TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Sabret Türkiye'm az kaldı..

Değerli dostlarım sevgili okurlarım, Ülkemizde ve Dünyada yaşanan Covid-19 virüsünün sebep olduğu pandemi nedeniyle hepimiz Devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın talimatlarıyla bir süredir evlerimizde kalmaktayız.
Sabret Türkiye'm az kaldı..
10 Mart tarihi itibariyle Türkiye'de görülen vak'a sonucu çok hızlı alınan tedbirler ve halkımızın da sabırla bu tedbirlere uyması nedeniyle iki ay gibi bir sürede geldiğimiz nokta Avrupa'dan daha iyi bir nokta olmuştur.

Elbette bu bir virüs salgını ve bundan dolayı kayıplar yaşadık, bir takım üzücü hadiselere de şahit olduk. İşten çıkmak zorunda kalanlar, kepenklerini kapatan esnaflar da oldu. Bu zorlu süreci evlerimizde zaman zaman üzülerek, zaman zaman duygulanarak takip ettik.

Şimdi bu iki ayın sonunda ülkemizin yavaş yavaş normalleşme sürecine girmesi söz konusu. Hayat yavaş yavaş ve yine kademeli olarak eski akışına dönecek. Burda bizlere düşen yine alınan tedbir ve kararlara uyarak bu geçiş sürecini tamamlamak olacak.

Hepimiz yaşadığımız bu iki aylık süreç içerisinde çok farklı tecrübeler edindik. Hayatımızda ilkleri yaşadık. İlk karantinada ramazan, ilk oruç. Misafir ağırlamadan geçirdiğimiz ilk iftarlar.

Ailemize, kendimize ayırdığımız saatler boyunca belki anlayamadığımız değerlere bir yöneliş yaşadık. Bu süreçte sevdiğimiz şeylerin kıymetini daha fazla anladık.

Hayat telaşı içinde önemsemediğimiz gerçek değerlerin farkına vardık. Basit gördüğümüz şeylerin hayatımızda ne kadar önemli unsurlar olduğunu farkettik. Mesela şöyle bir çıkıp yürüyüş yapmanın, özgürce caddelerde dolaşmanın, bir dostumuzla bir yerde oturup bir kahve, çay içmenin ne kadar değerli olduğunu anladık.

Bu süreçte olgunlaştık, sabrı ve fedakarlığı öğrendik. Özlemeyi ve bizi biz yapan değerlere daha fazla sarılmayı öğrendik.

Şimdi normalleşme sürecine girilir sonrasında ülkemiz de dünyamız da virüssüz günlere geri döner temennimiz bu fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu süreçten sonra hiçbirimiz eskisi gibi olmayacak. Hiç bir şey değişmese dahi hayata bakış açımız değişti.

Evet dostlarım bu süreci başarılı bir şekilde atlatmamıza çok az kaldı, biraz daha sabır, biraz daha gayret…

İnşallah güzel günler bizi bekliyor.
Bu vesile ile tekrar Covid-19 virüs nedeni ile hayatını kaybeden çok değerli vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum.

Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Uzman Yorumcu
    Orhan Hocam, Güzel temennilerinizi milletçe paylaşıyoruz.Allah hakkımızda hayırlısını eylesin. Bu günlerden sizinde bahsettiğiniz gibi öğreneceğimiz çok şeyler var. Malesef insanlık uzun yıllardır insanlığını kaybetmiş durumda müslümanlar olarak bizde buna dahiliz herkes birbirini yerip kendini yüceltme benlik derdine düşmüş.İslam namaza indirgendi uzunca yıllar ancak peygamberimiz İslam güzel ahlaktır buyurmuşlar.İnşallah gerçek islama kavuşuruz hem ibadetlerle hem manevi ruhuyla o eski diğerkamlık ve asrı saadetteki gibi herkesin tevazu sahibi olduğu okuyup ilim üzere tartıştığı yıllardaki gibi.
  • IŞIL ÖZTÜRK. Ulubatlıozturk
    İnşaAllah şehzadem. Âmiiin. Siz de Allah'a emanet olun şehzadem.
  • Mesut yazıcı
    INŞALLAH.
  • Ibrahim demirhan
    Inşallah şehzadem
  • Kamuran Kaygısız
    Türkiye düşerse dunya düser hocam mutlaka bu videoyu mit e ulastiriniz tedbirler alinsin
  • Edip Yağmurlu
    Güzel yazmışsınız Şehzadem, insanların bu nevi yazılara hele sizin gibi ecdadı evliya iledolu olan birisinin dilemesi ve yazması daha da manalıdır. ALLAH a emanet olunuz. Dualarımızdasınız dua bekleriz
  • Mehlika
    Motive edici güzel bir yazı daha ... İyi ki varsınız 👏👏