TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Korona sürecinde ikinci Ramazan

Korona sürecinde ikinci Ramazan
Değerli Dostlarım,
Zaman hızla akıp geçiyor. Çoğu zaman meşguliyetlerimiz arasında hızla değişen gündemle beraber bunun farkına varamasak bile belli dönüm noktalarında duraklayıp bir nefes aldığımızda bunun farkına varıyoruz.

İşte bir Ramazan-ı Şerife daha ulaştık. Bizler için, dünya Müslümanları için korona sürecinde geçirilen ikinci Ramazan ayı olacak.

Geçen yıl bu dönemler gündem hakkında yazarken bu durumun geçeceği üzerine temennilerimizi yoğunlaştırıyorduk. Ancak şu an anlıyoruz ki belki daha sonraki Ramazan-ı Şerifi dahi evlerimizde geçirme ihtimalimiz vardır.

Ramazan'da yasaklar devam edecek, teravihler evde kılınacak. Manevi ve uhrevi anları toplum olarak dolu dolu yaşayamamanın hüznü içerisinde olacağız. Yine evlerimizde geçireceğiz bu ayı ve sonrasında bayramı da.

Elbette bunlardan kendimizce birer ders çıkarıp bu süreci en sağlıklı bir şekilde geçirmeye ve bu süreci lehimize çevirmeye çalışmalıyız.

Sabrederek ve yasaklara uyarak kulluk görevlerimizi yerine getirmeli evlerimizde o Ramazan'ın bereketini, maneviyatını hissetmeye, hissettirmeye çalışmalıyız.

Özlediğimiz aile, akraba ziyaretleri ve sosyal bütün ilişkilerimiz normale dönene kadar sabırla ve dualarla gereken her türlü tedbire de uyarak bu dönemleri geride bırakacağız.

Elbette yine camilerin dolup taştığı, teravihlerin kılındığı, iftar çadırlarının kurulduğu manevi ortamlarla, manevi ruhla dolu dolu geçen ramazanları tekrar göreceğiz inşallah.

O zaman gerçekten bu mübarek günlerin kıymetini anlamış olarak idrak edip eda edeceğiz.

Biraz daha sabır …
Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.
Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın