Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Genel Merkez Vekilliği..

Bir meselenin çözümü için güçlü sorular sormaya hazır olmalıyız. Güçlü sorular güçlü cevapları doğurur. Yasaklanmış cevaplarla bir yere varamayız.
Genel Merkez Vekilliği..
Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 26.döneminde. İlk meclis ve Turgut Özal zamanında (50 küsür milletvekili) çarşaf liste ile yani halk tarafından seçildi. Kalan 24 dönem milletvekilleri listeleri parti genel merkezlerindeki 15-20 kişi tarafından hazırlandı. Bu durumda milletvekilleri halka karşı değil genel merkeze karşı sorumlu oldu. Buna demokrasi değil, temsilî demokrasi denir. 

Oysa milletvekilleri

1. Halkın içinde olmalı.

2. Kahvede, cenazede, düğünde. Yanlarında danışmanları ile talepleri not almalı.

3. Bu yazıyı okuyunca belki bazı vekiller halkla içiçe resim gösterirler. Ama bir misafir gibi olunmamalı.

4. Millet vekilinin asıl görevlerinden biri: bölgesindeki kaynakları harekete geçirmek, halkın sorunlarını öğrenmek, çözümleri halktan dinlemek, bunları Ankara’ya taşımaktır.

5. Eğer esnaflığın önü açılmazsa Devlet, bir memurlar-emekliler cumhuriyetine dönüşür, Rusya gibi.

6. Türkiye’de şu an 2.500 patenti alınmayı bekleyen ürün var. 35.000 mağaramız var. %50’den fazlası dağlık alan. Jeotermal-güneş-rüzgar-dalga enerjisinden istifade edilebilir.

İngiltere dünyaya demokrasi yalanını bu şekil yutturdu. Kendi kraliyetini koruyarak. Mühür dahi kraliyette. Sözlerimiz yanlış anlaşılmasın yani neden Türkiye’de de hanedanlık temsilî de olsa yok gibi bir noktaya getirmek değil maksadımız. Ama başta ingiltere olmak üzere batıda seçimlere katılım oranı son derece düşük. Yani bu gün BM bir karar alsa: seçimlere katılım oranı %50’nin altında olan seçimler iptal, diye, başta ABD, ingiltere olmak üzere batıda bir çok hükümet gece 12’de düşer. 

İşte dünya genelindeki siyasî sıkıntıların, çözümsüzlüklerin temel nedenlerinden biri de bu bize göre.

Çözüm: Çarşaf liste. Dünyadaki meclislerin hiç olmazsa yarısı bu şekil seçilmeli.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın