TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
Nalan Erbaş

Nalan Erbaş

Son Zamanlarda Hiç 'Aferin' Almamıştık(!)

Bir insanın, iki insan arasında hakemlik yapabilmesi için o insanın diğer iki insan arasında ki sorun hakkında son derece donanımlı ve adil olması gerekiyor. Kaldıki; bu iki ülke arasında yapılan bir anlaşmaysa ve tüm dünyayı ilgilendiren bir sorunsa, hakemlik yapabilecek ülkenin,  öncelikle kendi iç politikasına, milletine, devletine, insanına, ne kadar adil ve sistemli  davrandığına bir bakmak lazım.

ABD, İran'ın bu uranyum meselesini çözmesini ve bu konularda ilerlemesini durdurmak için Türkiyeyi piyon olarak kullanıyor olabilirmi?

Çünkü ABD, kendisini tanımayan İran rejimiyle direkt temas etmiyor..hem çok karlı bir iş yapıyor hemde tekelini korumaya çalışıyor.
Bu iş ten Türkiye'nin çıkarı ne?
Yoksa biz İran'a, buğday, mısır vs. mi satacağız? yok yok olmaz..
Et?.. yok yok o hiç olmaz onuda ithal ediyoruz artık.
Damızlık? hiiççç olmaz kendimize yok çünkü.
Tohum mu? biz artık GDO'suz kullanmıyoruz, topraklarımız kabul etmiyor artık organiği..o da olamaz. Biz almazsak zavallı İsrail tohumunu kime satacak, haksızlık yapmayalım şimdi.
Yoksa Kuru soganla Uranyum'u mu takas edeceğiz? neredeyse fiyatları kafa kafaya(!).
Peki İran bize ne verecek?
Hadi ABD yakıt olarak kullanacak, suya sabuna dokunmadan işini hallettiriyor..
Eee.. bize ne faydası var?
Gerçi şu da var, uzun zamandır  Obama'dan iyi bir ''aferin'' duymamıştık son zamanlarda. Belkı ödüllendirir bizi bu durumdan dolayı kimbilir?
Hoş bu Uranyum meselesi daha çook konuşulur çünkü biz daha kömür madenlerinde hilelerle adam çalıstırıyor öldükleri içinde suçlu sayıyoruz..kaldıkı Uranyum'u nasıl muhafaza edeceğiz?
 



Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın