TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

ABD'ye gidilsin mi/gidilmesin mi? ABD ile diplomasi..

Kıymetli okurlarımız.
ABD'ye gidilsin mi/gidilmesin mi? ABD ile diplomasi..
Reis ABD ye gitsin mi gitmesin mi tartışma tünelinden geçiyoruz.
Biz deriz ki:
(Her şeye rağmen) "Ona yumuşak kavli leyyin ile konuş, belki öğüt alıp-düşünür veya içi titrer-korkar (siz görevinizi yerine getirin ve sorumluluğu ona yükleyin)." Taha 44

Kavli leyyin kelimesi çok geniş mânâları muhtevidir. Leyyin kelimesi mülayim, münasip, muvafık, şayeste(şayan, uygun, numune), çespan, cedir, ahra, layık, müstahık, seza, şayan, Berca(yerinde, tam, doğru, münasip) kelimeleri ile irtibatlıdır.
Mevlana hocamız buyurur: hilmin bir kılıcı öfkenin bin kılıcından tesirlidir. Hilm, yani sabırda üst makam. Öfkelenmemek. 
Nakşi Şeyhlerinden Ferididdün Attar hocamız şöyle der; yavrum, halka karşı sert konuşma!

Gidilip gidilmemesi meselesine gelince:
Evvela söyleyelim: diplomasi İslamın tavsiye ettiği yoldur. Hz.Musa’yı Allah, zalim, katil, kendini ilah ilan etmiş birine, firavuna gönderdi. Ve emir şu; kavli leyyin ile konuş

Türkiye sayın Erdoğan ile bir çok asırları aşan ömürleri olan adeta bar bağlamış, kurtlanmış, küflenmiş zincirleri kırdı. Bu durum sorumluluklarımızı arttırdı. Elimizdeki tuğlalarla duvarlar değil, köprüler inşa etmeye çalışalım. 

Nitekim tarihte 11 senelik fetret devrini Çelebi Mehmed ile böyle atlattı Devlet-i aliyye. Hatta Osmanlı’nın ikinci kurucusu da denir. 

Toplumlar, matematikte birleştiği gibi sosyolojide de birleşebilir.
İnternetle beraber yeni bir çağa girdik.
İki ABD var o kıtada. Bu hep vardı ama artık açık bir çok şey.

Bir ABD şöyle:
•ABD de devleti kendi protokollerinin koruduğunu zanneden senato ahlaklı azınlık
•Beyaz sarayın ak dediğine kara diyen bir Pentagon
•Devlet tecrübeleri yetmediği için ve yeterli tarihçi danışmanları olmadığı için Para basarak zenginleşmeyi kalkınma sanmış, devletliler var.

Öteki ABD böyle:
•Bu cendereden de çıkmaya çalışan bir ABD. ABD de seçimlere katılım oranı %50 nin altında. Bu bir demokratik trajedi.

Reagan döneminde şöyle dense idi: gün gelecek bir ABD başkanı şunu diyecek, bizim Suriye’de 400 sene işimiz olmayacak. Orada kum ve ölümden başka bir şey yok, buna inandıramazdınız o kişiyi.

Biz yine devlet-i aliyyemizin (yüce devletimizin) kararının yanındayız.
Kalın sağlıcakla.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Süleyman Kurter - USA
    Çok faydalı bilgiler Allah sizden razı olsun
  • Kamuran Kaygısız
    Değerli Şehzademiz çok isabetli tespitlerde bulunuyorsunuz yazılarını takip etmekteyiz
  • Sevilay Ata
    Şehzadem elimden geldikce yazdıklarınızı okuyup fikirlerinize değer veriyorum ilk önce gideceğini duyduğumda ters tepki gösterdim yazınızı okuyunca haklısınız ALLAH Başkanımızın yâr yardımcısı olsun işi kolay değil.
  • Emrah sezgin
    Haklısız
  • Ayten Habibe Vurganer
    Yazdıklarınızı bütün kalbimle katılıyorum Şehzadem, ABD Adeta İki Başlı Devlet gibi,sayın cumhurbaşkanımız olayların gidişatına göre hareket edip enndoğru kararı vereceğinden eminim ben hâyırlısı olsun, Allah Devletimizin yâr ve yardımcısı olsun İnşâAllah , Allah'a emanet olun... :)