Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Joe Biden ve Yunanistan'a dair..

Kıymetli okurlarımız!
Joe Biden ve Yunanistan'a dair..
Türkiye olan bitene sessiz kalamayacağı noktaya geldi. Felek, kelimesinin bir mânâsı; dönen daire, demektir.

ABD, dünyanın en büyük örgütlerinin yönetim savaş alanı dense yeridir. Osmanlı ABD ile ilişkilere önem vermiştir.

1- Reagan döneminde böl-parçala-yönet anlayışı ile Ortadoğu şekillendi. "Firavun, orada zorbalığa kalktı, halkını çeşitli gruplara ayırdı. Onlardan bir grubu zayıflatıyordu." (Kasas-4-)

2- Petrole ve bölgenin yer altı, yerüstü insan kaynaklarına el konuldu. Petrol paraları bankalara, zeki çocuklar şirketlere,

3- Bölge kaosla yüzleşti. Terörden başını kaldıramadı. Türkiye'de dahi her 1.5 senede bir hükümet kuruldu. Teröre ve faize 1.5 trilyon dolar para harcadık son 40 senede,

4- Üretemeyen insanlar pazar haline getirildi,

5- Dizilerle, filmlerle, tiyatrolarla, algılarla, kumpas tarih ile düşünceler allak bullak edildi, ediliyor. Dallas dizisi kırılma noktası oldu,

6- Karşılıksız basılan paralarla İslam memleketlerinde siyasetçi, gazeteci, bilim adamı, dernek başkanı görünümlü altın peşinde kaybolmuş satılık ruhlar satın alındı.

Bunlar eşkiyaca çözümler. Bugün vatanlarını satarak size yardımcı olanlar, yarın daha fazla para verene sizi satarlar.

Ama gün döndü. Artık yeni nesil bahanelerinize inandırıcı sebepler bulanamıyor. ABD'de bir çok siyasetçi üniversitelerde konuşturulmadı.

ABD'nin ömrü tarihî gerçekleri görmeye yetmiyor anlaşılan. Demek ki yaşayarak öğrenecek.

Yerinizde olsam bu kadar emin konuşmazdım. Siyasette en mühim şey: duruştur! Bir duruşunuz olsun. Tarihle, fizikle, metafizikle uyumlu.

Gelelim Yunanistan'a. Osmanlı idaresinde 1458 den sonra yüzlerce sene kimsenin burnu dahi kanamadı. Tıpkı Kudüs gibi, diğer yerler gibi. Sonra düş satıldı aldanmışlara. Bayrak vaad edildi. "Askeriniz olacak" denildi. Ama devlet olmak bayrak dikmek değildir. Bu rüya bitti. Uyandıklarında karşılarında bir borç faturası buldular: 500 milyar avro. Ver doğalgazı şartı ile.

İbret al ki ibret olma! Size hatalarınızı söyleyen tarihçi danışman sayınızı arttırın. 
Allah'a emanet olunuz

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Uzman Yorumcu
    Sanayi devrimiyle, küçük üreticiler bitirildi.İki binli yılların başında internet bankacılık ve sevkiyatta yasanan gelismelerle baslayan Küresel Ticaret Devrimiyle küçük esnaf bitirildi. Birçok giyim gıda zincir marketleri kuruldu. Köleleştirme devam ediyor. Karın tokluğuna herkes işçi Osmanlı deyimiyle amele yapılıyor. Çin huawei diye bir şirket çıkartıyor batılılar yok etmeye çalışıyor. İran, Rusya ve Türkiye de engellenmeye çalışılıyor. Sosyal medya ile batının ürettiği ürünlerin reklamı pompalanıyor.
  • Ali Seref Efendi
    Sayın Osmanoğlu 2. Mahmut han döneminde yaptırılan Nusratiye \ Tophane camii önüne insaatlar yapiliyor bu konuda ne dusunuyorsunuz
  • Fatma Topal
    Kaleminize sağlık Şehzadem.