TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.113
  • Altın 2238.485
  • BIST 100 8753.67
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

15 Temmuz bize neyi öğretti?

Kıymetli okurlarımız, öncelikle Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Yola çıkacaklar lütfen acele etmeden dinlenerek gidiniz.
15 Temmuz bize neyi öğretti?
Bayram tatilinde tatlı sulara yüzmek için girecek olursanız lütfen bir ip belinize bağlayarak fazla açılmadan girin. Çünkü zemin balçıktır.

15 temmuzun sene-i devriyesindeyiz. O hain darbe teşebbüsü bize neler öğretti beraber sesli düşünelim.

Darbeler tarihi siyaset tarihi ile iç içedir. İslamda kazanmak için büyümek için paylaşmak esastır kapitalizm de kazanmak için başkasının kaybetmesi gerek.

Osmanlıda 70 küsür darbe olmuştur. Sadece 2.Mahmud zamanında 10 develüasyon olmuştur. 15 temmuz'un maliyeti 350 milyar dolar. Osmanlı darbelerinin maliyeti yaklaşık 25 trilyon dolar demek. Buna hangi ülke ekonomisi dayanabilir ki? Bu aynı Osmanlı ekonomisinin zamanda ne kadar da sağlam bir yapı olduğun da delilidir.

Darbeciler Sultan Kanuni ile oğlu Beyazid'ı, Yavuz Sultan selim ile kardeşini ve yeğenlerini dahi karşı karşıya getirdiler. Topkapı sarayına kadar sızan derin yapılar bunlar. İkna güçleri son derece yüksek, sizden gözükürler. İstediğiniz şeylerin fazlasını söylerler.

Cumhuriyet kurulunca da değişen bir şey olmadı. Sudan sebep bahanelerle gizli ve aşikar darbelere devam edildi.
Gerek Osmanlı gerek cumhuriyet döneminde maalesef ikbal peşinde bazı bürokratlar dava şuurunu kaybedip kervan peşine düştüler. Bel büken çetin bir hesap onları bekliyor kıyamette.

Fakat 15 temmuz da karşılarında siyasileri değil halkı buldular. Bu sefer tepki farklı idi. Beklenmeyen yerden geldi.
Bu darbeler neticesinde Türkiye, bir çok alanda olduğu gibi  teknoloji yarışına da geriden başlamak zorunda kaldı.

Rakamları beraber analiz edelim:
 
- Son 15 senede 1,2 milyon Renault, 900,000 Wolksvagen, 230,000 Mercedes’i sırasıyla Nissan (228 bin 193), BMV (204 bin 817), Audi (181 bin 94), Citroen (177 bin 800) ve Skoda (177 bin 628) takip etti. En çok satanlar listesinde Fiat (yüzde 7,9) üçüncü sırada yer alırken İtalyan markasını Hyundai (yüzde 7,8) ve Ford (yüzde 7,8) takip ediyor. Bu markalar sırasıyla 625 bin 95, 623 bin 507 ve 618 bin 878 araç sattı.

- Dünya genelinde akıllı telefon satışları, 2019’un ilk yarısında 210 milyar Euro'yu buldu aynı dönemde Türkiye’deki akıllı telefon satışlarının tutarı ise 1,8 milyar Euro (Yaklaşık 12 milyar TL-12 katrilyon eski değerle)

- Cep telefonu satışlarının %18-20'sinin ABD menşeli cihazlardan oluşuyor. Kore ve Çin menşeli cihazların pazar payı ise %60-65 dolarlarında. Yılda ortalama 12 milyon cep telefonu ithal eden Türkiye, 2007-2017 yılları arasında yurtdışından toplam 142 milyonu aşkın cep telefonu ithal etti. Bu telefonlar için 10 yılda ödenen toplam tutar ise 24 milyarı buldu.

- Türkiye’nin 10 yılda Apple’ın iPhone modelleri için ödenen toplam tutarın ise 7 milyar dolar

- Dünya petrol rezervlerinin %60’ı Mezopotamya’da.

Bu örnekler petrol, otomobil ve telefon hakkında. Bunun dışında daha çok kalem var. İşi uzmanlarına bırakalım.

Bundan sonra hayır diyebilen bir halk olduğunu dileriz anlamışlardır. Türklerden kimseye zarar gelmedi tarihte. Hiçbir mazlumun ah'ı yok omuzlarında bu Necib milletin. Bilakis Muhammed-sav-in ordusu lakaplı dualı millet.
Selametle.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Hüseyin uyar
    Aynen çok haklısınız şehzadem bilakis anlayana malum zihniyet bellidir Avrupa hayranlığı almış başını gidiyor ne gelirse onlardan gelsin iyisiyle kötüsüyle ammaaa müslüman devletlerden gelmesin çünkü bir ejdad düşmanlığı bir İslam düşmanlığı var maalesef hepimizde bunu gayet açıkça biliyoruz ki kafamıza takmıyoruz çünkü şanlı bir ejdadimiz var onları örnek alarak yaşamamız yasatmamiz lazım elin pontusuyla örnek alarak yaşantı olmaz olamaz bizim değerlerimize yasantimiza kültürümüze aykırıdır bilakis onlardan (Pontuslardan) bahsetmiyorum saten isteselerde bizleri kendilerine benzetemiyecekler ben şanlı ejdadlarimin torunuyum pontuslarin değil bu böyle biline Allah'a emanet olun şehzadem hurmetlerimi sunarım Selamün aleyküm 🙏