Bu tiyatro tutmaz!

Bu tiyatro tutmaz!
Geçen akşam İstanbul Saraçhane'de bir tiyatro sahnelendi.

Başrol oyuncusu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yönetmen Meral Akşener'di.

Sallanmakta olan 6+1 masa ise daha sonradan figüran olarak katıldılar.

Enteresan olan o kadar çok şey var ki hangisini söyleyeyim.

İmamoğlu sürekli olarak Cumhurbaşkanı adayı şeklinde gerek basın tarafından gerek Akşener tarafından şişirildi durdu.

Altılı Masa'nın kurucusu olan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ortalarda yok.

Peki, 14 Aralık 2022 günü Ekrem İmamoğlu'nun karar duruşması vardı. 2019 Yerel seçimler sonrası YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimleri sürecinden "Seçimleri iptal edenler ahmaktır" hakaretini yaptıktan sonra hakkında dava açışmış ve 3,5 yıldır karar verilmemiş bu dava seçimler arifesinde 2 Yıl 7 Ay 15 Gün hapis cezası ve siyasi yasaklı kararı verildi.

Peki, ilginç olan ve dikkat çeken durumlar neydi?
1- Karar açıklanmadan sanki önceden biliyormuş gibi Ekrem İmamoğlu bir tweet attı ve saat 16'da Saraçhanede buluşalım dedi.
2- Henüz karar açıklanmadan Ankara'da bulunan Meral Akşener İmamoğlu'na cevap verdi yola çıktım geliyorum dedi.
3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne hikmetse karar mahkemesi sabahı Almanya'ya gitmişti.
4- Karar açıklandı İBB' de Meral Akşener ve İmamoğlu buluştu büyük bir sevinç ile birbirlerine sarıldılar ve sanki "başardık" dercesine gelişmeleri kutladılar.
5- Kemal Bey Saraçhane'de yok ve "Almanya'dan özel uçakla dönüyorum programlarımı iptal ettim" demesine rağmen beklenmedi ve Akşener ile İmamoğlu Showlarını yaptılar.
6- Bu durum Kemal Kılıçdaroğlu' a atılan bir gol ve tabiri caizse darbeydi.

Neden darbeydi?
Kemal Bey aylardır Cumhurbaşkanı adayı olmak için büyük çaba içinde değil mi?
Kemal Bey Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi öne çıkan gerek İmamoğlu'na gerek Yavaş'a onlar işlerini yapsın demedi mi?
Altılı masa ise Kemal Beyi tüm toplantılara rağmen onaylamadı ve Akşener sürekli Ekrem İmamoğlu güzellemeler yaptığı alenen açık değil miydi?
Tüm bunlara rağmen Kemal Bey İmamoğlu için karar duruşmasının olduğu gün neden Almanya programı yapıldı ve neden Almanya'ya gitti?
Kemal Beyi CHP içinden de istemeyenlerin olduğu kanaati olduğu buradan anlaşılmakta.

Gelelim tekrar oynanan tiyatro oyununun içeriğine. Hukukçu değilim verilen ceza konusunu hukukçular tartışıyor ve daha da tartışılacaktır.

Şimdi bu durumu bir mağduriyete çevirmek için geçmişten alıntı yaparak sanki Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şiir okuduğu için verilen hapis cezası sonrası Saraçhane'den ceza evine uğurlanması sonrası, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sürecini kopyalamak istemişler. Oynadıkları Tiyatro'nun senaryosu olarak yazmışlar.

Meral Hanım Sn. Cumhurbaşkanımızı ceza evine giderken uğurlayanların arasındaydı. Orada kendiliğinden gelişen tüm süreci biliyordu ve aynen uygulanmasını bizzat önermiş gibi.

Otobüs üzerinden yaptığı konuşma her yönüyle kendisini ele veriyor.

Sn. İmamoğlu bak.
1- Senin adın Recep Tayyip Erdoğan değil.
2- Sen başarılı bir başkan değilsin.
3- Siyasi olarak beceriksiz, iş bilmeyen, İstanbul'u yönetemeyen popülaritesi düşmüş birisin.
4- Sen ceza evine gitmeyeceksin.
5- Sen şiir okuyup ceza almadın devlet memurlarına kameralar karşısında hakaret ettin.
Kısaca arada dağlar kadar fark var.
Bu tiyatro tutmaz.
Bu plan tutmaz.

Siyasi bir rant bekleme, sana dava açan Ak Parti değil devletin biz zati görevlileridir.
Sen İstanbul'u rezil ettin yönetemedin siyasetin sonuna geldin şimdi bir umutla çıkış arıyorsun.

Nasıl mı?
Meral hanımla sarmaş dolaş sevinç çığlıkları atışınız açık gösterge, kimse bunu yemez. Her ne olursa olsun en küçük bir şekilde ceza alan kişi mutlaka çok üzülür ve bu yüzüne yansır ama sizler kutlama yapıyor sarılıp gülücükler saçıyorsunuz. Neden Tiyatroyu iyi oynadığınızı zannediyorsunuz ve başardık diyorsunuz sanki.

Ne garip değil mi?
Ha haksızlık etmeyelim bir şeyi başardın. Kemal Kılıçdaroğlu'nu alt ettin ve şimdi en büyük CB adayı Altılı masanın sensin.

Unutmadan bir tespitimi sizlerle paylaşayım.
Tüm CHP'lilere atfen. İyi Partiyi TBMM grup kurması için Vekilleriniz geçici olarak kiraladınız ve Meclise girmesini sağladınız. Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde TBMM girdiler.

Meral Akşener'in tek bir amacı var bunu unutmayın. CHP'yi kullanarak birlikte olduğunu göstererek CHP'nin altını oymak ve önce Ana muhalefet olmaktır.

Kemal Bey ve CHP onun umurunda değil.
Uzun zamandır kurguladığı sistemi işletiyor ve Kemal Bey'in adaylığını onaylamadığından anlaşılmıyor mu?

Es kaza seçimleri kazanırlarsa İmamoğlu pasif CB yaparak kendisi Parlamenter sisteme geçip etkili başbakan olma hayalini hayata geçirme planı aynen işliyor.
Günün sonunda CHP ve Kemal Bey bertaraf oluyor.
Şeytani planlar asla tutmaz.

Allah cc adaleti var terazisi asla şaşmaz.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Hacı saykal
    Yazılarınıza bakıyorum da ya sayın erdoğana methiyeler yazıyorsunuz. Ya da muhalefeti eleştiriyorsunuz. Birazda ekonominin gerçeklerini ama milletin hissettiği özellikle orta ve alt sınıfın hissettiği gerçeği yazarsanız daha iyi olur. Ülkenin zengin olan belli bi kısmını baz alarak değil ama
  • Kemal Erdoğdu
    Sayım demir sizi takip ediyorum da her şeyi güllük gülistanlık gösterip partinizin her şeyi doğru yaptığını iddia edip hiç bir eleştiriyi kabul etmiyorsunuz. Facebook taki yorum sınırlamalarınızdan da anlaşılacağı gibi. Ortada bi yanlış varsa yanlış demelisiniz. Muhalefeti her fırsatta eleştirip kendi yanlışlarınız görmek size bi şey kazandırmaz. Sanırım bu dönem millet vekili olma gibi bi düşüncenizde var. En azından benim anladığım. Bu politikanız partinizin sizi aday göstermesi açısından doğru olabilir ama halkında aynı doğrultuda düşünmesi lazım