Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Osmanlı Hanedanı ile de helalleşecek misin Kemal Bey?..

Değerli dostlarım, sevgili okurlarım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında bir "Helalleşme" ifadesi ile siyaset gündemine yerleşti.
Osmanlı Hanedanı ile de helalleşecek misin Kemal Bey?..
Kılıçdaroğlu, iktidara geleceklerini ancak bunun kendisine yetmediğini anlatmaya çalıştığı ve Türkiye için kaleme aldığını söylediği mektubu okudu. Mektubunda, "Helalleşeceğiz dostlarım. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız ve başaracağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz…" şeklinde konuştu.
Kimlerle helalleşeceğini maddeler halinde sıraladı.

Evet daha önce de belirttiğimiz gibi samimi olduğu ve gerçekten yerine getirildiği taktirde bizler olumlu her adımın arkasındayız, ilk bakışta bu söylemler de olumlu bir intiba uyandırıyor. Elbette ne kadar samimidir ne kadar seçime yönelik tribünlere oynanıyordur bunu göreceğiz.

Bu helalleşmenin içi doldurulur mu, helalleşme gerçekten tam anlamıyla yerine getirilebilir mi, yaşanan onca olumsuz olay varken, bir helallikle sorunlar çözülür mü bunlar da ayrıca tartışılır tabi.

Ben bunlara girmeyeceğim fakat Kılıçdaroğlu'na sormak istediğim şey şu; Kendisi bir CHP kurul toplantısında Osmanlı hakkında "Türkmenlere zulmetti." diyerek, Osmanlı'nın Türklerle alay ettiği yalanı üzerinden ayrıştırmacı, nefret söylemlerine devam etmişti. Sonrasında da yine bu konunun sorulması üzerine aynı skandal sözleri bir sonraki toplantıda da sürdürdü.

Yine bir başka konuşmasında Osmanlıyı şeker dahi üretmeyen bir devlet olarak gösterip, tarih bilgisinin ne derece yetersiz olduğunu sergiledi. Bizler o konuşmalara Osmanlı'da üretim ile ilgili bir yazı ile cevabımızı vermiştik.

Şimdi soruyorum Kılıçdaroğlu bu iftiraları, ve yalan yanlış ifadeleri nedeniyle Osmanlı hanedan üyelerinden ve onları sevenlerden özür dileyecek mi, onlarla da helalleşecek mi?

Bu ülkede Osmanlıyı seven, Osmanlı hayranı milyonlarca vatandaşı bu söylemleriyle kırdığı için onlarla da helalleşecek mi?
Samimiyse bu sorumun cevabı evet olacaktır.
Önümüzdeki süreçte bunu birlikte göreceğiz.
Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Ceddin Deden..
    Siz Osmanli Hanedanligindan oldugunuza emin misiniz? Dedeniz Kanuni Sultan Suleyman ; Pargali Ibrahim Paşayi , Fatih Sultan Mehmed Han , Çandarli Halil Paşayi neden idam etti bilir misiniz ? Siz ayni konumda bulunan kişiye nasil destek verirsiniz? Günümüzdeki şahis ayni cumleleri sarfetmis. Cumhuriyeti kabul ediyorsaniz amenna , etmiyorsaniz asagidaki cumlelere yakin cumleleri sarfeden kisiye gerekli durusu ve akibeti saglayiniz Bu yüce imparatorluğu ben yönetiyorum. Benim yaptığım her şey bakidir zira bütün kudret benim elimin altındadır. Devlet erkanını, beylerbeyini ben tayin ederim. Benim vermiş olduklarım verilmiş olarak kalır. Reddettiğim şeyler ise sürekli reddedilir. Her şey benim kararımla olduğu için yüce Hünkarımızın bile verdiği buyruklar eğer benim onayımdan geçmezler ise gayr-i vaki gibi kalır!
  • Korkak Vahdettin
    Sizler yok olsanız dünyada hiçbir eksilme olmaz. Yazıya bak yorumlara bak hahahaha. Aynen kardeşim bak Osmanlıyı geri kurduk hop helal. Salaklar...
  • Egemen Tuna
    bu yorgun milletin ihtiyacı olan durum. ağzından köpükler saçarak nefret tohumları ekenler milleti bin parçaya böldüler. kendi iktidarları uğruna düşmanlığı körüklediler. afedersiniz ermeni, biliyorsunuz alevi, vatan haini, dinsiz dediler. artık yeter, böyle gitmez. barışalım. aksi halde dağılacağız.
  • Bilal
    İlla bir kahpelik düşünüyordur bunlar bunların bu laflarına inanmak AP...lıkolur sonları geldi en ufak hatalarını affetmemeli merhamet bitti Erbakan hocanın dediği gibi kanlı mı olur kansız mı olur görürler sonunu onlar düşünsün müslüman'da her zaman galiptir
  • Sultan Suvay
    HELALLEŞMEK DEMEK,EVVELA VERDİGİN TÜM ZARARI KARŞILAMAN DEMEK, YANİ YAPILAN ZULÜMLERİN BEDELLERİ VAR,ÖNCE O BEDELLERİ ÖDEMEK LAZIM ,AYNI ŞEKİLDE GECMİSTE DE BU EZİYETLERİ YAPANLAR YARGILANMALI, AYRICA K.KİLİÇTAROĞLU SEN ,SENDE YARGİLANACAKSİN, GECMİSTEKİ YOLSUZLUKLAR, İHALE TORPİLLERİ, DEVLETE VERDİGİNİZ TÜM ZARAR VE EN ÖNEMLİSİ DE O BEBEK KATİLLERİ (hdp) İLE BİR OLMAK, ONLARIN YAPTIKLARINDAN SENDE SORUMLUSUN ,GEÇMİSİN COK KARANLIK, DEDİGİM GİBİ BU PİLAV ÇOK SU GÖTÜRÜR.HESABİMİZ MAHŞERE KALSIN .VALLAHİ CENNET UCUZ DEGİL, CEHENNEM DAHİ LÜZUMSUZ DEGİLDİR.
  • Sultan Suvay
    İslam'a ,dinime, PEYGAMBERİME ceddim Osmanlıya, hakaret , küfür,iftira , saygısızlık ve DÜŞMANLIK yapan, küffarın maşası olmuş bir şahsın helalleşmek isteği ne kadar samimi dir zamanla göreceğiz , ama egerki gerçekten helalleşmek istiyorsa bu pilav çok su götürecek bunu da bilsin. BENİM DİNİ DEĞERLERİME VE CEDDİME DÜŞMANLIK EDEN BİRİSİ VE ARKAMIZI DÖNDÜĞÜMÜZDE AYNI DÜŞMANLIĞA DEVAM ETME POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK OLAN biri İLE HELALLEŞMEK Mİ, BOŞVERSENİZE Bu pilav çok su götürür.HESABIMIZ MAHSERE KALSIN.
  • Öznur ceylan
    Bunların helalliği seçimi kazanana kadar dır sonrası belli Allah Devletimizi bunların eline düşüemesin. Ayrıca yenimi akıllarına gelmiş yada kafasına saksımı düşmüş ?
  • Tülay yıldız
    Ecdadıma iftira atıp ağzından çıkanı kulağı duymayan dini islama zarar veren bir tane bile doğru sözü olmayan benim dünyam da yok hükmündedir helâlleşmem söz konusu bile olamaz
  • Necla Ateş
    Diyecek çok şey var ama, aslında diyecek hiç birşey yok.Onlar ancak bu ülkeyi kaosa sürüklerler.
  • Hasan adaletterazisi
    Onlar duymazlar ancak kulakları vardır ? onlar görmezler ancak gözleri vardır? Onlarla ne yazıkki aynı memlekette birlik olmaya çalışan bizler vatana canfeda vatan sevdalısı nesiller olarak ecdadımızla gurur duyuyoruz Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah