geniş bant teknolojisini kullanır.
• Tek bir ağ, multimedya birleştirme, video dağıtımı, Yüksek Çözünürlüklü (HD) kablosuz video gözetimi, HD video ve resimlerin gerçek zamanlı dağıtımı ve ana taşıyıcı, ultra uzun mesafeli veri toplama ve mobil ofis hizmetlerini destekler.
• Komuta Merkezi, eLTE terminallerinden gerçek zamanlı olarak geri gönderilen videoları inceleyebilir veya şehir çapında gözetim kameraları tarafından yakalanan canlı video görüntülerini doğrudan izleyebilir. Bunu yaparak Komuta Merkezi, saha koşullarını uzaktan doğru bir şekilde değerlendirebilir ve sahadaki olayları etkili bir şekilde yönetebilir. Ek olarak, insanları ve araçları bulmak için CBS'den yararlanarak, Komuta Merkezi en uygun polis kaynaklarını belirleyebilir ve görselleştirilmiş sevkiyat sağlayabilir.
• Elde taşınan eLTE terminalleri, karakolun e-posta, video gözetimi ve polis gönderimini kapsayan Intranet ofis yazılımıyla birlikte kurulabilir. Bu kurulumlar, daha iyi bağlantılı mobil polis operasyonları uygular ve multimedya polis sevk biletleri aracılığıyla zenginleştirilmiş polis sevk bilgileri sağlar. Acil durumlarda, yakındaki polis memurları gerçek zamanlı olarak birbirleriyle işbirliği yapabilir. Böylelikle polis sevk ve olay işleme daha doğru ve verimlidir.
• ELTE geniş bant kanal sistemi, eski TETRA sistemiyle birlikte çalışabilir ve genel ağ cep telefonlarıyla iletişim kurabilir. Yüksek uyumluluk, çoklu ağ iletişim yöntemlerinin yakınsamasını ve daha verimli departmanlar arası iletişim ve işbirliğini sağlar.
• ELTE geniş bant kanal ağı, yetersiz özel ağ kapsama alanına sahip alanlarda genel ağ kapsama alanını uygulamak için genel ağ ile birbirine bağlanabilir. Bu ara bağlantı, uygulama kapsamını genişletir ve ilk yatırımı azaltır. Bu şekilde, kapsam ve veri yeteneklerini iyileştirmek için yatırımlar kademeli olarak artırılabilir.
Spektrum sorunlarını çözmek için Huawei, 2,6 GHz frekans bandı sağlamak üzere İspanya'nın dördüncü en büyük mobil operatörü olan Masmovil ile işbirliği yapıyor; Huawei, eLTE geniş bant kanal dağıtım ve bakım hizmetleri sağlayan canlı ağ entegratörü Tecnicas Competitivas ile işbirliği yapıyor; ve Huawei, proje için ağ planlaması, teknik danışmanlık ve öneriler sağlamak için kablosuz planlama danışmanlık firması Aptica ile birlikte çalışıyor.

Huawei'in eLTE Genişbant Bağlantı Çözümü, önemli faaliyetler, acil durum işlemleri ve günlük polis operasyonlarından bağımsız olarak Rivas-Vaciamadrid polis memurları için komuta ve sevk verimliliğini ve hızlı yanıt yeteneklerini önemli ölçüde geliştirmektedir.

Rivas-Vaciamadrid karakolunun müdürü Fernando Argote Cardenosa'nın söyledikleri: "Komuta Merkezi, Rivas-Vaciamadrid vatandaşlarına açıkça faydalı olan avantajlar sağlıyor. Buradan şehir trafiğini kontrol ediyoruz. Kayıp çocuklar gibi birçok kamu güvenliği vakası için Huawei eLTE Geniş Bant Bağlantı Çözümünün çok önemli olduğunu görüyoruz. Kamu güvenliği için en önemli şey, Komuta Merkezinin hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlamaktır. "



Faydaları
Akıllı Şehir Hizmetleri Yeni Seviyelere Ulaşıyor
Şu anda, Rivas-Vaciamadrid bölgesinin yüzde 80'i eLTE ağ kapsama alanından yararlanıyor. Rivas-Vaciamadrid şehrini diğer şehirlerden ayıran şey, tüm şehir yönetim sistemlerinin oldukça yakınlaşmış olmasıdır. Video gözetimi, enerji yönetimi, kamusal aydınlatma, dekoratif çeşmeler, cadde tarafındaki kamu kaynakları ve park sulama tesisleri dahil olmak üzere uzaktan yönetilebilen hemen hemen tüm şehir tesisleri ağa bağlıdır. Yerel yönetim ayrıca konum tabanlı hizmetler de sağlamakta, böylece şehir yöneticileri uygulamalara her zaman, herhangi bir cihazdan Bidi, RFID ve NFC kullanarak Wi-Fi erişimi aracılığıyla küresel olarak erişebilir.



Rivas-Vaciamadrid'in Telekomünikasyon Departmanı Direktörü Carlos Ventura'nın söyledikleri: "Dar banttan geniş banda geçiş kaçınılmaz bir eğilim. Huawei'nin eLTE ağ çözümü, özellikle Rivas-Vaciamadrid Akıllı Şehir projesi ile şehirdeki tüm sistemlerle iyi entegre edilmiştir. Bir eLTE terminalinden, kamu aydınlatması gibi şehirdeki herhangi bir sisteme erişebilirsiniz. Acil bir durumda, polis memurları ve diğer şehir yöneticileri, anahtara veya başka bir yardıma ihtiyaç duymadan eLTE terminali aracılığıyla kapıları veya binaları açmak gibi aydınlatmayı artırabilir ve diğer işlemleri gerçekleştirebilir. "

Ekonomik Kalkınma ve İstihdam Konseyi ve İç Sistem ve Telekomünikasyon Konseyi üyesi Ana Reboiro'nın söyledikleri: "Huawei ve Rivas-Vaciamadrid Şehir Meclisimiz tarafından geliştirilen yeni eLTE ağı, şehrin güvenliği ve acil durum için ses, video ve bilgi hizmetleri sağlıyor. Bu yeni ağ, kentsel gelişimdeki yeni zorlukları ele almak için temel oluşturuyor ve Rivas-Vaciamadrid vatandaşlarının günlük yaşamlarını iyileştirecek. Bu, İspanya'daki türünün ilk örneği. Rivas-Vaciamadrid bir kez daha şehir hizmetleri için yeni teknolojilerin geliştirilmesine öncülük ediyor.

Rivas-Vaciamadrid Şehir Konseyi'ne duydukları güven için Huawei'ye teşekkür ederim. Gelecekteki yeni zorluklara yanıt vermek için yeni teknolojiler geliştirmek için birlikte çalışmaya devam edebileceğimizi umuyorum. "

Gelecekte Huawei, Rivas-Vaciamadrid'in günlük şehir operasyonlarına görünürlük kazandırmasına, departmanlar arası acil durum müdahalesini ve Büyük Veri tabanlı şehir yönetimi kararlarını hızlandırmasına ve eğitim, spor, enerji ve kamu güvenliği gibi kamu hizmetlerinin operasyonlarını daha da geliştirmesine yardımcı olmak için ekosistem ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edecek.

Tüm bu iyileştirmeler, Rivas-Vaciamadrid'in devam eden akıllı şehir yolculuğu için sağlam bir temel oluşturacak.

NB-IoT Uygulamaları Tarımsal Dijitalleşmeyi Sağlar



Tarımsal Dijitalleşmede Trend ve Potansiyel Gelişmeler
Diğer sektörlerde BT uygulama geliştirme düzeyi ile karşılaştırıldığında, Çin'in tarım sektörü bunun çok gerisinde kalmış ve oldukça geleneksel kalır. Tarım işgücü emekli olan çiftçilerin yerini yeni neslin almaması nedeniyle tarımsal alanda demografik olarak daralıyor. Aynı zamanda, yeni bir arazi ve mülkiyet hakları sistemi kurulmasının sonucu olarak tarımsal üretimin merkezileşme, sanayileşme ve ılımlı ekonomik büyümeye taşınması bilime dayalı tarımsal sanayileşmenin, tarım uygulamalarını geleneksel ve deneyimsel olmaktan dijitale dönüştürmesinin yolunu açıyor. Nesiller boyu deneyime dayanan ve ilk olarak M.Ö. 104'te yayınlanan Taichu Takvimi, Çin'in ekim ve hasat mevsimlerine rehberlik etmek için '24 güneş terimini' içeriyor ve tarımsal üretim, doğal çevre ve hava durumu modellerinin anlaşılmasına bağlıdır. Gelişmiş bilgi teknolojilerinin modern dünyasında ise tarımsal üretim uygulamalarının veri toplama ve bilimsel analizi kullanmaları şarttır.


Akıllı tarım uygulamalarının benimsenmesi," doğanın insafıyla yaşamaktan" "çevreyi anlayarak yaşamaya'" temel bir dönüşümü mümkün kılıyor.

Tarımsal üretim çeşitli meteorolojik, çevresel etkileri, toprak nemi ve bereketi, su kalitesi, hayvan ve bitki ontolojisi, parsel, sirkülasyon ve fiyatlandırma verilerini içerir. Bu verilerin toplanması ve analizi tarımsal ve pastoral ürünlerin kalitesini büyük ölçüde artıracak, üretim maliyetlerini azaltacak, kirliliği en aza indirecek ve faydaları artıracaktır. Bu nedenle, tarımsal dijitalleşme tarım uygulamaları için büyük bir potansiyel sunmaktadır.

NB-IoT Tarımsal Dijitalleşmeyi Sağlar
Tarımsal veri toplama aşağıdaki özelliklere sahiptir:
• Tek bir çiftlik birçok veri türünün toplanmasını gerektirir, ancak tarımsal veriler dağınıktır. Tek bir veri türü için toplama konumları sınırlıdır ve çiftlikler banliyö ve uzak bölgelere dağılmış durumdadır.
• Veri toplama yüksek bir maliyetle gelir, ancak tarımsal üretim değeri sadece küçük bir artış verir. Bu nedenle, yaygın olarak uygulanabilmesi için, toplama sahalarının düşük inşaat ve O&M maliyetlerine sahip olması gerekir.
• Kablo ve güç kaynaklarını sahaya yerleştirmek zordur. Bu nedenle, güneş panelleri veya piller güç kaynağı olarak ve kablosuz iletim veri toplama için tavsiye edilir.

NB-IoT veri iletimi açısından aşağıdaki avantajlara sahiptir:
• Düşük güç tüketimi: Normal çalışma sırasında güç tüketimi 20 mA'dan azdır, böylece piller birkaç yıl dayanabilir.
• Düşük maliyet: Hem modül hem de işletme maliyetleri hücresel şebekenin maliyetlerinden önemli ölçüde daha düşüktür. Ayrıca, dağıtım ve donanım maliyetlerini büyük ölçüde azaltan bir pil güç kaynağı benimsenmiştir.
• 4G'siz iletim ile karşılaştırıldığında, ağ geçidi dağıtımı gereksizdir, bu da cihazların kurulumunu kolay hale getirir.
• Geniş kapsama alanı ve çok sayıda bağlantı ile Huawei NB-IoT çözümü dağınık tarımsal veri toplama ile ilgili sorunları çözebilir.

NB-IoT teknolojisi tarımsal üretimde veri toplamayı kolaylaştırır. Ve kapsamlı ve büyük ölçekli veri toplama tarımsal dijitalleşme için sağlam bir temel oluşturur.

Tarımsal Dijitalleşmede NB-IoT Uygulama Senaryoları
Toprak sıcaklığı, nem, Elektriksel İletkenlik (EC) ve Hidrojen (PH) değerleri bitki besin emilimini, büyümesini ve fotosentezini etkiler. Zamanında ayarlamalar ile düşük maliyetli, dinamik, gerçek zamanlı veri toplama kullanımı sayesinde, bitkilerde yüksek verim ve kalite sağlamak için uygun toprakta gelişebilir.

Tarımsal üretimde, sıcaklık ve nem bitki ve hayvan gelişimi için uygun değilse, hastalıklar ve zararlılar sık sık maddeleşerek tarım ürünlerinin kalitesini ve güvenliğini etkileyen pestisit ve antibiyotiklerin aşırı kullanımını gerektirecektir. Doğru sıcaklık ve nem verilerinin gerçek zamanlı olarak toplanması, hastalıkların tahmin ve önlenmesine yardımcı olabilir ve önleyici çevresel önlemlerle zararlıları kontrol edebilir.

Kuzey Çin kronik su sıkıntısı yaşamakta ve tarımsal sulamada en fazla miktarda su tüketimi ile (yüzde 65) sıkıntı çekmektedir. Tarımsal sulamanın bilimsel kullanımını ve korunmasını teşvik etmek için, hükümet temel olarak doğru su ölçümleri ile kapsamlı su fiyatlandırma reformu yürütmektedir. Su sayaçları ve sensörler gibi cihazların kanallara ve kuyulara monte edilmesi gerekir (motorlu pompalara sahip kuyular, güç kaynaklarını ve sinyal iletimlerini engeller). Ve sayaç okuması için gereken büyük miktarda insan gücü, sulama kullanımı için zamanında veri toplamayı ve bilimsel rehberliği önler. NB-IoT uygulamalarının kullanılması, sulama verilerinin zamanında, kapsamlı ve uygun bir şekilde elde edilebilmiş olması ve tüm sulama alanı için doğru su planlamasına imkan sağlaması ve veri odaklı su kullanımına yol göstericidir.

Dijital ve bilimsel su kullanımı tarımsal sulamanın verimliliğini artırır ve suyun korunmasına yardımcı olur.

Hayvancılık sektöründe, hayvan sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olmak zordur. Hastalıkla başa çıkmak için herhangi bir önlem alınmazsa, tedavi karmaşık hale gelebilir ve daha da önemlisi, hastalık daha fazla hayvana bulaşabilir ve büyük kayıplara neden olabilir. NB-IoT tabanlı akıllı tasmalar kullanarak, çiftlik hayvanlarının yerini, davranışlarını ve hayati belirtilerini gerçek zamanlı olarak kaydedebilirsiniz; konumlarını takip ederek; hastalığın erken uyarılarını alarak; ve üretimi geliştirmek için duygusal durumlarını izleyerek riski azatlısınız. Çiftçiler, toplanan verileri tarım sigortası ve kredilerinin geliştirilmesini teşvik eden sigorta kurumları ve bankalara da iletebilirler. Ayrıca, besi hayvanlarının rezervasyon ve ön satışını teşvik etmek ve hayvancılık ürünlerinin katma değerini artırmak için veriler e-ticaret platformlarında paylaşılabilir. Modern tarım endüstrisinde büyük miktarda verinin toplanması ve iletilmesi gerekmektedir. Birçok veri iletimi yaklaşımından biri olarak, NB-IoT tüm senaryolar için geçerli değildir. Veri toplama uygulama odaklı olmalı, diğer bir şekilde veri toplama ve iletim modları site ihtiyaçlarına göre seçilmelidir. NB-IoT'nin temel değeri, daha rahat IoT ağ yapısı ve daha verimli veri toplama sağlar.

Shenzhou Tarım Grubu Uygulama Uygulamaları
Shenzhou Tarım Grubu içindeki Ar-Ge ekibi, şirketin Huawei'nin NB-IoT modülleri temelli toprak ve çevre bilgi toplayıcılarını yeniledi ve Shandong eyaletindeki Weifang tarım parkında veri toplama ve iletimini daha da iyi uyguladı.

Aynı zamanda Ar-Ge ekibi, sulama ve gübreleme rehberliğinde verimli sonuçlar elde eden HUAWEI CLOUD'da, kapsamlı veri analitiği ile hastalık ve zararlıların erken uyarı ve analizinde bir tarımsal hizmet platformu oluşturmuştur.

Buna ek olarak, Ar-Ge ekibi, NB-IoT tabanlı iletim teknolojisi ile su sayaçlarını yeniledi ve çiftlik hayvanları için NB-IoT tabanlı akıllı tasma geliştirdi (şu anda test ediliyor).

NB-IoT baz istasyonlarının büyük ölçekli dağıtımı ve kapsamlı ağ kapsama alanı ile bu akıllı cihazlar gelecekte yaygın olarak kullanılacaktır.

NB-IoT uygulaması sürekli tarımsal ve kırsal alanlarda her şeyin bağlantısını teşvik edecek ve oluşturulan veri büyük miktarda sürekli algoritmalar ve bilgi işlem gelişmeler ile akıllı tarım dijital kalkınma ve başarı teşvik edecektir.

Tarım alanında yılların deneyimi ve Huawei'nin nesnelerin interneti ve bulut ekosistemi ile Shenzhou Tarım Grubu, modern tarım endüstrisi için IoT ürünlerini ve bulut hizmeti uygulamalarını sürekli olarak keşfederek ve geliştirerek tarımın dijitalleşmesini sağlamaktadır.

SONUÇ:
Akıllı Şehir Yolculuğu dizisinin bu yazısında tamamen bağlantılı, akıllı bir dünya için teknolojiler geliştiren Huawei'nin akıllı şehirler konusundaki temel felsefesini ve başarı hikayelerini yazdık.

Huawei'nin bakış açısıyla ülkeler ve kurumların dijitalleşmeyi benimsemesinin BİT (ICT) gelişim potansiyelini önemli ölçüde artıracağı göz önüne alındığında bağlantı teknolojileri, bulut bilişim, yapay zeka, bilgi işlem ve endüstri uygulamalarının tümünün, BT sektörü için benzeri görülmemiş fırsatları da beraberinde getirerek yarattığı sinerji ağ teknolojileri alanında ülke yönetimleri ve işletmelerin teknolojik gelişimini hızlandırmak amacıyla Huawei'nin geliştirmeye devam ettiği akıllı bağlantı kavramına büyük önem verilmesi gerektiğini bize göstermektedir.

Sevgi ve Sağlıkla kalın...
ncmozdmr

Kaynak:
1. Huawei web sayfası

2. Leading New ICT Building a Better Smart City

3. Huawei Enterprise, 08/2018 ISSUE 23, Leading New ICT

4. Huawei üst yönetiminin (Huawei CEO'su Guo Ping, Huawei Enterprise İş Birimi Başkanı Peng Zhongyang, Tüketici İş Grubu Bulut Hizmetleri Başkanı Zhang Ping) Huawei Connect 2020 etkinliğinde yaptıkları konuşmalardan alıntılar.

Katkıları için Hüsnü Baysal'a teşekkür ederiz.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Metin EREN
    Kapsamlı çalişma ve analizler için Teşekkür ederim, Saygılarımla,
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri