TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.214
  • Altın 2246.59
  • BIST 100 8792.15
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Türkiye eski Türkiye değil..

Uyuyan devi’ uyandırdılar..
Türkiye eski Türkiye değil..
Kıymetli okurlarımız;

S400 ve Akdeniz’de sondaj meselesi Türkiye ve dünya siyasetini farklı bir kulvara soktu. Bundan rahatsız olanlar var. Türkiye üzerinde ciddi hesapları olan dahili bedbahtlarımızın da ne kadar da çok olduğunu yaşayarak görüyoruz. Reis açıkladı; S400 ler ile ilgili çetrefilli uzun görüşmeler oldu.



Demek ki daha neler konuşuluyor.?

Daha net değil ama Türkiye’ye karşı bazı atılacak adımlar sızdırılıyor AB’den.

Şöyleki;

“Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye’ye uygulamayı planladığı olası yaptırımlar sızdırıldı."

Buna göre Brüksel, Ankara ile üst düzey görüşmeleri ve Türkiye-AB Kapsamlı Havacılık Anlaşması’na ilişkin müzakereleri askıya alacak. Reuters’a sızdırılan belgede, “Türkiye’nin devam eden ve yeni yasadışı sondaj faaliyetleri nedeniyle AB, Kapsamlı
Havacılık Anlaşması müzakerelerini askıya almaya ve şu an için üst düzey diyalog toplantılarının yenilerinin düzenlenmemesine karar verir” deniliyor.



‘FONLAR KESİLEBİLİR’
Reuters’ın taslak metne dayandırdığı habere göre Avrupa Birliği, Türkiye’ye birliğe katılım sürecinde verilen mali yardımı da 2020’de kesmeyi planlıyor. Haberde, bu amaçla Avrupa Yatırım Bankası’ndan Türkiye’ye verilen fonların gözden geçirilmesinin istendiği belirtiliyor.

Metinde, “Konsey, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye katılım öncesi yardımın 2020’de azaltılması önerisini destekler ve Avrupa Yatırım Bankası’nı Türkiye’ye borç verme faaliyetlerini gözden geçirmeye davet eder” deniliyor.



‘DEVAM EDERSE YENİ ADIMLAR ATILIR’
Reuters’a sızdırılan metinde, Türkiye’nin sondaj faaliyetlerini sürdürmesi halinde yeni adımlar atılabileceği de vurgulanıyor. Kararda hâlâ değişiklik yapılabileceği, son halinin pazartesi günü yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında kabul edileceği belirtildi.”

Türkiye Avrupa’nın asla görmezden gelemeyeceği bir ülke. 

Çünkü; eski Türkiye yok. Eski hâl muhâl.

Avrupa yeni stratejiler belirlemeli. 

 Avrupa sömürge ahlakından kurtulmalı son 5 asırdır dünyayı dün kahve, kakao ile bugün petrol ile sömürdü de ne oldu? Kâr, zarar, kalkınma gibi kavramlar kirletilmemeli ahlak ile paralel olmalı. Herkese göre ayrı tanımı olmamalı. Ulusların mahremiyetine saygı duyulmalı.

 Hariciye siyasetini katolik reflekslerden temizlemeli. O alemde kontrol bir yanılsamadır.

 Kovboyvari çözümler çözüm değildir bunlar ilkel sahneler.

 Avrupa parlementosu seçimine katılım yüzde 43. Bu gelecek nesillere bırakılmaması gereken bir siyasî utanç tablosu, çarşaf liste seçime geçmeli Avrupa.

 Avrupa son yüzyıllarda yaptığı kötü imajdan kurtulmalı. Bunun için görsel imgeler gerekiyor artık. Geçmişten radikal şekilde koparak.

 AKHUN, AVARLAR devleti yüzyıllarca var oldu Avrupa’da, Endülüs de 750 sene yaşadılar müslümanlarla. Sonra Osmanlı ile. Önemli olan ufkun ötesine bakabilmek. Antik Yunan’ın sadece öfkelerini değil sulh’unu da ilke edinin. Sokratvari çözümlerle ..

 Yeni Türkiye'ye alışın artık..

Kalın sağlıcakla...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın