TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Altılı Masa'dan vesayet sistemi mi çıkacak?

Altılı Masa'dan vesayet sistemi mi çıkacak?
Değerli dostlarım,
Geçtiğimiz günlerde bir TV programında konuşan Ahmet Davutoğlu seçimi kazandıkları taktirde ülke yönetiminde altı liderin de eşit yetki hakkı olacağını ifade etti.
 
Daha önce de belirttikleri gibi Cumhurbaşkanı adayının önemli konularda tek başına imza yetkisinin olmayacağını, altı parti liderinin de imzası olmadan bu konularda karar alamayacağını tekrar vurguladı.
 
Henüz diğer liderler bu konuşmaları açık ve net onaylamış değil ancak anlıyoruz ki alttan alta bir vesayet sistemine hazırlık yapılıyor.
 
Halkın hür iradesiyle seçmiş olduğu bir başkanın önemli konularda karar yetkisi olmayacak ülke adeta bir vesayet sistemi ile yönetilecek .
 
Program sunucunun sorduğu "Peki adayınız önemli konularda sizinle hemfikir olmazsa ve imza vermek istemezse ne olur?" sorusunu ise "Tekrar seçime gideriz." diye cevaplıyor Davutoğlu.
 
Bu darbe değil de nedir?
Seçilmiş bir başkan ama yetkisiz bir başkan.
 
Altılı Masa ülkeyi bu şekilde yönetmeyi düşünüyorsa bu bir sivil darbe sayılır. Bu bal gibi de vesayet sistemidir, demokrasiyle alakası yoktur.
 
Bir diğer konu da başörtü meselesinin yasa ile güvence altına alınması çağrısına kayıtsız kalmaları.
 
Evet daha öncesinde başörtü sorununu çözeceğiz diyen CHP'nin bu çıkışına karşılık iktidar bir adım atmış, bunun yasa ile güvence altına alınması gerektiğini ifade etmiş, bu yönde çalışmalara başlamıştı.
 
Ama her zamanki gibi iktidar bu konuda harekete geçince muhalefet çark etti. Şimdi iktidarın davetlerine rağmen hiçbir adım atmıyorlar.
 
Yine seçim tarihi konusunda da muhalefetin nasıl yan çizdiğini hayretle izliyoruz.
 
Düne kadar bütün ortamlarda erken seçim olsun diye konuşan muhalefet, İktidar "erken seçim olabilir" şeklinde ifadeler kullanmaya başlayınca hep bir ağızdan "Erken seçim istemiyoruz" diye haykırmaya başladılar.
 
Biz bu oyunlara o kadar alıştık ki artık şaşırmıyoruz. Hep diyoruz ya bu ülkede en büyük sorun işini gerçek anlamda doğru düzgün yapacak bir muhalefet olmaması.
 
Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek. Muhalefetten de aklı başında adımlar görmek isteriz ancak bu sadece temenni ile kalacak gibi görünüyor.
 
Kalın selametle!

 
Fikirlerinizi ve önerilerinizi bana sosyal medya hesaplarım ve ogunhaber.com üzerinden iletebilirsiniz.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın