TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Darbelerle değil, Fetihlerle Osmanlı'yız..

Değerli dostlarım;
Darbelerle değil, Fetihlerle Osmanlı'yız..
"İnsan yaşadığı coğrafyanın aynasıdır" derler. Toprağından etkilenir, havasından etkilenir, suyundan etkilenir sonra da o toprakların rengini yansıtmaya başlar. Tarih boyunca Anadolu toprakları ve ortadoğu coğrafyası adeta bu konuda dünyanın merkezi olmuştur.

Savaşla zafer, başarıyla-yenilgilerin sıksık, aynı ya da farklı dönemlerde iç içe yaşandığı, adeta durulmayan nehirler, ırmaklar, sular gibi bu coğrafya.

Bizim kadar zafer kutlamaları olan bir ülke var mıdır, ya da bizim kadar anacak günü olan?

Mayıs ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde sizlere bu önemli günlerden ikisini yazmak istiyorum. Sadece ülke tarihinde değil dünya tarihinde yeni bir çığır açan, tarihe düşmüş ak bir sayfa çağ açıp çağ kapatan bir Fetih İstanbul'un Fethi olan 29 Mayıs 1453 ve yakın tarihimizin hüzünlü anılar barındıran kara sayfası 27 Mayıs 1960 ihtilali…

Evet dostlarım ikisi de bizim geçmişimiz, ikisi de unutamayacağımız öneme sahip. Nasıl Unutulur ki Fatih'in, O Peygamber sav övgüsü almış muhteşem kumandanın, o mübarek ordusuyla Bizans'ı bir islam beldesi yapması ve asırlar sürecek bir imparatorluğu zireveye taşıması.

O mübarek fetihten sonra karanlık ve entrikalarla yozlaşmış ortaçağın Bizansı hatta Doğu Roması adeta bir merhamet imparatorluğuna dönüşmüş, izleri Avrupa'ya uzanan islamın gerçek medeniyet yönünü asırlar boyu insanlık bizzat yaşamıştı.

Ve yine unutamayız ki yakın tarihimizde demokrasi adına işlenen elim hadiselerin, ülkemize verdiği zararları ve acıları. Evet Tankların demokrasiyi, insanlığı ezip geçtiği gündür 27 Mayıs 1960. Bu ülke çok darbeler yaşadı, hepsi bu millete zarar verdi, demokrasiye, insanlığa zarar verdi ama bu ülkenin seçilmiş masum bir başbakanının idamının acısını bu millet unutamadı, unutmayacak!

29 Mayıs nasıl bu aziz milletin hafızasında bir zafer günü olarak ebeden kalacaksa 27 Mayıs ta bir hüzün günü olarak kalplerimizde öyle kalacaktır. Dileriz bu millet ihanet hançeri diye adlandırabileceğimiz darbeleri bir daha yaşamaz. Allah birliğimizi, dirliğimizi muhafaza etsin, ülkemizi vatanımızı korusun, devletimizi ilelebet ebed müddet daim eylesin.

Fetih erlerine, ve darbe şehitlerine bu vesile ile rahmet diliyorum Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Uzman Yorumcu
    Sultan Fatih İstanbul'u almakla çağ açıp çağ kapadığını bilmiyordu. Bu çağ adlandırmaları yaşanan olayın dünyayı etkileme derecesine göre yüzyıllar sonra yapılmış bir sınıflandırma olsa gerektir.Gerçekten bu fetihle tüm dünya ateşli silahların ve topların gücünü gördü bu sayede feodal yapılar tüm avrupada son buldu ve merkezi devletler güç kazandı.
  • Şakire çakmak
    Amin amin İNŞALLAH dualarınıza ve tüm yazılarınıza katılıyorum ALLAH RAZI OLSUN
  • Lemi Çamdağ
    Allah razı olsun..Yazılanlar çok doğru..Allahü Teâlâ ülkemizi hain kafaların şerrinden korusun..Cennet vatanımızın kıymetini bilmeyi milletimize nasip etsin..Allahü Teâlâ'ya emanet olun..
  • Muhammet
    Seviliyosunuz şehzadem
  • Afşinbey
    Atalarımızın izindeyiz Elhamdülillah
  • Sevilay
    Allah birliğimizi, dirliğimizi muhafaza etsin, ülkemizi vatanımızı korusun, devletimizi ilelebet ebed müddet daim eylesin.Amin
  • eşref DURUKAN
    Selamünaleykum. Sözümüz yokdur ŞEHZADEM. ALLAH A EMANET OLUNUZ. eşref DURUKAN. GAZİANTEP