TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

TÜSİAD'a ince ayar..

Değerli dostlarım, ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TÜSİAD arasında sanki bir anlaşma var,  Kemal Kılıçdaroğlu ne diyorsa TÜSİAD onu diyor.
TÜSİAD'a ince ayar..
Çok enteresan bir durum, dünyanın hiçbir ülkesi yoktur ki sanayicileri faiz sisteminden memnun olsun, faiz sistemini onaylasın. Çünkü sanayicinin bankayla işi bitmez. Faiz yükseldiğinde en büyük zararı yine onlara dokunur.

Ama Türkiye'de TÜSİAD'ın önceliği sanayi değil de sanki siyaset gibi. Diyorum ki acaba TÜSİAD malum lobi tarafından mı yönetiliyor? İsmini zikretmek istemiyorum 1860'larda da aktif olan şu bildiğimiz lobi. Bu lobi kararları alıyor bunlar da onu mu uyguluyor ve şimdi de ana muhalefet sus derse susup, konuş derse konuşma kararı mı verildi acaba?

Neredeyse yirmi senedir hükümetin yanında bir tavır göremedik. Her gündemde iktidara karşı çatlak sesler çıkarıyorlar, çözüm değil işi yokuşa sürmek gibi bir tavırları var.

Sayın Cumhurbaşkanımız bazı ekonomik kararlar alıyor. Eleştirilecekse kendisine iletir bir toplantı randevusu alır konuşursunuz. Karşı çıktığınız, eleştirdiğiniz noktaları iletir, varsa –ki bu güne kadar hiçbir çözüm reçeteniz olmadı- çözüm ve önerilerinizi sunarsınız. Adeta ayrı bir kur, ayrı bir parti, ayrı bir muhalefet gibi davranıyor TÜSİAD.

Bünyesinde binlerce büyük iş adamı barındıran bir kurum kalkıp da biz bir araya gelelim 3 aylığına bankaları da bırakalım deseniz, sadece mevduat yapsanız veya yurt dışındaki bankalardan paranızın bir kısmını Türkiye'ye getirseniz bunlar çok çok basit öneriler halbuki, yapılmayacak şeyler de değil. Ama maalesef muhaliflik adına ülkenizi de karşınıza almaktan çekinmiyorsunuz. Bu ülkeye katkınız var, iş üretiyorsunuz, istihdam sağlıyorsunuz eyvallah ama haddinizi de bilmeniz lazım. Bu ülke hepimizin, bu çatı düşerse hepimizin üzerine düşer.

REİS'TEN MUHTEŞEM BİR HAMLE!
Evet dostlarım sayın Erdoğan'ın mevduat ile ilgili, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Dolardaki artış TL mevduatlarına yansıtılacak. Kur getirisi mevduat kazancının altında kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek" şeklindeki açıklamasının ardından Dolar 19'lardayken neredeyse akşam saat 23.00'da 12 liraya kadar düştü, özel bankalar online işlemlerini bu değerden kapattılar.

Bugün Dolar hala 12 buçukta, Euro 14 civarında. Hani bazı siyasiler ve ekonomistler diyor ki "Sayın cumhurbaşkanı şapkadan tavşan çıkardı." Ne çıkardı ne çıkarmadı bilemeyiz ama kim ne derse desin yapılan hamle çok iyi bir hamledir ve ben her zaman şunu söylüyorum devlet ölü taklidi yapar ama asla ölmez devlet ihmal ettiği görüntüsü verir ama asla sessiz kalmaz yumruğunu masaya koyar.

Evet dostlarım, her türlü yorum ve önerilerinizi ogunhaber.com'a iletebilir yazılarımın altına yorum bırakabilir ya da sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşıp düşüncelerinizi iletebilirsiniz.
Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Mehmet çelik
    Ağzınıza sağlık sayın şehzade Orhan Osman osmanoğlu
  • Gülcan Şems Altın
    Türkiye'nin gelişmemesi için bu güruh yüz yıllarca köstek oldu ben şahsen bunlara Osmanlı tokadının hatırlatılması taraftarıyım kaleminiz hak yazmada daim ola şehzadem
  • Recep Basbug.
    Bu güzel yorumlara ne diyebilirim bundan daha güzel yorum olmaz.yerli yerinde olmuş.
  • Mujtaba Ahmed
    çok iyi bir makale. allah erdoğan beye ve sen şehzade beye yardım etsin
  • Ayşegül Bahar Ekmekçi
    Şehzadem hayırlı akşamlar. Allah'in izniyle devmetimiz maddi açıdan güzel günler göreceğe benziyor. Lakin din elden gidiyor. Daha bugün bizim çocuklar babalarıyla birlikte tuzla marinaya gittiler. Gördükleri manzara şok ediciydi. Bir dükkanın çatısında domuz figürü vardı. Figür, domuz şapkası Yahudi şapkası üzerinde Avrupa Birliği yıldızları vardı. Çocuklar eve geldi hayretler içinde anlattılar. Tövbe tövbe dedi el kadar çocuk. Bizim koca koca insanlar ne yapıyor? Elin memleketinden kendi memelketine şapkadan tavşan çıkarıyor.. Allah hayır etsin Şehzadem. Saygı ve hürmetle.
  • Ercan A.
    Enflasyon yüzde 21 ise niye asgarî ücret yüzde 50 arttırıldı.. Yani işin özeti her işi yalan dolan olan iktidarın ekranlara yansıttığı kur da yalan.. Bir ülkede kur üretim, ihracat, adalet, güvenirlik, istihdam, enflasyon ve iç dinamiklerle ile düşer veya yükselir..
  • Rakıf Heybeli
    şimdi mevduat meselesi doları olupta tlye çevirenler için geçerliymiş böyle bir katkı tüm tl mevduatlara verilmesi gerekmez mi illa herkes dolar yapıp sonradan mı tlye çevirmeli katkı payını almak için