Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Hoşçakal Payitaht Abdülhamid..

Değerli dostlarım, tam 4 yıl, 5 sezon 154 bölüm boyunca TRT ekranlarında yer alan Payitaht Abdülhamid dizisi bu Cuma final yapıyor.
Hoşçakal Payitaht Abdülhamid..
TRT’nin kuruluşundan beri bu kadar değerli-tarihi bir dizi, içerik açısısından tarihi vakaların yüzde yetmişe yakını işlenen bir dizi. Dizide Sultan Abdülhamid Han'ın son on üç yıllık saltanat dönemi işlendi.

Severek danışmanlığını yaptığım, keyif aldığım bir dizi. Her ne kadar bazı sahneler için izleyicilerimizden eleştiri aldık ancak dizi sektörünü bilenler bilir, senaryoda mutlaka kurgu olması gerekir. Payitaht dizisi de kurgulardan çok gerçeklerin anlatılması açısından çok değerliydi.

Elbette hala gösterimde olan çok sağlam dizilerimiz var TRT ekranlarında izlediğimiz. Mesela bir Diriliş Ertuğrul, Uyanış Büyük Selçuklu, Teşkilat her biri tarihi ve milli değerlerimize vurgu yapan değerli yapımlar. Yakında Barbaros isimli ekranlara gelecek yeni bir projeyi de bunlara eklemek istiyorum.

TRT son zamanlarda taktire şayan işler çıkarıyor, manevi değerlerimize, tarihimize sahip çıkan bir kurum görüyoruz.

Bunun için öncelikle TRT'ye ve projeye onay veren TRT Müdürü İbrahim Eren Bey'e teşekkür etmek isterim.

Sonrasında yapımcı şirkete, Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici Beylere Payitaht dizisini projelendirirken Sultan Abdülhamid'in her hangi en ufak bir yanlış anlaşılmaya maruz kalmaması için gösterdikleri hassasiyet ve derin araştırmalar için, ayrıca senarist Uğur Uzunok Bey ve ekibine çok derin tarih bilgisi, güçlü kalemi ve gerçekçi senaryosu nedeniyle, çok teşekkür ederim.

Oyuncular Sayın Bülent İnal dört yıl boyunca karakterle öyle bir bütünleşerek oynadı ki ben adeta kendisini görünce dedem sultanı görmüş gibi oluyordum. Kendisine ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.

Diğer oyuncular Özlem Conker, Hakan Boyav ve Bahadır Yenişehirlioğlu ve ismini tek tek buraya alamadığım bütün oyuncular her biri ayrı ayrı çok iyi bir iş çıkardılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.
Ve ayrıca bu dizide, figüranından, set ekibine kadar geniş kadroda yer alan, emeği geçen bütün çalışanlara önce Sultan'ın torunu olarak bizzat kendim ve sonra Ogünhaber kurumunda köşe yazısı yazan bir yazar olarak teşekkür etmek istiyorum.

Aslında gönül isterdi ki bu yapım daha uzun sürsün. Ancak TRT'den yine güzel projelerin çıkacağına da inanıyorum .
Yeni projelerde tekrar buluşmak üzere, Allaha emanet olunuz

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Mehlika
    Biz de başta TRT ye ve bütün dizi ekibine teşekkür ediyoruz .Sizlere de bunu kaleme aldığınız için minnettarız.Cok daha iyi yapımların geleceğine inanıyorum.
  • Fatih sultan mehmet
    Kıymetli Sehzadem hayatımda bu kadar güzel, doğru, muhteşem bir dizi seyretmedim inanın.sanki dizi değil bir başyapıt sinema.Payitaht Abdülhamid'den öncesi yok hükmünde oldu.sanki ona izleyen e dek biz hiç bir dizi, film seyretmemisiz bunu net anladık.acaba bundan sonra Payitaht Abdülhamid dizisi kadar muhteşem bir dizi olur mu? İNŞALLAH olur.emeği geçenlerden Allah razı olsun.her bölüm soluksuz izledik hele son bölümde 😭😪rahmetli babam öldüğünde inanin bu kadar aglamamistim.bizde hunkarimiz ile öldük bittik😪şimdi biz bu depresyon 'dan ne zaman çıkarız😪😭👏👏👏👏👏👏👏👑👑👑⭐🌙⭐🌙❤❤❤❤❤❤❤
  • Nursel Sarigul.
    Bizde TRT ye oyuncularına ve sizede Çok teşekkür ediyoruz. Tarihimizi, anlatan yeni projeler bekliyoruz. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
  • Mehmet Hatip
    Keşke bitmeseydi dediğim tek dizi dün gece izlerken gözyaşlarına boğuldum bir aile gibi olmuştuk sanki koskoca 4.5 yıl keşke bitmeseydi ama inanıyorum ki trt güzel projelere imza atacak
  • Yunus emre yavuz
    Gerçekten de severek izlediğimiz iki cihan sultanı Abdülhamit Han Hz. Bitmesinden hüzün duyduk. Tarihimiz, Abdülhamit Han hazretlerini böyle bilmiyorduk yıllarca yanlış tanımışız. Allah hepinizden razı olsun.
  • Nevzat gökbayrak
    Bizlere atam abdülhamit hanin tanıtımında emeği geçen herkese siz şehzademiz ve trt ye çok tesekur ediyoruz