TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09

İstanbul'da virüsün yayılmasının sebebi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur

Nasıl mı? Bakın, iyi irdeleyin sürecin başladığı günden bugüne İBB tutumunu izleyin.
İstanbul'da virüsün yayılmasının sebebi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur
İlk günden başladı. "OHAL ilan edilsin", "Sokağa çıkma yasağı ilan edilsin", "15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilsin". Tepindin peki neydi amacın? Amacı Türkiye bir anda sokağa çıkma yasağı ilan etsin ve ülke bir anda sıkıntıya düşsün kaos ortamı oluşsun ekonomik sıkıntıya düşsün.

Bulaşmanın en yoğun olduğu il İstanbul.

İBB önlem için ne yaptı?

70 TL koli için 150 TL yardım kampanyası başlattı. Kafasına göre bir karar aldı.

Amacı koli dağıtmak mı?

Asla değil bunu fırsat bilip rant elde etmek ve yandaşlarına para kazdırmak.

İBB, işgüzarlık yaparak sözde Pandemi Kurulu kuruyor. Utanmadan devletin kurduğu kurulu hiçe saymaya çalışan bir zihniyet.

Sokağa çıkma yasağı uygulandığı akşam, hemen sosyal medyaya çıkıyor sırıtarak, bıyık altı gülerek “Bize haber verilmedi” diyor. Daha sonra fısıldıyor bazı kesimlere sokağa koşup Luppo almaya, sigara, soda, kola almaya. Amaç nedir? Bulaşma daha da yayılsın. İnanın aynen stratejileri bu şekilde maalesef.

İBB yetki alanı olan mezarlıklar ve gasilhane sorumlulukları bunlarda ne yapıyorlar?
Covid-19 sürecinde vefat eden cenazelere araç veriyorlar yanında da bir tanede özel giyimli koruma elbiseli maskeli önlemlerini almış konu mankeni veriyor. Bu konu mankeni sadece uzak duruyor ve izliyor.

Cenaze hastaneden alınıyor gasilhaneye getiriyorlar. Burada cenaze yakınları cenazeyi alıyorlar yıkama bölümüne koyuyorlar ve tekrar oradan cenaze yakınları alıyor araca koyuyorlar ve o kişilere virüs bulaşıyor.

Bu dedikodu değil beyler bu bizzat bizim yakınımızın başına geldi.

Rahmetlinin oğlu beni aradı, "Abi burada kimse yardım etmiyor, kimse yok İBB bir tane personel verdi hiç karışmıyor" diyor. "Babam virüsten öldü bizde mi ölelim?" diyor, insanın içi yanıyor. Şimdi o rahmetlinin oğlu koronavirüs tedavisi görüyor.

İBB başka ne yaptı?
İstanbul ulaşımında virüs bulaşması artsın diye kısıtlama getirdi.
Ulaşım, 21:00 saatinden sonra yapılmayacak denildi.

İETT araçlarını garajlara çektirdi ve insanları sosyal izolasyonu bırakın otobüsler içinde sıkış sıkış doldurdu, sonra çıktılar bu yoğunluğu "AK Parti bilerek yapıyor" dedi bu utanmazlar.

İBB kendisine ait ambulansları garaja çekti. "Koronavirüs için ararlarsa gitmeyin" denildi, kim söyledi? İBB çalışan bir ambulans şoförü.

İBB şehir içindeki evsiz kimsesizleri bir araya topluyor ve virüsün yayılması için adeta bütün gerekli ortamı sağlıyor. Neymiş "Evsizleri sokaktan kurtarmış". Güzel, eğer yapacaksan bu dönemde o evsizleri bir otele karantina altına al ve tek kişilik odalarda barınmalarını sağla seni alkışlayalım eyyy uyanık Ekrem.

Korkudan evinden çıkamıyorsun ve hükümeti eleştiriyorsun.

İBB ne yaptı?
Koli dağıttı. Evet doğru ama adreslere göre bire bir CHP seçmenine koli var diğerlerine yok. Ayrımcılığın daniskasını yapılıyor. İspatlı bunlar.

Ekrem İmamoğlu çıkıyor diyor ki "Koli hazırlanırken biz merkezi hükümetten icazet alacak değiliz, yerel hükümet kendi çalışmasını kimseye danışmadan yapar" diyor.

Merkezi hükümet, yerel hükümet safsatası dillendiriyor, yalakası Portakal ile birlikte gündemde tutmaya çalışıyorlar.

Ben şahsen şunu söylemek isterim; Sen yerel bir Belediye Başkanısın. Sana 5 koyun verilse yemin ediyorum onlara sahip çıkamaz kaybeder gelirsin.

Bu süreç neyi gerektiriyor?
Gerçi biraz geç oldu ama en azından müdahale edildi. İstanbul Valimiz, İstanbul içinde İBB dahlinde olan tüm ulaşım hatlarına müdahale etti belki ama bana sorarsanız bu süreç, Pandemi dönemi tüm ulaşım hatlarına Valilik olarak müdahil olmak elzem.

Dört yıllık İBB Ekrem İmamoğlu yönetiminde Allah halkımıza sabır versin…

Kovid-19 Türkiye Devleti ne yaptı?
Allah Devletimizi var etsin. Sayın Cumhurbaşkanımızın "hayalim" dediği Şehir Hastanelerini yaptığı için bu halk sizlere minnettar.

Bu hastaneleri eleştirenler şimdi ne hissediyorlar? Valla ben merak etmiyorum inanın. Sayenizde Sağlık alt yapımız muhteşem, Dünya şaşkın izliyor ülkemizi.

Bu salgını en hazırlıklı bir şekilde karşıladık. Gerek tedavi gerek testlerimizle gerek hastane kapasitemizle gerek sağlık personelimizle, Sağlık Bakanımızla ve bu süreci çok iyi yöneten Koronavirüs Sağlık Kurulu ile alınan tedbirler ve yapılan ciddi uyarılar ile Sayın Bakanımızın şeffaf bilgi paylaşımı ile inşallah en kısa sürede bu illetten kurtulacağız.

Dünya'nın gelişmiş dev ülkelerinin sağlık sistemlerinin çöktüğü bu dönemde biz Türkiye olarak yeni Şehir Hastaneleri açıyoruz. 45 günde iki adet 1005 yataklı hastane inşaatı yapıyoruz hem de tam donanımlı şekilde.

Covid-19 hastası olan tüm Hastalar devlet-özel farketmeksizin ücretsiz tedavi edilecekler.

4 milyon yüz bin vatandaşımıza nakit yardımı, 16 milyon emeklilerimize 1000₺ ikramiye dağıtımı yapıyoruz.

Yevmiyeci olan dahil, işsiz ihtiyaç sahibi herkese destek verilecek, çalışamayan iş yerini kapatmış olan herkese yarım maaş ödemesi yapılacak. Kamu Bankaları kredi destekleri başlattı. Aksaklık olsa da devam ediyor. Sahada tüm illerde VEFA Grupları evden çıkamayan yaş gruplarına ulaşıyor gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.

İnşAllah bu süreci az bir hasarla atlatacağız. Sonra Türkiye'nin şahlanışı başlayacak. Ben bir işletmeci olarak bunu görüyorum.

Türkiye üretim merkezi olacak.
Sadece sabırlı olalım.

Kurallara uyalım. Evde kalmaya devam edelim. Hayat eve sığar…

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Ayşe kut
    S. DEMIR sağlikli yasamlar insallah cemii cümlemize hakli olabilirsiniz belki hakli oldugunuzu kanitlamaz. Bu gibi yaklasimlar zarar veriyor. Birakin her kez isini yapsin yasasi var yargisi var .Rabbim istemedikce yol vermez. Gercek ve gönüllülük yapmadi mahalle temsilci ve makamdakiler. Buda zarar verdi. Bir cok kisiyi hiçe saydilar emekleri böyle geridöndü iyi ve içten olanin rabbim yolunu açsin saygi ve sevgiler.
  • Halil Bolkan
    Ne kafalar var...
  • Kadriye celik
    Aynen ibb ne yapmis maske diye provokasyon yapanlar neden ibb dağıtmıyor koli cekimi yapiyor sanirsin hazine var Allah yok etsin bu zihniyeti
  • Ufuk saymaz
    Ağzınıza yüreğinize kaleminize sağlık sayın vekilim
  • Tunç Baysal
    Tesbitleriniz çok doğru ama ekskler de çok bu sabah tana başladılar sözcü gazetesi ile bıdaklarına dallarına ulaşmaya neymiş chp yardımetmek istiyormuş devlet mani oluyormuş yani kendi belediyesin müsama gösteriyoemuş onlara göstermiyoruş ulan deyüs düne kadar param yok diyordun bu gğn açılan hastahanenin yolunu yapmadın Bu parayı nereden buldun maddi destek vereceğini söylüyor para nerden geldi kim veriyor bu parayı hangi güç odaklarından alıyorsun da bunları sözde yapıyoruz algısı yapıyorsun daha neler neler.. Vesselam bunu bu halk görüyordur inşallah doğru birtane değerli hemşerimyanlışta birtane bu halkın artık gözünün açıldığına inanıyorum bir an önce şu gğnleri az hasarla atlatıp davamuza sım sıkı sarılıp reisimize eskisinden daha fazla destek vermemiz lazım allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.