Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül konuşmasındaki büyük gafı

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül konuşmasındaki büyük gafı
İzmir Belediye Başkanı'nın 9 Eylül'de yaptığı talihsiz açıklamayı hepiniz bilirsiniz.

Kendisi "100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi" ifadeleriyle büyük tepki çekmişti.

Hatırlarsınız Soyer, Yunanistan krizi patlak verdiğinde de Atina Belediye Başkanı ile poz vermişti.

Soyer'in konuşmalarına sosyal medyada tepki gösterenlere karşı yine muhalif olarak bir kesim tarafından Soyer desteklenerek Sultan Vahdettin'e hain ifadeleri kullanıldı.

Bunun üzerine Sayın Murat Bardakçı tartışmaya dahil olarak çıkarmış olduğu Şahbaba kitabında bu konuyu işlediğini ifade etti.

Ben bundan beş sene önce Sultan Vahdettin'le ilgili ogunhaber.com'da ve sosyal medya hesaplarımda uzun uzun yazılar yazmıştım.

Tarihçilerimiz Sultan Vahdettin'le ilgili doğruları da anlatıyor zaten. Murat Bardakçı'nın Şahbaba kitabında da bu konuya yer verilmiş, okuyabilirsiniz.

Ben bu konuda lafı çok uzatmak istemiyorum tarihçiler gerçekleri yazıyor zaten.

Biz her zaman birleştirici bir dil kullanmaya özen gösteriyoruz. Ocu - bucu , o taraf - bu taraf gözüyle bakmadık. Bütün yazılarımda birlikten, beraberlikten bahsederim. "Bu vatan bizim, bu bayrak bizim, millet olarak bir bütünüz" vurgusunu yazılarımda fazlaca kullanırım.

Burada şunu da ifade etmek istiyorum benim üzerime o kadar çok gidildi ve gidiliyor ki sanki ben Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanı gibi gösterilmek istendim. Ancak asla bunu bende görmezsiniz. Bunu bana asla itham edemezsiniz.

Bizi tanıyanlar, takipçilerim bilir. Selçuklu da bizim, Osmanlı da bizim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bizim.

Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti gökten bir anda inip oluşmadı. 16 devlet kurmuş koskoca Türk tarihinin son devletidir. Bunun içinde Selçuklu da vardı Osmanlı da vardı. Siz kabul etseniz de etmeseniz de bu tarih bizim tarihimiz.

Dünya'nın hiçbir yerinde kendi tarihini bu kadar karalayan, bu kadar yok sayan bir millet göremezsiniz.

Her devletin tarihinde kara sayfalar olur. Bakın Avrupa'ya, bugün medeni dediğimiz milletler medeniliğini geçmişte tarihe kapkara sayfalarla geçmiş sömürgeciliğe borçlu değil mi?

Ama gidin Avrupa'ya geçmişini bu kadar karalayan bir tane Avrupalı göremezsiniz.

Bu durum artık o kadar kabak tadı vermeye başladı ki yaşayan torunların özel hayatlarına saldırıya, tacize kadar girdi.

Evet Sultan Vahdettin bazı hatalar yapmış olabilir Murat Bardakçı'nın dediği gibi, ancak asla bir hain değildi, asla beceriksiz bir Sultan değildi.

Murat Bardakçı benim arkadaşım ve dostumdur. Salı günü yapmış olduğu konuşmanın hepsine katılmıyorum. Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının bir devlet operasyonu olduğunu söylüyor ancak o zaman devletin başında kim vardı?

Bunu açık ve net Sultan Vahdettin olarak ifade etmiyor. Ama arşiv yazıyor, tarih yazıyor. Devlet kimdi, devletin başında kim vardı. Tabi ki Sultan Vahdettin vardı.

Ben tabi ki Bardakçı'nın bazı noktalarda bazı çekinceleri olduğunu düşünüyorum çünkü bazı malum kesim istedikleri yönde konuşmayanlara hemen sosyal medyada linç başlatıyor, itibarsızlaştırma çabasına giriyor.

Hiç önemli değil yazılmış tarih silinmez, arşivlerde hepsi delilli ispatlı duruyor, siyaseti düşmanlığı bir tarafa bırakıp tarihin gerçeklerini okumak isteyen açar okur zaten.

Dostlarım bu tarih bizim, Cumhuriyetiyle, Osmanlısıyla, Selçuklusuyla bu tarih bizim.

Bu Cumhuriyeti kuran paşalar nerden geldi?
Sultan Abdülhamid Han'ın açmış olduğu okullarda yetiştiler, Osmanlı'nın idari sahalarında siyaset yaptılar paşa oldular, delege oldular.

Mustafa Kemal, Osmanlı'nın okullarında okudu subay oldu paşa oldu.

Artık tarihinizle barışın. Bırakın bu ayrıştırıcı dili. Bırakın artık bu milletin değerlerine kutsallarına dil uzatmayı. Bir yandan herkesi kucaklamaktan herkesle helalleşmekten bahsederken, bir yandan sürekli bu milletin kutsallarına tarihine dil uzatmak bu millete karşı ikiyüzlülük değil midir?

Cumhuriyet kurulduğunda daha 1927'de bir kanunname çıkıyor bütün Osmanlı tuğraları yasaklanıyor, siliniyor.

İzmir Belediye başkanı Tunç Soner Yunan kelimesini "biz Yunanı denize döktük" şeklinde kullanamadı.

Hatta Gazi Mustafa Kemal adını bile söyleyemedi. "Gazi Mustafa Kemal buralara kadar düşmanı kovaladı, düşmanı denize döktü" bile diyemedi.

Tunç Soyer, şayet siyasette sirtaki oynamak istiyorsanız bunu gidin Atina'da oynayın, Türkiye Cumhuriyeti'nde değil!

9 Eylül'de biz Yunanlıları denize döktük. Bizim düşmanımız Yunan'dı Osmanlı değil!

Siz kendinizi Yunan hissedebilirsiniz ama bu milletin teveccühünü kaybettiniz.

Siz Müslüman Mahallesi'nde salyangoz satamazsınız.

Sizin işiniz tarih düşmanlığı yapmak ayrıştırmak değil.

Biz millet olarak bu ifadelerden bu üsluplardan çok sıkıldık.

Umuyorum ki devlet adamları o koltuklara kendilerini getiren milletin değerlerine karşı daha hassas olmaya özen gösterirler.

Kalın selametle!


Görüş ve fikirlerinizi bana sosyal medya hesaplarım ve ogunhaber.com üzerinden iletebilirsiniz.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Melike Müjde
    Osmanlıya, ecdadımıza laf söyleyen hakaret edenler Türkiye düşmanlarıdır. Osmanlı olmasaydı Türkiye olmazdı. 200 kusürlük bir geçmişe sahip olan amerikan yonetimini savunanlar, doğru düzgun tarihi olmayan ülkelere saplanip, hazan yaprakları gibi ordaann orayaa savrulan zavallılar.. Sizler Osmanliya hakaret ederek kendi Atanıza, Varlığınıza, Annenize, Babaniza Dedenize Soyunuza hakaret ediyorsunuz. Hiçbir Ülke göremezsiniz kendi Tarihine hakaret edecek kadar keriz olabileceğini..
  • Cemal KAŞIK
    Suyun rengini tarif edebilir misin Şehzadem? Beyaz ile Siyahı gri hakkında konuştursan kim kazanır? Ecdadımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Osmanlı’dan geriye kalan Cumhuriyet. Süleyman Demirel’in TRT de katıldığı bir seçim oturumunda söylediği sözü hatırlayalım. “21. Yüzyılda ideolojiler ölmüştür. Tarih 11 Ekim 1991” Üzerinden geçti 31 yıl. Sokağa çıkmaya gerek yok artık, gençlere soralım sosyal medya üzerinden. Sağ mı, Sol mu, Monarşi mi, Cumhuriyet mi, Hilafet mi vs vs cevap belli “Özgürlük”. Blokzincir ve Metaevren geleceğinde kültürel mirasımızı nasıl koruyabileceğimiz üzerine konuşabilsek keşke…
  • Nurhayat Gökçe
    Bu millet ne çektiyse bizim gibi görünüp asla bizden olmayanlardan çekti.Tarih boyunca da bu insanlar bizim dinimizle bizim kılık kıyafetimizle bizim yaşam biçimimizle uğraştı ve değiştirmeye bizi batılılaştırmaya çalıştılar.Bu insanlar hep oldu ve de hep olacaklar
  • Ali Yanar
    Selamunaleykum Bu dünya fanidir. Yüce Allah insanlığı imtihana tabi tutmuştur. Selçuk lu devleti hata yapmasaydi. Yıkılmasaydı. Osman bey Selçuk lu sultanına bağlı bir uç beyi olurdu. Lakin Selçuklu devri bitince yüce Allah Osman beye feraset ve siyaset gücü verdi. Allah'ın izniyle 624 yıl cihana hukmedildi . Osmanlı devletinde hata olmasaydı. Günümüze kadar devam ederdi. Lakin sözlerimin başın da bahsetmiştim. İnsanoğlu bu dünyaya imtihan için gönderildi. Osmanlı döneminde Tanzimat fermaniyla başlar. Tanzimat tan günümüze batı hayranlığı bu millete sirayet etmiştir. Batı dan esen rüzgar Töremizi ne yazikki baltalamistir. Bu bakımdan Türk töresinin yeniden okullarımızda canlandırılması gerekir. Son yillarda yapılan tarihi diziler ile biraz yol katedildi. Lakin yetersiz. Okullarımızda millî eğitim müfredatın da Türk İslam ülküsü nü çocuklarımıza yeniden kazandirmaliyiz . Aksi takdirde Tunç soyer gibi nesiller yetişmeye devam ediyor. Bu arada İslamiyet adına bu milletin çocuklarına vehabiligi Şia ligi aşılamak isteyenler de çok. Bu bakımdan tarihimizden ilham alarak Hoca Ahmet Yesevinin çizgisinde ehli sünnet Yolunda nesiller yetiştirmek gerekir. İki koldan sarılmış durumdayız. Tarihine kufredenler batı hayranı nesiller diğer yandan selefi akımlara kendini kaptiranlar. İki zumrede tehlikeli gelecekte bu iki zumreyi karşı karşıya getirip bir iç savaş çıkarma girişiminde bulunabilir ler. Allah yar ve yardımcımız olsun. Sürçi lisan ettiysek af ola. Allah a emanet olun.
  • Ezgi
    Şehzade mi hshahahdkfkgkfhsh Kabul edin artık Osmanlı hanedanı tarihin sayfalarında kaldı. İlerde birgün ulus devletler dönemi sona erer de tekrar geriye gidersek size kimse Sultanım deyip sümüklü mendilini bile atmaz. Yeni hanedanın kulları olursunuz sadece. Hayırlı günler dilerim.
  • Haccac
    Bu millet kendi tarihini ve atalarını kotulemiyor kotulemezde kotuleyenler ya Ermeni yada yahudi lerdir
  • Rakıf Heybeli
    O programı ben de izledim Murat Bardakçı Sultan Vahdettin'in Atatürk'ü devleti kurtarmak için gönderdiği iddiasına şiddetle karşı çıktı ben öyle birşey demedim dedi devlet operasyonudur alt kademede askeriyenin hazırladığı bir plandır dedi.Sultan Vahdettin'in formalite icabı imzaladığını söyledi.Zaten daha sonra Atatürk işgale karşı çıkınca İstanbul Hükümeti Atatürk'ü geri çağırıp görevden almaya çalışıyorlar.Tunç Soyer'in sözlerine gelince söyledikleri Atatürk'ün sözleri Nutuk'tan alınma ama bende doğru bulmadım çaresiz bir padişahı suçlamak yıllardır bitmedi.Sultan Vahdettin hain değildi ama çok çaresizdi yapabileceği birşey yoktu.
  • Hacı Osman sener
    Bizim ejdadiniza kufredenler asla bizim ne temsilcimiz nede başkanımız olamaz onları lanet ve nefretle kınıyorum.onlar şunu unutuyorlar galiba kurtuluş savaşı mücadelesini veren kadrolar tamamen osmanli kadrolaridir. Saygılarımla sehzadem Allah'a emanet olonuz
  • Mehmet karakuş
    Atalarımızdan gurur duyuyoruz hiçbir ecdadımız hain korkak değildir. Söyleyen kendileri yalancıdır.vahdettin padişahımız hain olsaydı saraydaki tüm hazineyi yanında götürürdü avrupada perişan bir halde yasamazdi.vede cenazesi rehin tutulmadı.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
  • Fatih Sultan Mehmet
    Aynen katılıyorum sayın şehzadem bu zihniyetin de sonunun geldiğini görüyoruz🤲 artık son oyunlarını sergiliyorlar 2023 de Allah'ım Recep Tayyip Erdoğan'a güç kuvvet versin inşallah 🇹🇷🇦🇿🤲🕋
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri